Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25637815

2020. február 18.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Bernadett napja van.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.

„Ez most nem egy egyszerű EP-választás lesz, uniós tagságunk a tét”

„Ez most nem egy egyszerű EP-választás lesz, uniós tagságunk a tét”

Szinte napra pontosan 15 évvel ezelőtt csatlakoztunk az Európai Unióhoz, ám az „elképesztően nagy várakozásokat” az idő közel sem igazolta vissza – emlékeztetett a Jobbik majálisán tartott sajtótájékoztatóján Gyöngyösi Márton. 

Fotó: alfahir.hu

Sem a gazdasági felzárkózás, sem a jóléti állam kiépülése nem valósult meg, a magyar emberek jövedelme most sem közelíti meg a nyugat-európai munkavállalókét – hangsúlyozta a Jobbik elnökhelyettese. 

„Az elmúlt másfél évtizedben nem közelebb kerültünk Európa fejlettebb országaihoz, hanem egyre jobban leszakadunk tőlük” – mutatott rá a politikus. Hozzátette: 2004-ben legalább még régióban éllovasoknak számítottunk, mára azonban a környező országokhoz képest is sereghajtókká váltunk. Napjainkban már Románia is gyorsabban fejlődik, és lassan az átlagjövedelmek terén is megelőzi Magyarországot. 

A Jobbik EP-választási programjának egyik legfontosabb célkitűzése a bérunió gondolata mentén a bérfelzárkóztatás. „Tűrhetetlen, hogy az árak már szinte nyugatiak, a bérek azonban messze elmaradnak a nyugat-európai átlagtól” – szögezte le Gyöngyösi. 

A Jobbik listavezetője szerint az uniós támogatásokat, kohéziós forrásokat nem „céltalan, korrupciógyanús infrastrukturális beruházásokra” kell fordítani, hanem az egészségügyre, az oktatásra, és a kutatás-fejlesztésre kell költeni. 

A politikus szerint a miniszterelnököt „már saját szövetségesei is levegőnek nézik”, az ország pedig teljesen elszigetelődött az Unión belül.

Gyöngyösi Márton úgy véli, „most nem egy egyszerű európai parlamenti választásról van szó, most az a tét, hogy megőrizzük az európai uniós tagságunkat, ugyanis jól látható, hogy Orbán Viktornak elhatározott célja Magyarország kivezetése az EU-ból.”

Felelős, józan magyar állampolgárokként ezt egyedül úgy akadályozhatjuk meg, hogy a Jobbikra szavazunk május 26-án. 

Forrás: alfahir.hu

A sajtótájékoztató videó-felvétele:

Emlékeztető: „A demokrácia vagy keresztény lesz, vagy nem is lesz. Egy kereszténységellenes demokrácia olyan karikatúra lesz, amely vagy zsarnokságba, vagy anarchiába süllyed.” (Robert Schuman, az Európai Unió elődjének egyik alapítója)