Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27058791

2020. május 21.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Konstantin napja van.
Holnap Júlia, Rita napja lesz.

„Szombathely megmutatta, hogy van élet a Fidesz után” (videóval)

„A vidék élni akar, és Szombathely is élni akar” – jelentette ki Jakab Péterrel közösen tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján Balassa Péter helyi jobbikos önkormányzati képviselő.

Fotó: alfahir.hu

A politikus szerint Szombathelyen január 8-a után az ellenzéki többség bemutatta és bizonyította azt, hogy értelmes napirendi pontok mellett, olyan fajsúlyos dolgokat tud véghezvinni, amik valóban Szombathely fejlődését szolgálják.

„Igaz a hír, hogy van élet a Fidesz után” – és a képviselő elmondása szerint nem is akármilyen. Az új többség közel 500 millió forintot fordított az útfelújítási programra, a szociális krízistámogatásokat 42 750 forintról 85 ezer forintra emelték, míg a városháza dolgozóinak bérét 10 százalékkal. Ezen felül a nem önkormányzati lakásban élők bérleti díj támogatása 1500 forintra nőtt és elindították egy új közlekedési koncepció kialakítását.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője pozitív példának tartja Szombathelyet az ellenzék számára, ugyanis a városban sikerült megmutatni, hogy a kétharmad lebontásához még választásokra sincs szükség. Elég az is, ha a józan többség képes szót érteni egymással, és így a „hiteltelen és hazug kormánypárti kisebbséget le tudja váltani, le tudja bontani a NER rendszerét.”

A képviselő épp ezért úgy véli, hogy az október 13-i önkormányzati választás nemcsak a helyi önkormányzatokról, hanem az ország egészéről is szól.

„A Fidesz kétharmada az önkormányzatokban épült ki, ami azt jelenti, hogy ott is lehet lebontani” – mondta, hangsúlyozva, hogy októberben a szombathelyieknek is arról kell dönteniük, hogy „fideszes helytartókat szeretnének a település élén látni, akik a kormányt képviselik a lakossággal szemben vagy helyi lokálpatriótákat, akik a lakosságot képviselik, ha kell akár a kormánnyal szemben.”

A politikus beszámolt országjárása tapasztalatairól is. Úgy látja, a vidéki emberek „nem szeretnék, ha a fővárosból irányított pártkatonák mondanák meg azt, hogy mi legyen a vidék jövője. Nem szeretnének korrupciót, rabszolgatörvényt vagy fenntarthatatlan látványberuházásokat. Viszont szeretnének minőségi munkáért minőségi bért, minőségi egészségügyi ellátást és minőségi oktatást kapni.”

Jakab emlékeztetett, hogy aki ma Vas megyében munkát vállal, nagyságrendileg 70 ezer forinttal kevesebbel kell, hogy beérje, mint az, aki a fővárosban végzi ugyanazt a munkát, ráadásul sok településről hiányzik a háziorvos vagy épp az oktatási intézmények.

„A vidéki emberek azt szeretnék, ha végre a politikusok szolgálnák őket és nem ők szolgálnák a politikusokat.”

Ezért szerinte helytartók helyett harcos lokálpatriótákra van szükségük, akik kiharcolják azt, ami a településnek jár, hogy jusson pénz munkahelyekre, bérfejlesztésre, egészségügyre vagy éppen oktatásra.

A szombathelyi sajtótájékoztató felvétele:

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A vasi megyeszékhelyen felbukkant Mészáros Lőrinc veje (Homlok Zsolt, Mészáros Ágnes férje) és még jócskán bekavarhat a város életébe. Bár a focisták kiestek az NB I-ből, hatalmas stadion épült a városban, amely még az ingyenes avatóünnepségre sem telt meg nézővel. A stadion fenntartási költsége is a magyar adófizetők nyakába szakad, mert ott is igaz a mondás: se foci, se néző. Homlok Zsolt egyik tevékenységéről egy cikk elérhető ITT !

Békéscsaba, 2019. szeptember 13.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: Noha tényleg sosem áramlott ennyi pénz a magyar sportba, azt is látni kell, hogy ezzel párhuzamosan elképesztő a túlárazási hullám a sportlétesítmények építésekor, vagyis a pénz egy része nem a sportban hasznosul, hanem a kivitelező milliárdos üzletemberek zsebébe vándorol. Nemrég Cser-Palkovics András írta egy Facebook-posztban, hogy elsősorban az építőiparban jellemző mindez, és emiatt elmaradt a városban a kórház új, belgyógyászati tömbjének fejlesztése. Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. 18,2 milliárdos ajánlatot tett az Épkar Zrt.-vel konzorciumban, de ezt a hatalmas összeget még a kormány is sokallta, és nem fogadta el. A Vidi FC új stadionjára – szintén legalább 3–3,5 milliárdos költségnövekedés és jelentős csúszás mellett – szerencsére még jutott pénz. (A Vidi tulajdonosa Garancsi István, Orbán Viktor kötélbarátja, akinek építőipari cége (Market Zrt.) nem győzi bevállalni az állami beruházásokat, a legnagyobbat talán a vizes vébé túlárazásán kaszált.” (Részlet a Szűnni nem akaró túlárazások című cikkből)