Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27166552

2020. május 31.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Angéla napja van.
Holnap Tünde napja lesz.

„Innentől kezdve nincs két Jászberény…

…csak egy Jászberény van, és ezért fogunk dolgozni!”

Fotó: Béli Balázs/alfahir.hu

Rekord magas, 60 százalék feletti részvételi arány mellett ismét Budai Lórántot választották Jászberény polgármesterévé.

Az ellenzék által támogatott jobbikos politikus a Közösen Jászberényért Egyesület színeiben 16 szavazattal nyerte el a polgármesteri címet október 13-án, de a Fidesz mondvacsinált kifogásokkal  támadta meg az eredményt, és sikerült is elérnie, hogy megismételjék a választást.

Az adatok 100 százalékos feldolgozottsága szerint Budai a november 10-i választáson óriási fölénnyel utasította maga mögé a Fidesz-KDNP jelöltjét, Szabó Tamást. Budai 8327, míg ellenfele 4569 szavazatot kapott.

Mivel a Fidesz–KDNP nem tartotta tiszteletben a jászberényiek döntését, azok még nagyobb pofonnal büntették meg a kormánypártok polgármesterjelöltjét. 

Budai Lóránt az Alfahírnek nyilatkozva elmondta: nem számított ekkora különbségre, de nagyon boldog, mert a szülővárosában élők megmutatták, hogy nem lehet a véleményüket semmibe venni, és nem lehet sem a fenyegetőzéssel, sem a háborúval semmit sem elérni.

„Az emberek úgy látszik, hogy valóban a békére és az együttműködésre vágynak. Ezt a fajta fejlődést fogjuk elhozni, segítő kezet nyújtva a fideszes tábornak is, és őket is képviselve. Innentől kezdve nincs két Jászberény, csak egy Jászberény van, és ezért fogunk dolgozni!” – jelentette ki Budai Lóránt.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: November 7-én Jászberényben járt kampányolni Szijjártó Péter, aki hatpontos ígéretcsomagot hozott a városba. Az Elektrolux vajon hány százmillió, vagy milliárd munkahely-teremtési támogatást kapott a Jászberénybe település idején? A külföldi multik általában 1,7 millió forint/munkahely támogatást kapnak… Vajon visszafizeti ezt a támogatást most, hogy távozik? Nyíregyházára települ át, vajon ott is felveszi majd a munkahely-teremtési támogatást? Még az is előfordulhat, hogy ukránoknak teremt munkahelyeket Nyíregyházán a magyarok adójából…

Jászberény megmutatta, hogy nem muszáj bevenni a fideszes cumit.

Szijjártó Péter november 7-ei látogatásáról:

Békéscsaba, 2019. november 11.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Sorra születtek a Fidesz fazonjára igazított törvények, azonnal alkotmányoztak, megszületett a munkáltatópárti munkatörvénykönyv, és megalkották a 2012-ben életbe léptetett, csak nekik kedvező választójogi törvényt. A Kubatov-lista alapján átrajzolták a választási kerületeket, és egyfordulóssá tették a választást, mellyel vége szakadt a két választási forduló közötti egyeztetési lehetőségnek! Az egyfordulós azt jelenti, hogy egy Fideszes jelölttel szemben akár tíz ellenzéki jelölt is indul, ami miatt egyértelmű, hogy győzelmi esélye kizárólag a Fidesznek van! Annyit mindenképp el kell mondani, hogy amennyiben 1998-ban ez a választójogi törvény lett volna, nem győzött volna a Fidesz, mert a választás első fordulóját az MSZP nyerte.” (Részlet A választási összefogás fontosságáról KÖZÉRTHETŐEN! című cikkből)