Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23107102

2019. augusztus 23.
H K SZ CS P SZ V
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ma Bence napja van.
Holnap Bertalan napja lesz.

„A női politikusok viszik a prímet a primitívségben”

A volt miniszterelnök az újraindított, de a Magyar Idők szellemiségét folytató Magyar Nemzetnek adott interjújában többek között arról beszélt, hogy a „női politikusok viszik a prímet a primitívségben, ezt láthattuk az országházi botrányokozás vagy az MTVA-székházban való garázdálkodás alkalmával.”

Boross Péter emelkedett és színvonalas szavai természetesen nem maradtak visszhang nélkül, sőt, olyannyira jól sikerültek, hogy az ellenzéki pártok ismét közös közleményben tiltakoztak az Antal-kormány egykori belügyminiszterének szavai miatt.

„Nyugati pénzzel a háttérből le akarják bontani még a hagyományos társadalmi szerepeket is. Például eddig bármilyen elfajultak is voltak a politikai csatározások, sekélyes a beszédmód, de mégsem a nőkhöz kötődtek ezek az ordenáréságok. A férfiakra osztották az alantasabb szerepeket, akik meg is feleltek ezeknek a durvasági elvárásoknak. Most ellenben a női politikusok viszik a prímet a primitívségben, a színvonal alatti akciók terén. Ezt láthattuk az országházi botrányokozás vagy az MTVA-székházban való garázdálkodás alkalmával is.”

Boross szerint „minden jel arra mutat, hogy a minták a világ másik fertályáról érkeztek, amelyekkel megpróbálnak felbomlasztani minden pozitív értékrendet”.

A Soros-kampányba tökéletesen illeszkedő szavakat nem hagyták szó nélkül a megszólított ellenzéki pártok sem. Szerintük a volt miniszterelnök nem a női képviselőket, hanem elsősorban önmagát minősítette az újraindított Magyar Nemzetnek adott interjúban. Mint közös közleményükben írják: Boross Péter nem az ellenzéki nőket, hanem az egykor patinás lap szellemiségét, és a kereszténydemokraták táborát gyalázta meg nem túl férfias mondataival.

„Boross Péternek egyetlen szava sincs, amikor egy kormánypárti politikus eltöri felesége orr- és járomcsontját, de primitívnek nevezi a női képviselőket, ha jogosan kiállnak a választókért”.

Emlékeztetnek: Boross Péter személyesen is élen járt afféle kijelentések megfogalmazásában, mint hogy szingli adót kellene bevezetni, vagy hogy a nő egy helyen nem helyettesíthető: a szülőszobában. Egy olyan politikus, akinek politikai közössége kifejezetten érdekelt a nők hátrányos megkülönböztetésének fenntartásában, és nap mint nap tesz azért, hogy a magyar társadalom több mint fele mind jogilag, mind társadalmilag, mind a közbeszéd szintjén hátrányokat szenvedjen, alaptalanul beszél politikai kultúráról.

A közlemény szerint az ellenzék női képviselői folyamatosan dolgoznak a hátrányos megkülönböztetéstől szenvedő társadalmi csoportokért, és azért, hogy ebben a társadalomban minden honfitársunknak megbecsült helye legyen. Szakmai munkájuk mind a bizottságukban, mind szakpolitikai síkon megkérdőjelezhetetlen: honvédelem, gazdaságpolitika, költségvetés, Európai Unió, szociális-, oktatási-, kulturális- intézményrendszerek tárgyában is kivételesen értékes munkát végeznek mindannyian.

„A magyar társadalomnak szüksége van erős nőkre az ellenzék sorain belül is. Egy igazi férfi soha nem beszél így a nőkről. Egy ilyen interjú után jó oka van mindenkinek arra, hogy a volt miniszterelnök helyett is elszégyellje magát.” – áll a pártok közös közleményében.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Mára már elég jelentős létszámú obsitosunk (kiszolgált hatalmasságunk) van, ezek egyike Boross Péter. Antall József halála után nem túl hosszú ideig miniszterelnök is volt, de előtte betöltött néhány fontos funkciót. Abban, hogy már 1994-ben visszavették a hatalmas a szocialista kommunisták, és egy pufajkásból miniszterelnök lett, valószínűleg nagy része lehetett annak is, hogy gyenge teljesítményt nyújtott az egykori vendéglátós dolgozó, akiknek az átkosban általában nemcsak dolgozni kellett, hanem jelenteni is.

Jobb lenne, ha túl a kilencvenedik életéven inkább csendben maradna, de hát ugye az elvárásnak eleget kell tenni. Havi három millió körül kapnak ezek az obsitosok, és már néhányan átköltöztek a túlvilágra. Az özvegyeik is kiemelt ellátásban részesülnek a magyar adófizetők jóvoltából. A tetemes juttatásból szépen el lehet éldegélni, és lehetne csendesen pihengetni az unokák, dédunokák társaságában. Ha hallgatott volna Boross úr, bölcs maradt volna! Nem sokan kedvelték aktív korában sem, ezzel a nyilatkozatával nem valószínű, hogy sikert arat – főleg azok körében, akik ismerték a tevékenységét, vagy a hölgyek körében.

„Az olajszőkítés egy olyan eljárás, melynek során az üzemanyagként való használatra alkalmatlanná tett gázolajból kémiai úton használhatót állítanak elő. Az olajszőkítés a rendszerváltás utáni Magyarország egyik legjobban jövedelmező illegális „üzletága” volt, becslések szerint az 1990-es években több százmilliárd forinttal rövidült meg általa a költségvetés. Az „olajos ügyek” 1991-1992-ben ütötték fel fejüket, de nagyobb számban 1993-tól jelentkeztek.”(Forrás: wikipédia). Hát ez az időszak bizony Boross Péter hatalmi, illetve a későbbi miniszterelnökségi idejére esik. Az olajmaffia ügyeit 2000-ben az első Fidesz-kormány 80 évre titkosította.

Békéscsaba, 2019. február 7.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: