Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27165283

2020. május 31.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Angéla napja van.
Holnap Tünde napja lesz.

1989 karácsonyán minden a romániai forradalomról szólt (videóval)

A Fennvaló forgatókönyve címmel közöl tartalmas írást az akkori történésekről a Magyar Hang ünnepi száma. Lukács Csaba azzal zárja az interjút, hogy „Lett volna alkalom létrehozni egy normális világot, de nagyon úgy tűnik, harminc évvel a sorsfordító temesvári események után sem tudtunk felnőni a feladathoz.”

Harminc éve szabadon elnevezéssel több milliárdos alapítványt működtet a terhünkre a magyar kormány három éven keresztül. Ezt az alapítványt is Schmidt Mária NER-lovagnő vezeti. Temesváron az évfordulón megjelent és beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök is. A nagyrendezvény költségeit valószínűleg mi álltuk ezen a bizonyos alapítványon keresztül. Az évfordulóra elkészült és felavatták a Makovecz Imre által tervezett Új Ezredév elnevezésű Református központ templomépületét. A beruházáshoz a magyar kormány csaknem 1,5 milliárd forinttal járult hozzá.

Hogy Magyarországon kinek hozott hasznot, és kinek okozott veszteséget a rendszerváltozás, az egy másik történet. Magyarországon sajnos jóval többen vannak azok, akik rosszul jártak! Az a néhány milliárd forint, amit elszórnak a megemlékezéseire, ünnepléseire, már csak hab a tortára. Több is veszett Mohácsnál…

1989. december 25-én végezték ki a Kárpátok géniuszát (Ceausescut és feleségét) Bukarestben.

A harminc évvel ezelőtti történésekről a Magyar Televízió akkori felvétele:

Békéscsaba, 2019. december 25.

Anton

Emlékeztető: „A magyar kormányfő mindenekelőtt a külhoni magyarok választási részvételét köszönte meg, megfogalmazása szerint „minden egyes szavazatuk felelősségvállalás volt Magyarország mellett”. Meglátása szerint „a magyar nemzetegyesítés folyamata átváltozott nemzetépítéssé, amelynek áprilisban tartották a főpróbáját”, a választások pedig azt igazolják, hogy ez a nemzetépítés sikeres. Miután nyolc év folyamatos kormányzás után áprilisban újabb négy évre kapott esélyt a Fidesz-KDNP – tette hozzá –, ez mintegy felhatalmazás arra, hogy a kormány egy új korszak építésébe kezdjen. Orbán Viktor ugyanakkor kiemelkedő eredményként, mérföldkőként értékelte, hogy az egymilliomodik honosított magyar állampolgárt köszönthették.” (Részlet a Nemzetegyesítésről nemzetépítésre vált a magyarság című cikkből, Orbán Viktor 2018. július 28-án Tusványoson elmondott beszédéből)

Emlékeztető: „A szerző szerint a Terror Háza Múzeum igazgatója, a milliárdos üzletasszony szándékainak eléréséhez „a nagytőke képviselőiben lelt társakra”, konkrétan Nobilis Kristóf milliárdos üzletemberben, az Index tulajdonosában, Spéder Zoltánban, aki nemrég még az OTP második embere volt és Bajnai Gordon kormánybiztosban.” (Részlet az Új párt Orbán leváltására? című cikkből – 2007. január 16.)

Emlékeztető: „Ha valaki az emberek vagyonát, azaz a közvagyont saját örömére herdálja el, az saját hazáját árulja el!” (Orbán Viktor 2010-ben) Akkor még tudta!