Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27016407

2020. május 18.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Erik napja van.
Holnap Ivó, Milán napja lesz.

13. havi nyugdíj, 13. havi jövedelem

Valamikor hetente volt a fizetés, ebből lett először kéthetenkénti, majd havi fizetés. Svájcban és Amerikában ma is hetente van fizetés. Tehát a 13. havi jövedelem mindenkinek járna…

Volt valamikor járulékplafon, ami megakadályozta a csillagászati nyugdíjakat. Most is például amennyiben 500 ezer forintig lenne a jövedelemadó- és járulékköteles, nem lenne havi 2-3 milliós nyugdíj. A járulékplafont ugyanúgy a Fidesz szüntette meg, mint ahogy ők vezették be a minimálbér megadóztatását, és ők csökkentették le a munkanélküli segély időtartamát is 12 hónapról először 9 hónapra, majd átnevezték, és lett belőle 3 havi lehetőség. A nyugdíjak között ugyanúgy szakadék van, mint a jövedelmek között. Nagyon sok a 70 ezer forint körüli nyugdíj, és megjelentek a csillagászati nyugdíjak. A nyugdíjkasszát nem a Ratkó-gyerekek döntik be, hanem az egyre inkább megjelenő 1-2-3, sőt 4-5 milliós nyugdíjasok.

Novák Katalin államtitkár bejelentette, hogy jövőre a 13. havi nyugdíj első részletét illetően nem lesz plafon, mint a szoci kormány idején. 70 ezer forintos és kétmilliós nyugdíjat véve alapul mi következik ebből? A 70 ezer forintos nyugdíjas 17 500 forintot, a kétmilliós 500 ezer forintot fog kapni…

És hát megkapják a járulék- és adófizetést itt soha nem fizetők is a 150-300 forint között szóródó nyugdíjasok is, akik csak a nyugdíjért, ingyen gyógyulni, szociális ellátásáért és a Fideszre szavazni jönnek ide úgy, hogy mindössze be kell Magyarországra állandó lakosnak jelentkezni, ott lakni nem kell… Egyre többen jönnek erre a legyünk tárgyilagosak: potya lehetőségre. A magyar hatóság dolga annyi lenne, ha már mindenképpen kellenek a szavazataik, hogy az utolsó kinti nyugdíjfolyósítási szelvényt elkérnék, azt forintosítanák, és nem például a kijevi hamis folyósítási adatot. Kijev örül a ragyogó lehetőségnek, mert ezzel a ki tudja már hány ezer nyugdíjasuknak nem kell se nyugdíjat, se egyéb ellátást biztosítani! Szabolcsban emitt már komoly feszültségek vannak, hiszen ahová sok a bejelentkező, már ők választják meg például a falu önkormányzatát! Vagyis kemény választási csalásról is szó van, nemcsak sokmilliárdos teherről!  

Mi van máris, és mi várható a közeljövőben? A hatalom és holdudvara nemcsak emberileg szakadt el az őket ELTARTÓ társadalomtól, hanem jövedelmileg is. Domokos László ÁSZ elnök előterjesztésére az általában veszteséges állami cégek vezetőinek fizetése egy idő óta már havi ötmillió forint, majd kitalálták azt, hogy amennyiben egy miniszterhez állami cég tartozik, az ő fizetése is ötmillió forint legyen. Ilyen is lehet már bőséggel, és esetleg emiatt egy-egy miniszter irányítása alá odacsapnak egy-két állami céget, és máris ötmillió a fizetése. Mivel általában nem a fiatalabb korosztályhoz tartoznak, ezért bizony egyre több lesz közülük 3-4-5 millió forintos nyugdíjban is részesülő. Mivel náluk nincs az a megkötés, hogy el kell dönteniük, hogy fizetés vagy nyugdíj, nincs kettős ellátás, ezért ők továbbra is kapják a magas jövedelmet is. Lesz közülük olyan, aki 10-12 millió forint jövedelemhez jut hozzá. Példaként elég a jegybank vezetőinek életkorára rátekinteni, máris lehet közöttük 3 millió forint körüli nyugdíjat is felvevő. Ráadásul a jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, a nyereséget meg kiviszik hat szinte már magánalapítványként működő alapítványba.

Az országgyűlési képviselők, miniszterek, államtitkárok között is sokan vannak olyanok, akik a mostani egymillió forint feletti jövedelmük ellenére rájárnak a nyugdíjkasszára is. Amikor bevezette a hatalom a közalkalmazottakra vonatkozóan, hogy dönteniük kellett, vagy nyugdíj, vagy jövedelem, általában a nyugdíjat választották. Azonnal meg is jelent a munkaerőhiány, legnagyobb mértékben az egészségügyben és az oktatásban. Utólag kezdtek aztán kapkodni, és találni valami módot arra, hogy vissza lehessen őket a nyugdíj mellett foglalkoztatni.

Hogy a történet még szebb legyen, egy ideje a járulékokat már adóként szedik be, szabad felhasználású pénzt kreálva abból is, mint a társasági adó egy részének, vagy már nagy részének a tao-kasszába történő áttereléséből, vagy a jegybanki nyereség alapítványokba történő kiszervezéséből.

A jövedelem járulékplafonját amennyiben nem vezetik vissza, vagy nem lesz nyugdíjplafont, (Németországban átszámítva ez 750 ezer forint körül van) nagyon komoly probléma lesz a nem is túl távoli jövőben! Ez elsősorban a kormánynak és a kétharmados parlamenti többségének lenne a kötelessége, de ha nem teszik meg, lépniük kellene végre az ellenzéki pártoknak! 

Békéscsaba, 2020. május 18.

Anton

Emlékeztető: Összességében elmondható, hogy soha ilyen népes és ilyen magas jövedelmű hatalom nem állt még Magyarország élén! A koronavírus járvány ellenére ugyanúgy folytatódik a pénzszórás, és legalább olyan erős a korrupció, az oligarchák támogatása, mintha nem is létezne járvány, és nem lenne jelentős adóbevétel-kiesés! A munkahelyüket elvesztőknek korábban egy évig járt a munkanélküli segély, majd a Fidesz levette 9 hónapra. Ezt is sokallták, átnevezték álláskeresési járadékra, és időtartamát levették 3 hónapra. Mostanában sokan veszítik el a munkájukat, az álláskeresési járulékért történő folyamodás feldolgozása lassú. Sokan lesznek olyanok, akik másfél-két hónapig múlva kapnak járadékot, vagyis addig ellátatlanok lesznek! És sajnos az a bizonyos 3 hónap is gyorsan lejár. Az ELTARTÓITÓL jócskán elszakadt már ez a hatalom emberileg is, jövedelemileg meg pláne…” (Részlet a 35 százalékkal emelték az államtitkárok fizetését című cikkből)

Emlékeztető: „A jegybank tavalyi (2019) nyereségéről: A monetáris politikai fordulatnak köszönhetően 2013 óta nyereségesen működő Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2019-ben kiemelkedő, 254,7 milliárd forint nyereséget ért el. (Forrás: MNB, 2020. április 2.) A jegybank összes kiadása (a több mint ezer magas jövedelmű alkalmazott jövedelme és jutalmai, épületek, üdülők, gépkocsik, számítógépes hálózatok fenntartása, stb.) a magyar adófizetőket terheli. A nyereséget viszont kiviszi hat jegybanki alapítványba, ahol aztán elképesztő költekezések zajlanak, és haveri kifizetőhelyekként is működnek.” (Részlet A jegybanknak hatalmas nyeresége lehet az uniós pénzeink forintosításán (is)!