Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20730057

2019. március 21.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Benedek napja van.
Holnap Beáta napja lesz.

„Anarchia, botrány”: az ÁSZ elnöke most az egészségügyet vizsgálta

Súlyos hiányosságokat tárt fel az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az egészségügyi intézmények gazdálkodásában – számolt be a Magyar Időknek  az Állami Számvevőszék elnöke. Az ÁSZ egészségügyi intézményeket ellenőrzött, ennek eredményeit ismertette Domokos László, aki egyenesen úgy fogalmazott a kormányközeli napilapnak:

„Anarchia, botrány” jellemzi az egészségügy egyes területeit, „elképzelhetetlen pénzügyi viszonyok uralkodnak”, ami miatt adott „a lopás és a korrupció lehetősége” is.

Ezzel a számvevőszék elnöke igencsak forró témához nyúlt. Az egészségügyi intézmények esetleges szabálytalan gazdálkodásának felszámolását a kormányzat egyáltalán nem tűzte zászlajára az elmúlt években. Talán nem is véletlenül.

A folytatás, illetve a teljes cikk elérhető ITT

Forrás: Magyar Hang

sokkaljobb-kommentár: A Kúria döntésére várva: „Rá lehetne mutatni arra, hogy az egészségügyi igazgatás, az egykori ÁNTSZ és utódszervezetei nem látják el megfelelően a feladatukat. Kiderülhetne, hogy azért van ennyire rossz állapotban az egészségügy, mert egész egyszerűen nem kényszerítik ki a meglévő jogszabályi rendelkezéseket” – tette hozzá Asbóth Márton.” (Részlet az Októberben lehetnek nyilvánosak a kórházi fertőzésekről szóló adatok című cikkből)

Az is elég nagy problémát jelent, hogy a járulékokat egy idő óta már adóként szedik be, szabad felhasználású pénzeszközzé téve azt (is).

A társasági adó egy jelentős része nem kerül be az államkasszába, kiszervezik a TAO-ba. Innen finanszírozzák a stadionépítéseket immár nemcsak határainkon belül, hanem határainkon kívül is, és már jelentős lehet a már átadott stadionok fenntartási költsége is. Ez is a magyar adófizetők terhe lesz. A jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket, összes nyeresége a hat jegybanki alapítványt illeti. Ez a két jelentős kiszervezés bizony nagyon hiányzik például az egészségügyből, de az oktatásból és a szociális ágazatból! Az egykulcsos adóval ellehetetlenítik a kis jövedelműeket, és nagyon jól járnak általa a magas jövedelműek, például a hatalom és egyre népesebb létszámú és jövedelmű holdudvara. Szóval lenne itt pénz sok mindenre, ha nem lenne ennyi anomália. A hatalmas korrupció meg jó nagy adag hab arra a bizonyos tortára. Az elmúlt nyolc évben (2010-2018) több mint tízezer milliárddal nőtt az államadósság, amely már meghaladja a 31 ezermilliárd forintot, és bizony elszaladt az államháztartási hiány is.

A fentiekben idézett Magyar Idők megszűnne, amennyiben a kormány újraindítja a Magyar Nemzetet.

Békéscsaba, 2018. augusztus 7.

F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: „Azzal, hogy a magyar termőföld oligarchák, narancsbárók kezébe kerül, véget ér a remény arra, hogy egyszer Kertmagyarország lesz, mert ha az valósulna meg, akkor 30 millió embert lenne képes eltartani a magyar föld, és szükség lenne a munkáskezekre! Így meg néhány amúgy is elég gazdag és nem is túl népes család kezébe kerül a föld. A magyar kisember, az egykori kisgazda mehet közmunkásnak a báró úr földjére. A legelők, a nemzeti parkok is a kezükbe kerülnek, és a kisemberek kisemmizése akadálytalanul folytatódik. Aki jószággal foglalkozna, nem jut takarmányt termő földhöz, legelőhöz.” (Részlet a Félő, hogy a magyar vidék ki fog ürülni című cikkből)

Emlékeztető 2.: „Az MNB elismerte, hogy a forintosításon a nyeresége meghaladja a 100 milliárd forintot. Számomra hihetetlen, hogy egy ország közintézménye (mert az MNB az) a társadalom kárára nyerészkedik.” (Róna Péter közgazdász)