Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 19770096

2019. január 18.
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ma Sára napja van.
Holnap Sebestyén napja lesz.

„Megengedhető-e, hogy az ország élén egy korrupt gazember álljon?"

 

Ami eddig erős gyanú volt, az most már kész tény, Magyarország miniszterelnöke közvetve, vagy közvetlenül, a családjával együtt érintett egy Magyarországot és a magyar embereket megkárosító korrupciócsalás-sorozatban – jelentette ki Szilágyi György. A Jobbik szerint ezért Orbán Viktornak le kell mondania.

 

Szilágyi György, a legerősebb ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az Elios Innovatív Zrt.-re utalva, emlékeztetett, hogy az egészet szervezetten, maffiaszerű-módszerekkel hajtották végre. Elmondta: normális országokban egy miniszterelnök egy ilyen súlyos esetben azonnal beadná a lemondását és nem történhetne meg, hogy a kormányfő lányának férje szervezett bűnözés gyanújába keveredik és az após a helyén marad. Egy korábbi cikk a témában ITT

A jobbikos politikus szerint ennél is többről van szó, mert a kormány több tagja részt vehetett az előkészítésben és a lebonyolításban, továbbá a Fideszhez köthető önkormányzatokban történtek a visszaélések. Orbán Viktor a legnagyobb felelőse az egésznek – hangoztatta.

Orbán Viktornak az emberek nem erre adtak megbízást – szögezte le Szilágyi György, aki szerint a miniszterelnöknek éppen ezért le kellene mondania, hiszen normális országokban egy miniszterelnök egy ilyen súlyos esetekben azonnal beadná a lemondását. „Orbán Viktor a legnagyobb felelőse ennek az egésznek” – tette hozzá.

A képviselő azt is mondta, ha a kormányfő nem mond le, akkor az áprilisi választáson dől el, ki kormányozzon: „Orbán Viktor mint egy korrupt gazember, vagy Vona Gábor, a tisztakezű politikus, aki rendet fog tenni az országban”.

Szerinte ugyanis a választások tétje ez: „megengedhető-e, hogy az ország élén egy korrupt gazember álljon?”

Szilágyi György azt is hozzátette: nem megengedhető, hogy „egy korrupt, csalásra épülő rendszerben éljünk, ahol nap mint nap hazugságokkal próbálják meg elfedni ezeket a korrupciós tevékenységeket”, „bemocskolni az ellenfeleket” és „becsapják az embereket”.

Szilágyi György sajtótájékoztatójának videó-felvétele:

 

Forrás és fotó: alfahir.hu

 

Emlékeztető: „Ha valaki az emberek vagyonát, azaz a közvagyont saját örömére herdálja el, az saját hazáját árulja el.” (Orbán Viktor 2010-ben)