Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25255887

2020. január 19.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Sebestyén napja van.
Holnap Ágnes napja lesz.

„Ha Simonka ad 100 milliót, fél évet ülök helyette”

MTI-fotó/Soós Lajos

Érdekes interjút készített a Magyar Hang fenti címmel pusztaottlakai emberekkel. „Vizit Pusztaottlakán, ahol egyesek Siminek, mások csak Döbröginek hívják az ügyészség által megvádolt fideszes parlamenti képviselőt.” 

A György névvel illetett pusztaottlakai ember szerint jöttek a faluba pénzek, de csak a Simonka-birtokra. Hogy mi lett azokkal a pénzekkel, György nem igazán tudta megmondani.

Simonka azt mondja, hogy ártatlan, ő csak belekeveredett ebbe az egészbe. György szerint annyira ártatlan ebben a dologban, mint a 16 éves kislány, akit lefektetnek, aztán utána azt mondja, hogy én ezt nem akartam, mégis jólesett. A falu Tökfalunak nevezett részén se kocsma, se egy klub, ahol az emberek össze tudnának jönni. A boltos nem nyilatkozik, annyit mond csak, hogy nem fél Simonkától, de szeret nyugodtan aludni.

Egy fejkendős asszony Simonka nevének hallatán a frissen vásárolt seprűvel vagdalkozva, trágár szavakkal szidja volt polgármesterüket.

Két férfi azt mondja, hogy erről nem beszélnek. Náluk nem seprű volt, hanem láncfűrész.

– Név nélkül nyilatkozom csak, mert már szinte ki vagyok tiltva a faluból – árulja el egy tökfalusi asszony. – Én kimondom, amit gondolok, tőlem lehet ő képviselő úr, mert így hívatta ám magát. Ha nem így szólították, megjegyezte. Siminek csak egy szűk kör hívhatja, de a háta mögött itt mindenki Döbröginek nevezi. Senki nem fog ellene vallani az asszony szerint, mert házat meg földet vett nekik. Ha Simonka ad százmilliót, fél évet leül helyette – mondta az asszony. Simonka már nem jár erre a külső részre, de más sem. Napszámba siet, majd elmondja még, hogy az utcájában hány ház áll üresen, és mennyiben laknak még. Nagyjából fele annyi házban laknak, mint amennyi üres.

Tökfalu a település külső része, a belső rész Bagó. Ez utóbbi részen még takaros ingatlanok vannak, de vannak lepusztultak is. Van egy még mindig épülő, 160 millió forinttal támogatott speciális gyermekotthon, amelyet a kiírás szerint októberben át kellett volna adni. Van egy teljesen üresen játszótér az EU-szabványnak megfelelően megépítve. Hogy mennyiből épült, az összeget tartalmazó tábláról lekopott. 250 milliós kerékpáros túraközpont is létesülne, de még nincs belőle semmi. Egy helyi hölgy úgy tudja, hogy a 600 millióból megvalósult „élményközpontosított” vadaspark mellett épül majd meg. Ám ezt sem találta meg a Pusztaottlakát körbejáró Tompos Ádám, a cikk szerzője.

Egy hepehupás út, viharvert fóliasátrak, egy kiszuperált helikopter, egy régi tsz-központnak tűnő épületegyüttes, ez a vadaspark. Régen állítólag sokan jártak ide, 300 forint volt az állatsimogató. Valószínűleg nincs nyitva egy falubéli szerint, de ha megmondod, hogy újságíró vagy, karhatalmat hívnak rád – figyelmeztetett. Azt, hogy mi készült ezen 600 millió forintból, hát az is egy talány! Egy tanulmány szerint „a helyi lakosság szemszögéből nézve nem nagyon érződnek a hivatalos statisztikai adatok, nem tükrözik kellőképpen az emberek mindennapi tapasztalatait”. Az ismertető közleményben foglaltak szerint mindez „felveti annak kérdését, hogyan lehetne a nehezen számszerűsíthető, minőségi tényezőket és szempontokat is jobban megjeleníteni a statisztikai elemzésekben, amiről egyébként már régebb óta folynak szakmai viták.”

Nem vitatva a közlemény igazságtartalmát, betérve az egyik házba, én egészen másfalta következtetésre jutottam. Kérdezhettem mentelmi jogról, furcsán felhasznált százmilliókról, vendéglóimnak, egy középkorú házaspárnak egészen más volt a problémája Simonkával – írja a szerző.

– 2010-ig jó polgármester volt. Aztán felkerült a parlamentbe. Addig nagyon sokat adott az egyik kezével, utána viszont már duplán vett vissza a másikkal. Olyan ember kapott itt agrártámogatást, akinek egy darab földje sincs. Mi viszont szerettünk volna fejleszteni és még jószágokat venni, de közölték, hogy a Gyuszi úgysem fogja engedni, ezért ne is induljak azért az ötmillióért. Aztán elmondták, hogy a szociális tűzifa se jó helyre került. A falugyűlésen senki nem mert felszólalni, még az idősek se. Simonka úgy beszélt velünk, mint a dedósokkal, azt mondta, hogy akik ott voltak a falugyűlésen, azoknak a 90 százaléka a csomag miatt ment oda. Hát hogy mer ilyet mondani egy parlamenti képviselő – mondja és nem bír ülve maradni, amikor felidézi mindezt. – Még szép, hogy a csomag miatt mentünk, egész évben nem kaptunk semmit!

A Felcsút–Pusztaottlaka párhuzammal, az egy főre jutó támogatásokkal kapcsolatban elmondja, hogy Viktor is megéri a pénzét, az biztos, de azért úgy látja, hogy csak odatapos Brüsszelnek a sarkára a migránsok miatt.

A vegyesbolt melletti helyiségre ki van írva, hogy alkoholt fogyasztani tilos, mégis pálinkaszag fogadja a betérőt. Odabent vidámság is akad egész addig, amíg az expolgármester nevét az újságíró nem említette meg. Akkor csend lett, mély csend. A bolt előtt egy ember szűkszavúan azt mondja, hogy alaptalanul vádolják, valamit bekavarhattak neki. A pálinkaszagba visszatérve egy ember azt mondja, hogy Szegény világ van itten. Ebben biztos, hogy igaza van. Eddig a Magyar Hang írása.

xxxxx

Amikor még Simonka György polgármester volt, az úgynevezett önhikis (önhibájukon kívüli települések) támogatási pénzekből többet kapott Pusztaottlaka, mint Battonya, a határmenti kisváros. A kormány azzal indokolta, hogy az óvoda és az iskola miatt kapta a kis falu a támogatást. Aki így nyilatkozott az adóhatóság részéről, vajon miért nem tudta, hogy nincs hosszú évek óta se óvoda, se iskola Pusztaottlakán? A szomszédos Medgyesegyházára viszi és hozza a gyerkőcöket a busz.

Épült egy román templom is jó sok millióért. Valószínűleg nem sok szertartás lehetett abba se. A kis falu Bagó nevű része kb. két kilométerre van a csabai úttól, és ide kerékpárút épül. Vajon minek, és főleg kinek?

Egy 2012-es nagy buliról ITT !  

Egy Simonka mentelmi jogának felfüggesztése előtti cikk elérhető ITT !

Hogy Simonka Györgyöt elmarasztalják-e, azt nem lehet még tudni. Amennyiben igen, és esetleg a mandátuma is veszélybe kerülne, akkor időközi választást kellene kiírni. Ezt azonban a Fidesz nem fogja bevállalni, mert már nem biztos, hogy Fideszes nyerné meg az orosházi választókerületet. Így hát marad a jelenlegi helyzet, esetleg némi ejnyebejnye még belefér…

Magyarországon nemcsak az anyagi válság az egyre aggasztóbb, hanem az erkölcsi is. A Bizalom és a Remény szavaink elvesztették jelentőségüket, amik nélkül lehet élni, csak nem igazán érdemes. Az uniós ügyészséghez nem csatlakozik a kormány, mert az megárthatna az egészségüknek, de jót tenne az országnak! A nemzeti vagyonunk nagy része odalett úgy, hogy közben az államadósságunk és az államháztartási hiányunk is jócskán megugrott! És megugrott a kormány és holdudvarának létszáma és jövedelme! A magyar munkavállalók meg megkapják karácsonyra a rabszolgatörvényt… 

Békéscsaba, 2018. december 11.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „Lehet vidáman elmúlt nyolcévezni, gyurcsányozni, de arról is beszélni kell, hogy a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még „csak” 20,4 ezermilliárd forint volt az államadósság úgy, hogy akkor gazdasági világválság volt. Ilyen körülmények között indul el a paksi bővítés kedvezőtlen kamatozású orosz hitelből és a Budapest–Kelebia vasútvonal felújítása, amely beruházás Kínának lenne fontos. Kínai hitelből Magyarország állja a számlát, és az építkezésen sok kínai vendégmunkás lesz majd jelen. Szakértők szerint az utóbbi beruházás jó esetben 1200 év múlva megtérül…” (Részlet a 31 ezermilliárd forint felett az államadósság című cikkből) Nem mellesleg az államháztartási hiány is nagyon magas, június 30-án 1646,2 milliárd forint, melynek egyik oka az, hogy tavaly előre kifizették az uniós pénzeket. Az előre kifizetésre azért került sor, mert nem voltak biztosak az újabb parlamenti kétharmadban, ami sajnos mégis összejött. Ha az unióból nem jön annyi pénz, amennyit kifizettek, akkor a készfizető kezes ebben az esetben is a magyar adófizető polgár.