Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22110150

2019. június 20.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Rafael napja van.
Holnap Alajos napja lesz.

30 évet a 30 évért!

A Jobbik tegnap hivatali vesztegetés és hivatali vesztegetés elfogadása miatt tett feljelentést annak kapcsán, hogy Orbán Viktor méregdrága ajándékokat (magánrepülős luxusutazásokat) fogad el olyan kormányközeli oligarcháktól (legutóbb éppen Garancsi Istvántól), akik sokmilliárdos állami és uniós megrendeléseket kapnak az ő kormányzása idején 0ľ jelentette be Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Ismert, a miniszterelnök bevallása szerint 30 éve így megy ez nála, tegnap a parlamentben erről beismerő vallomást is tett. Emiatt Pintér Tamás feljelentés-kiegészítést is eljuttatott a Legfőbb Ügyészség felé. Az ellenzéki politikus emlékeztetett, hogy még nyáron írásbeli kérdést intézett Orbánhoz arról, ki fizette a luxusutazásait. Kérdésére akkor Dömötör Csaba államtitkár azt válaszolta, hogy az utakat Orbán Viktor saját pénzéből tette meg. Ez a válasz gyanús volt, hiszen hivatalosan elismert megtakarításai mellett ezt nem tehette volna meg a kormányfő – mondta Pintér Tamás, majd felidézte Havasi Bertalannak, a miniszterelnök sajtófőnökének múlt heti nyilatkozatát, amely egészen másról szólt: valójában Garancsi István, a Market Építő Zrt. tulajdonosa fizette az egyik ilyen luxus utat.

30 évet a 30 évért! – ez a Jobbik filozófiája, ez alapján született meg a feljelentés is – hangsúlyozta a legerősebb ellenzéki párt képviselője. Az ügyben Orbán Viktornak azonnali kérdést feltevő Szilágyi György jobbikos politikus arról beszélt, szégyenteljes, hogy még a megbánás legkisebb jelét sem lehetett látni a kormányfőn, aki ígérete szerint a jövőben is el fog fogadni ilyen ajándékokat. Orbán az elmúlt 30 év korrupciós mocsarában szocializálódott, amin nem is kíván változtatni. Egy ilyen kijelentés után a világ bármely pontján távoznia kéne a posztjáról a kormányfőnek – jegyezte meg Szilágyi György.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Forrás: jobbik.hu

A sajtótájékoztató videó-felvétele:

 

sokkaljobb-kommentár: Garancsi István egyik cége már kaszinót is üzemeltet, ami azért nagy buli, mert nincsenek a kaszinók online pénztárgépekkel az adóhatósághoz bekötve. Garancsi egyik cégének köze az online pénztárgépekhez is. Ő a tulajdonosa a Mol Vidinek is, a csapat számára hatalmas drága stadion épül. Egyelőre Felcsúton játszanak.

Jelentősebb olyan beruházások, amelyeket a Market Zrt. épít adóforintjainkból: a vizes világbajnokságon nagyot kaszált! Mit mennyiért épített a cége? Duna Aréna 43 milliárd forint, a vizes világbajnokság miatt átalakított Dagály Strand 1,5 milliárd forint, az állatkert készülő Pannon Parkja 32 milliárd, diósgyőri stadion 13 milliárd forint, szegedi stadion 9 milliárd forint, Vasas-stadion 5,6 milliárd forint, Vasas Folyondár sportközpont 3 milliárd forint, Vasas kézilabdacsarnok 1,2 milliárd forint, békásmegyeri piac átalakítása 5 milliárd forint, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Campus 10 milliárd forint, MOME Médiaház és Műteremház 3,2 milliárd forint, Kertész Imre Intézet 1,5 milliárd forint, új Néprajzi Múzeum építésének előkészítése 2,5 milliárd forint, Országgyűlés új irodaháza 10,6 milliárd forint, legutóbb pedig a Budapesti Szent Ferenc Kórház közel nulla energiaigényű épületének kivitelezése 930 millió forint, Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnoka 6,2 milliárd forint. Érdekes módon a szegedi stadion beruházója a Szeged-Csanádi Egyházmegye.

Az online kasszához jócskán van köze Garancsi cégének, és mihez még? Erről ITT

Akinek Orbán Viktor a barátja, az üdvözül. A száz leggazdagabb magyar vagyoni adatait nagyjából évente megismerhetjük, de azt, hogy mennyi adót fizet be az államkasszába, NEM! A Mol és az OTP, a két nagy magyarnak mondott multi se igazán jeleskedik az adófizetést illetően. Ezt a kötelezettséget is rátolják a jövedelemhez alig jutó kis emberekre, akiknek jövedelmét hatalmas levonások terhelnek. A fizetésemelések is jelentős bevételt hoznak az államnak. Amiből aztán lehet az egész világot támogatni! Itthonra lassan már nem marad csak a nyomor!

Békéscsaba, 2018. október 3.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Lehet vidáman elmúlt nyolcévezni, gyurcsányozni, de arról is beszélni kell, hogy a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még „csak” 20,4 ezermilliárd forint volt az államadósság úgy, hogy akkor gazdasági világválság volt. Ilyen körülmények között indul el a paksi bővítés kedvezőtlen kamatozású orosz hitelből és a Budapest–Kelebia vasútvonal felújítása, amely beruházás Kínának lenne fontos. Kínai hitelből Magyarország állja a számlát, és az építkezésen sok kínai vendégmunkás lesz majd jelen. Szakértők szerint az utóbbi beruházás jó esetben 1200 év múlva megtérül…” (Részlet a 31 ezermilliárd forint felett az államadósság című cikkből) Nem mellesleg az államháztartási hiány is nagyon magas, június 30-án 1646,2 milliárd forint, melynek egyik oka az, hogy tavaly előre kifizették az uniós pénzeket. Az előre kifizetésre azért került sor, mert nem voltak biztosak az újabb parlamenti kétharmadban, ami sajnos mégis összejött. Ha az unióból nem jön annyi pénz, amennyit kifizettek, akkor a készfizető kezes ebben az esetben is a magyar adófizető polgár.