Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27321756

2020. június 12.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Villő napja van.
Holnap Antal, Anett napja lesz.

„Amerika szelleme és szíve is megváltozott Magyarország iránt”

Washington, 2019. május 13. Orbán Viktor miniszterelnök, Donald Trump amerikai elnök vendége találkozójukon beír a vendégkönyvbe a washingtoni Fehér Ház Roosevelt-termében 2019. május 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd

David Cornstein, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete a 444.hu-nak adott interjúban beszélt Donald Trump és Orbán Viktor találkozójáról.

„Olyan, mintha ikrek volnánk (…), nem mindenki ért egyet velünk, nem mindenki szeret minket, de nézzük meg az eredményeinket” – Cornstein elmondása szerint Donald Trump amerikai elnök ezekkel a szavakkal búcsúzott Orbán Viktortól a hétfői találkozójuk végén.

David Cornstein magyarországi nagykövet mindezt szemléltetésként hozta fel az interjúban, hogy rávilágítson arra, hogy Trump milyen eredménycentrikus vezető és Orbán Viktor magyar kormányfő politikája is ezt támasztja alá.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT !

Forrás: magyarhang.org

sokkaljobb-kommentár: Érdekes megemlíteni, hogy Donald Trump az észak-koreai diktátort is jócskán dicsérte az eredménytelen tárgyalások ellenére. Hogy ez a bizonyos ikrekes dicséret mennyibe fog kerülni a magyar adófizetőknek, később derül ki. Az már kiderült, hogy Texasban magyar alkonzulátus jött létre. Orbán Viktor néhány éve várt már erre a meghívásra, most nagyon jól jött az EU-s választás előtt. Akár Orbán választási kampányfőnökének is nevezhetnénk az amerikai elnököt.

Békéscsaba, 2019. május 16.

F. I. – K. M. 

Emlékeztető: „Az USA hegemóniájának megőrzéséről: „A világot az uralja, aki Eurázsiát uralja. De aki Eurázsiát uralni akarja, annak Oroszországot kell uralnia. És aki uralni akarja Oroszországot, annak ki kell szakítania Ukrajnát az orosz érdekszférából.” (Részlet Zbigniew Brzezinski A nagy sakktábla című könyvéből)

Emlékeztető: „Az USA ősi félelme, hogy a német tőke és technológia az orosz nyersanyagtartalékokkal és humánerőforrásokkal összekapcsolódnak. Ez az egyetlen kombináció, amitől az USA-nak már évszázadok óta pokoli félelme van, mert ha Németország és Oroszország érdekei összefonódnak, akkor ez lenne az egyedüli hatalom a világon, ami ránk (Amerikára) nézve veszélyt jelentene.” (George Friedman CEO of Stratfor)