Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20743434

2019. március 22.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Beáta napja van.
Holnap Emőke napja lesz.

31 ezermilliárd forint felett az államadósság

Csórók vagyunk, minden magyar állampolgárra 3,2 millió forint államadósság jut.

Az államadósság-mutató 2019. december végére tervezett mértéke 70,3 százalék a bruttó hazai termék (GDP) arányában, várható összege 31.430,6 milliárd forint – derül ki az Országgyűlésnek szerdán benyújtott költségvetési törvényjavaslatból. (alfahir.hu)

Attól függetlenül, hogy ennyire rosszul áll az ország szénája, már a fél világot támogatja a kormány az adónkból, csak 2017. december 17-én 200 milliárd adóforintunkat szórt szét a kormány a nagyvilágba, részben szavazatvásárlási célból. Egyre többen jönnek át Ukrajnából magyar nyugdíjért és ingyenes betegellátásra egy 1963(!) évi, a Szovjetunió és a Magyar Népköztársaság között létrejött egyezmény alapján. Milyen egyezmény az, amely csak az egyik félre (Magyarországra) ró kötelezettséget? És miért nincs ez az elképesztő egyezmény még mindig felmondva?

Az újabb, immár harmadik kétharmados parlamenti többség lehetővé tette pártunknak és kormányunknak, hogy jócskán felemelje a saját és holdudvara, valamint az országgyűlési képviselők javadalmazását. Jövőre elképesztő módon megszűnik a béren kívüli juttatás, ami miatt a munkavállalók többségének jövedelme csökkenni fog. És úgy néz ki, megszűnik a rendőrök részére a túlórák kifizetése, szabad időben fogják megkapni. Félő, hogy emiatt sok lesz a pályaelhagyó rendőr.  

Lehet vidáman elmúlt nyolcévezni, gyurcsányozni, de arról is beszélni kell, hogy a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még „csak” 20,4 milliárd forint volt az államadósság úgy, hogy akkor gazdasági világválság volt.

Ilyen körülmények között indul el a paksi bővítés kedvezőtlen kamatozású orosz hitelből és a Budapest–Kelebia vasútvonal felújítása, amely beruházás Kínának lenne fontos. Kínai hitelből Magyarország állja a számlát, és az építkezésen sok kínai vendégmunkás lesz majd jelen. Szakértők szerint az utóbbi beruházás jó esetben 1200 év múlva megtérül…

Jövőre megkezdődik a BMW bajor autógyár debreceni építése, amelynek feltételei szokás szerint titkosak. Annyi derült még csak ki, hogy a szükséges 400 hektáros földterület megvásárlására 44 milliárd forint hitelt vesz föl Debrecen város állami garanciával. Az meg már csak hab arra a bizonyos tortára, hogy nemcsak itthon építünk már stadionokat fűthető focipályákkal, hanem körbe a határaink mentén – Ausztria kivételével – minden országban!

A nagy vállalások közepette egyre rosszabb helyzetbe kerül a magyar egészségügy, az oktatás, a szociális ágazat, és folyamatosak a kilakoltatások. A járulékokat már adóként szedik be, abból is szabad felhasználású pénzeszközt teremtve. A társasági adóból a TAO-ba kiszervezett milliárdok, és a jegybanki nyereség hat jegybanki alapítványba kiszervezése (miközben minden kiadása a magyar adófizetőket terheli!) tovább roncsolja a magyar társadalom igazságérzetét és élethelyzetét. Egyre több, főleg fiatal büszke erő fogja a kilátástalan helyzet miatt itt hagyni az országot. Miközben a migránsokkal a riogatás folyamatos, a kivándorlás nem zavarja a hatalmat…

Békéscsaba, 2018. augusztus 3.

Anton

Emlékeztető 1.: „Arról is érdemes lenne szót ejteni, hogy miért támogatja a kormány a fél világot, miközben itthon egyre több a szegény ember? Miért nem azután ad egymilliárdot például lakástámogatás címén Szerbiába, miután itthon minden rendben van? Sajnos itthon folyamatosan zajlik a kilakoltatás! Rajtuk kell(ene) segíteni, mert ők itthon fizetnek járulékot és adót! Olyanok kerülnek utcára, akik új életet nem tudnak kezdeni, mert hiába vesztik el az életük értelmét jelentő otthonukat, tetemes hiteltartozást hurcolnak tovább magukkal. Hogy a történet még kerekebb legyen, a hatalom a járulékokat már adóként szedi be, és szabad felhasználású pénz lesz abból is! (Részlet A fél világnak jut az adóforintjainkból című cikkből)

Emlékeztető 2.: „Az egyik Fideszes potentát (Tilki Attila országgyűlési képviselő) arról beszélt, hogy majd a parlament még eldönti, hogy közpénz, vagy nem közpénz. Vagyis nem akarják kiadni az adatokat arról, hogy mire költik a magyar adófizetők pénzét! Ezt a társasági adót az államkasszába kellene befizetni, de nem oda utalják a vállalkozások, hanem az úgynevezett Tao-számlára. A tao-számla kasszakulcsa a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ, elnöke Csányi Sándor OTP vezérigazgató) kezében van. A válogatott és az NB I-es focicsapatok focistáinak fizetése 3 és 8 millió forint között szóródik, és adókedvezményt is élveztek eddig. Ettől az évtől már alig fizetnek adót abból a fizetésből, amely a magyar adófizetők pénzéből származik! Mindaddig mehet így, amíg a magyar foci eredményei alapján nem tényező Európában. Hát erre valószínűleg néhány évtizedig lesz lehetőség… Az unió szerint a tao-pénz állami támogatás, amit a magyar kormány tagadott, de a Kúria elismerte.” (Részlet a Csak a magyar választók előtt tagadta le Orbán Viktor, hogy a tao közpénz című cikkből)