Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23094116

2019. augusztus 22.
H K SZ CS P SZ V
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ma Menyhért napja van.
Holnap Bence napja lesz.

3,16 milliárd forint készpénzt kapott a német multi

Egyenesen a magyar kormánytól.

Szijjártó Péter Debrecenben büszkélkedett el az újabb, multinacionális vállalatnak adott óriási támogatással. A külgazdasági és külügyminiszter a FAG nevű cég debreceni üzemének avatóján beszélt arról, hogy a gyárhoz a beruházáshoz a német hátterű cég 3,16 milliárd forintot kapott készpénzben a magyar államtól. A támogatást nem kell visszafizetni. Az összesen 25 milliárdos beruházással 500 munkahely jön létre.

Az már korábban kiderült, hogy a Fidesz-kormány nem szűkmarkú, ha külföldi cégekről van szó. Az mfor.hu összesítése alapján csak tavaly több mint 86 milliárd forintot osztott ki jellemzően multinacionális vállalatok támogatására. Nemcsak a pénzzel, hanem a dolgozók szabadidejével is ugyanilyen nagylelkűek: novemberben Szijjártó Péter szólta el magát, hogy az azóta (a kormánypárti képviselők által) elfogadott rabszolgatörvényt is a német multik kedvéért vezették be.

Szíjjártó Péter elismerte, hogy a német multiknak kedvez a túlóra (rabszolga-) törvény. Erről ITT

Forrás és fotó: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A jegybanki alapkamat alacsonyan tartása (évek óta 0,9 százalék) is a multiknak, főleg a német multiknak, vagyis az exportálóknak kedvez. Az importálók nagyon rosszul járnak. Soha annyi támogatást nem kaptak még a magyar kormánytól ezek a bizonyos multik, mint tavaly. Debrecenbe valószínűleg nagyon sok ukrán vendégmunkás fog bejönni, vagyis Ukrajna helyett teremtünk nekik munkahelyeket!

Amúgy a magyar munkavállalók kb. 75 százalékát a kis- és közepes magyar vállalkozások foglalkoztatják. A járulékokat már adóként szedi be az állam, amelyből szintén szabad felhasználású pénz lesz. Valami nagyon bűzlik, de már nem Dániában!

Békéscsaba, 2019. január 17.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Hány minimálbéres él kis hazánkban? Egymillió körül. Az emelés ellenére az ő jövedelmük nettóban még mindig nem éri el a százezer forintot. A hatalom és az országgyűlési képviselők jövedelme bizony nem százezer forinttal nőtt, hanem sokkal többel. Ráadásul a minimálbéresek nem tudnak élni az egyre emelkedő családi adókedvezmény igénybevételével, az marad a magas jövedelműek privilégiuma. Olyan is előfordul bizony, hogy az egykulcsos adó és a családi adókedvezmények miatt a magas jövedelmű kevesebb adót fizet, mint a minimálbéres. A mostani minimálbéremelésekkel az államkassza jobban jár, mint az érintett munkavállaló. A minimálbér korábban adómentes volt, a 2010-es nagy fülkeforradalmi győzelem után a Fidesz adókötelessé tette.” (Részlet a Nyolcszázalékos minimálbéremelés című cikkből)

Emlékeztető: „Ami igazán döbbenetes volt, az az, hogy a magyar modell elkezdett más országokban, földrészen is működni, és hasonló kampányokkal lehetett találkozni Kolumbiától, Izraelen és Kenyán keresztül Ausztráliáig. Sőt, 2017-ben Olaszországban Soros által fizetett menekülthajókról szóló kitalált történetek kezdtek terjedni, 2018-ban pedig Donald Trump amerikai elnök is arról beszélt, hogy Soros által fizetett migránskaravánok tartanak az amerikai határ felé. Mindenesetre Birnbaum az interjúban azt állította, nekik a magyarországi kampányon kívül a többihez nem volt közük. Sőt, azt is tagadta, hogy tudták volna azt, hogy Soros milyen származású.” (Részlet az Orbán és Soros – a kész átverés show című cikkből) A kitaláció idején Habony Árpád Londonban közös céget alapított a tavaly elhunyt kampányguruval.