Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27178558

2020. június 01.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Tünde napja van.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.

28. Az Orbán-kormány négy évétől napjainkig

Epilógus

 

1998. nyarán kezdte meg hatalmas ellenzéki ostrom alatt a munkát az Orbán-kormány. Az MSZP állandóan szárazon tartotta a puskaport, és állandóan tüzelt. A kormány nem győzött védekezni. Végül is amikor már elültek a habok, dolgozni is hagyták a fiatalokat. Hibáztak természetesen ők is. Leginkább abban, hogy nem rugdosták ki az SZDSZ és az MSZP média-munkásait. A hálózatot is rendbe kellett volna tenni, a külügyminisztériumból is el kellett volna távolítani a csinovnyikokat. A gazdaság a Horn-érához képest jól működött, és nem tartották állandó média-össztűz alatt a lakosságot.

 

Ebben az időben köztisztviselő voltam, és a politikától tartózkodtam. Amikor eljött a következő választás ideje (2002) már másodállásban az újságnál dolgoztam. Az újságírók között mozogva lehetett érezni, hogy baj lesz. A Fidesz-kormány sajnos nem érzékelte, illetve ha igen, későn ébredt. Néhány ok, ami a bukáshoz vezetett:

– Ron Werber, az amerikaiak által kölcsön adott kampányguru, aki a részeges Jelcinből is elnököt csinált, az MSZP kampányát addig ismeretlen „harci eszközöket” bevetve sikerre vitte. Kiderült róla, hogy korábban Izraelben olyan erős kampányt folytatott, hogy egy ember meghalt. Beindította az MSZP a kiképző táborokat az aktivistáknak. Pénz, paripa, fegyver nem számított, volt minden bőven.

 

Talán az orosz államadósságból…is…

 

– Dávid Ibolya igazi ellenségként viselkedett, pedig Orbán igazságügy-minisztere volt!

 

– A kisgazdapárt ekkorra már romokban hevert, nem volt elég hátország.

 

– Összevissza hazudoztak a szocialisták a nyugdíjasoknak. Beígérték, hogy visszaadják a Fidesz által elvett 19 ezer forintjukat. Hogy milyen 19 ezer forintról volt szó, és miért kapta meg minden nyugdíjas, azt nem lehet tudni.

 

– A közalkalmazottaknak 50 százalékos béremelést ígértek. Beígérték, hogy rendezik a nagyon gyatrán fizetett ápolók fizetését.

 

– A Fidesz választási kampánya, plakátjai nagyon rosszak voltak ekkor is…

 

Bekövetkezett 2002-ben az, aminek be kellett következnie.
Medgyessy Péter lett a miniszterelnök, aki keményen harcolt korábban a KGB ellen. Ő mondta, nem én…

 

Kiderült, hogy D-209-es forgalmi rendszámmal ellátott miniszterelnöke lett az országnak. Először a szabad demokraták azt mondták, hogy eltakarítják, de a hatalom ennél sokkal fontosabb volt. Az új kormány és a parlament megszavazta, és ki lett fizetve a nyugdíjasok 19 ezer forintja. A közalkalmazottak mennyi emelést kaptak, azt nem tudom.

 

Azt viszont igen, hogy a kormány tagjainak fizetését megduplázták! Őket most sem érinthetik a megszorítások! Azok csak a kisembereket sújthatjátok! Mi van ebben az országban emberek?

 

2004-ben elkövetkezett az európai uniós választási kampány. A Fidesz kampányában magam is részt vettem. Miután a Fidesz Békéscsabán szép eredményt ért el, kapott az MSZP-től egy gúnyolódó táviratot: Csak egyszer sikerülhet! Ezzel utaltak a kis hamisak a Fidesz Csak együtt sikerülhet! kampányszlogenjére.

A kormány ostoba plakátokkal szórta meg az országot, legszebb az volt, hogy Nyithatok-e cukrászdát Bécsben? Volt nekünk egy MNB leányvállatunk Bécsben, az eltűnt. Ott nyaralt Kulcsár Attila és a szintén ártatlan Princz Gábor is! Vajon hol vannak most? Nektek nem hiányzik a válasz? A bankbotrányokat törvényesen le kell végre zárni!

 

Az uniós választást 2004-ben a Fidesz nyerte. A szocik azt mondták, nem lesz következménye a dolognak, mert az nem belpolitikai esemény. 2004. május 1-jén Medgyessy beindította a homokórát, aminek Gréczy Zsolt személyében szóvivője is lett. Elképesztő, hogy mekkora baromságokra költötték és költik a pénzt!

 

2004. augusztusa táján Medgyessy Péter elszólta magát, hogy a szabad demokraták tele vannak korrupciós ügyekkel. Gyurcsány segítségével gyorsan meg is puccsolták.
2004. őszétől Gyurcsány ül a kormányrúdnál, és megy a hazudozás, falazás, minden szemétség, amit más országban nem tűrnének el! Ettől függetlenül elevickélt szegény hazánk a 2006-os választásokig.

 

A Fidesz választási kampánya 2006-ban megint rosszul sikerült. A hihetetlen rossz teljesítményt nyújtó szocialisták Dávid Ibolya hathatós segítségével megnyerték a választást. Az MDF 5,04(!) százalékkal átbukott a választási küszöbön. A szabad demokratákat Budapest repítette be a parlamentbe. Megint koalícióra lépett a szocialista párt és a szabad demokraták, mert összenő, ami összetartozik.
A 2006-os választás megnyerése után Gyurcsány Ferenc maradt a kormányrúdnál, és vezeti biztos kézzel az országot a szakadék felé.

2006. október 23-án, a forradalom 50. évfordulóján ráuszította az ünneplő tömegre a rendőrséget. Más országból emiatt elhajtották volna. Dunaszerdahelyen hasonló eszközökkel szétverték a magyar szurkolótábort. Kik voltak az elkövetők, és miért nincs következménye?

Ennek az embernek nem árt a jégeső sem. Mit kell ennek az embernek elkövetnie ahhoz még a saját népe ellen, hogy a nép észhez térjen? Amit a 2004. december 5-ei kettős állampolgársággal kapcsolatos népszavazás kampányában elkövetett a nemzet ellen, arra nincs bocsánat! Az őszödi beszédre, és a privatizációs bűneire sincs! Mégis hatalmon tud maradni!

 

A 2008. március 9-ei népszavazás során is a nép ellen kampányolt. Ebben a kampányban azt mondta, hogy egy valamit biztosan tud, hogy március 9-e után 10-e lesz. Azóta is március 10. van nála, mert a népszavazáson kemény vereséget szenvedett. A következmények nélküli országban azonban ez sem ártott neki! Hogy mit esznek rajtuk a kedves honfitársaink, én nem tudom. A feltörekvő ifjú szocialisták viszont még rosszabbak, mint az öreg bolsik voltak. Igaz, néhány közülük már a helyén van. Rengeteg gazemberség marad következmények nélkül, ami meg fogja bosszulni magát!

 

Dávid Ibolya szégyentelen 2008-as tetteiről külön regényt lehetne írni. Addig nem nyugszik őnagysága, amíg nem marad kettesben a csótányíró kisiparossal, mert elhagyja őket a borzalmas tagság. Ennek is el kell jöjjön az ideje! Boross Péter most ébredt rá, hogy megöregedett. Jobb későn, mint soha. Sok rossz tanácsot kapott tőle Orbán Viktor annak idején. Pongrácz Gergely 56-os múzeuma őmiatta van vidéken, és nekem úgy rémlik, ő fúrta meg a Magyarok Világszövetségének állami támogatását.

 

A Szabad Demokraták remélhetőleg a helyükre fognak végre kerülni. A budapestiek is rá kell, hogy jöjjenek végre, hogy rossz lóra tettek vele. Ha nem hagyják felgyújtani a titkos szolgák a tv-székházat, ma Tarlós Istvánnak hívják a főpolgármestert.

 

Annyi marhaságot, amennyit kitaláltak, egy egész földrésznek sok lenne. Volt itt szlovák terrorista-veszély, 2006. augusztus 20-ai tűzijáték-botrány, eltűnt a Kádár-koponya, belőttek a rendőrpalotába. Ezek csak a jéghegy csúcsai. Mindig azt hiszi az ember, hogy nincs lejjebb. De mindig van! Arról, hogy így legyen, rendszeresen gondoskodik pártunk és kormányunk, ami újra egygyökerű.

Régen ki kellett volna írni az előre hozott választásokat! Az alkotmány és a választójogi törvény módosítása sürgős, mert a kártékony hatalmat, a rosszul dolgozó országgyűlési képviselőket nem tudjuk visszahívni! Fejéről újra a talpára kell állítani az országot!

 

EPILÓGUS

 

Az uniós választás mérföldkő kell, hogy legyen. Az lehet a 2010-es országgyűlési választások fokmérője. A kampányhoz és a győzelemhez minden jót kívánok elsősorban a Hazának.

 

Fel a küzdelemre, és győzzön a Jobbik!

 

Valahol valakik szándékosan félrevitték a rendszerváltozást. A vonatot vissza kell tenni a megfelelő sínre! A teendőket a 23. sz. Igaz mesében idézett Zétényi Zsolt összefoglalta. Fogadjátok meg a tanácsait. Az is nagyon nagy kárt okozott, hogy a kisgazdák által a kilencvenes évek elején beterjesztett földtörvényt az alkotmánybíróság meglékelte, és kárpótlási törvény lett belőle. Rengetegbe került, és nem azok élvezték a hasznát, akik megszenvedték a kommunizmust, hanem a zsebesek. Ezeket is el kell számoltatni, nemcsak a kormányt!!!

 

A földre nagyon kell vigyázni, mert 2011-től szabad árú lesz!

 

Köszönöm az igaz mesék ötletgazdájának (keresztfiamnak) a biztatást az igaz mesék megírására. Köszönöm a Viharsarok a Nemzetért Egyesület tagjainak, a Jobbik békéscsabai szervezetének a lehetőséget, hogy honlapra kerülhettek ezek az írások. Ha elolvassátok, külön köszönöm! Talán találtok benne olyat is, amit hasznosítani tudtok! Az igaz mesék a 28. résszel véget érnek. Átolvasom, és ha még valami olyan eszembe jut, ami érdeklődésre számíthat, megírom. Ez nem fenyegetés akart lenni!
Csak vicceltem…

 

Az igaz meséket szeretném, ha elolvasná anyai nagybátyám és családja Zákányszéken. Örülnék neki, ha Bea és Öcsi elolvasná. Jó lenne, ha valaki figyelmébe ajánlaná kedvenc településeim (szülőfalum Zákányszék, Mórahalom, Medgyesbodzás, Medgyesegyháza, Pusztaottlaka, Mezőkovácsháza és természetesen Békéscsaba) lakóinak a honlapunkat, hátha ők is rászoknak az igaz mesékre!

 

Édesapám emléke előtt tisztelegve köszönöm a figyelmeteket! Ezúton is üdvözlök minden magunkfajtát!

 

Szebb jövőt! Adjon az Isten!

 

Békéscsaba, 2009.
Irénke