Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 19770351

2019. január 18.
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ma Sára napja van.
Holnap Sebestyén napja lesz.

„Szép” lista arról, amikor a Fidesz páros lábbal száll bele a szegényekbe

A Fidesz-KDNP politikusai nyolc év kormányzás után, és éppen a választások előtt, osztanak alapvető élelmiszereket: tojást, tejet, krumplit, almát. Íme egy összeállítás, ami segít árnyalni a képet a kormánypártok és a rászorulók viszonyában.

Mit ér a kormánypárti politikusok egyre szaporodó, pártlogós jótékonykodása, ha közben letolvajozzák a közmunkásokat; a fideszes képviselő, miniszter szerint 47 ezerből is meg lehet élni, és amúgy is, mindenki annyit ér, amennyije van. A devizahitelesek meg maguknak köszönhetik a nyomorukat: miért igényeltek kölcsönt?

Fidesz: 47 ezerből meg lehet élni

Matolcsy György nyitotta a sort, aki 2012-ben bizottsági meghallgatásán azt mondta, hogy a Start munkaprogramban dolgozók 47 ezer forintot kapnak, ami szerény, de biztos megélhetés felé tereli az embereket.

A KSH adatai szerint 2012-ben a létminimumhoz, vagyis a szerény, alapvetőnek minősülő szükségletek kielégítéséhez az egyfős aktív korú háztartásában 85.960 forint kellett. Hat évvel ezelőtt egy két szülő, két gyermekes háztartás minimum szinten tartásához 249.284 forintra volt szükség. 

A jegybank elnök derűlátását óriási társadalmi felháborodás követte. A Fidesz nem hátrált meg. 

Pintér Sándor belügyminiszter is úgy vélte, hogy elég lehet a 47 ezer forint a megélhetéshez: 

„ha megtermeli a saját településén azokat a javakat, amelyek az élelmezéséhez szükségesek, mert kap hozzá magot, kap hozzá megfelelő nevelt állatot először, kap hozzá még esetleg malacot, vagy kecskéket kérnek sokan, hogy a tej is meglegyen minden nap, akkor meg”.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel, videókkal ITT

Forrás: alfahir.hu

Emlékeztető: „Az egykulcsos személyi jövedelemadó önmagában véve brutálisan antiszociális. Most jóval kevesebb adót fizetek, mint az új adókulcsok bevezetése előtt, de megélnék a magasabb, korábbi adóteherrel is. Ugyanakkor a többiek, akiknél a változtatás az elvonások növelését hozta, kínlódnak, miközben a költségvetés igen jelentős bevételektől esett el, amelyeket többek között oktatási, szociális és egészségügyi kiadásokra lehetett volna fordítani.” – mutat rá a professzor, aki szintén kiáltóan igazságtalannak tartja, hogy legmagasabb és a legalacsonyabb nyugdíjakat is ugyanannyival emelik. A kutató úgy látja, a kormány politikája „négymillió súlyosan nélkülöző, szegény embert csinált”, akiknek a sorsa teljesen közömbös Orbánék számára. Úgy véli, „a magát népnemzeti, kereszténykonzervatívnak mondó” hatalom azt üzeni: „pusztuljon el négymillió magyar, és elleszünk mi hatmillióan is. Ez több mint felelőtlenség, ez a színtiszta nemzetgyilkosság.” (Részlet az Inotai professzor: „Színtiszta nemzetgyilkosság”, amit a Fidesz művel című cikkből) A teljes cikk elérhető ITT