Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26306751

2020. április 04.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Izidor napja van.
Holnap Vince napja lesz.

„Téboly és ámokfutás”: Varga Judit és Kovács Zoltán védték a kormányt Brüsszelben

Kedden (december 10-én) tartották a magyar jogállamiság védelmében indított hetes cikkely szerinti eljárás második meghallgatását az Európai Unió Tanácsában, ahol Varga Judit igazságügyi minisztert az igazságszolgáltatás függetlenségéről, valamint a média és a tudományos élet szabadságáról kérdezték.

Az ülést megelőzően munkareggelit tartottak, két uniós biztos, több miniszter és majdnem minden tagállam állandó képviseletéről érkeztek hivatalnokok, hogy Gwendoline Delbos-Corfielddel beszélgessenek. Ő az a francia zöldpárti EP-képviselő, aki átvette Judith Sartentinitől az ügyet. A munkareggelin viszont Varga Judit nem vett részt, helyette ott volt Magyarország EU-hoz akkreditált állandó képviseletének jogi vezetője.

Kovács Zoltán formában

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Twitteren tudósított az egyébként zárt ülésről, a Tanácsot – aminek Magyarország is a tagja – a "Soros-zenekar" jelzővel illette.

Téboly és ámokfutás

– ez már Gyöngyösi Márton, a Jobbik színeiben mandátumot nyert független EP-képviselő reakciója Facebookon Varga Juditra és Kovács Zoltánra.

Varga Judit, aki múlt héten egy budapesti konferencián még azon siránkozott, hogy a magyar kormány hiába szeretne párbeszédet, senki sem hallgatja meg őket, azzal indított, hogy a meghallgatást előkészítő munkareggelire inkább el sem ment. Helyette inkább posztolgatott a közösségi médiában arról, hogy éppen az igazságért indul harcba – írja a politikus.

Gyöngyösi egy önellentmondásra is rávilágított: Azért, hogy mi is lássuk, hogy Varga Judit ex-asszisztens nem a semmiért veszi fel a miniszteri fizetést, a meghallgatáson már megjelent, majd a kormánypárti sajtót arról is tájékoztatta, hogy szerinte semmi gond nincs a magyarországi médiaszabadsággal. Az ellenzéki újságírókat azért a biztonság kedvéért erre sajtótájékoztatóra inkább nem hívták el.

Aztán rátért Kovácsra…

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőséggel, fotóval ITT !

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Az egészen elképesztő, hogy az a Kovács Zoltán sorosozik, aki a Soros Egyetemen (a CEU-n) szerzett diplomát! A Zuhanyhíradó (pletyka) szintjén korábban az is elhangzott, hogy a tetemes tandíját a magyar adófizetőkkel fizették ki… A plágium ízű CEU-s diplomájáról egy 2017 júliusi különös cikk elérhető ITT !

Békéscsaba, 2019. december 11.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Az Eurostat által kiadott statisztika szerint Magyarország államadóssága a tavalyi év végén több mint 29 951 milliárd forint volt, ami a GDP 70,2 százalékának felelt meg. Az előző évben, 2017-ben a bruttó hazai termékhez viszonyított mérték még 72,9 százalékot tett ki. Az államháztartási hiány a tavalyi év végén több mint 976,52 milliárd forint volt, ami a GDP 2,3 százalékát tette ki. Az előző évben 2,4 százalékra rúgott a deficit.” (hvg.hu, 2019. október 21.)

Emlékeztető: „Minden óriási vagyon alapja egy óriási bűncselekmény.” (Lev Tolsztoj)