Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23099485

2019. augusztus 22.
H K SZ CS P SZ V
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ma Menyhért napja van.
Holnap Bence napja lesz.

„A Jobbik most sem bújik a mentelmi jog mögé”

Ahogyan korábban is minden esetben így tettek, a hamis vádak ellenére a Jobbik megszavazza majd Farkas Gergely országgyűlési képviselőjük mentelmi jogának felfüggesztését, és maga Farkas Gergely is lemond mentelmi jogáról – közölték.

Farkas Gergely a parlamentben. Fotó: Béli Balázs/alfahir.hu

A legnagyobb ellenzéki párt arra a hírre reagált, miszerint a közismerten független Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta Farkas Gergely jobbikos országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését egy választási csalás miatt indult ügyben, ami arról szól, hogy Farkas állítólag egyezkedni akart egy LMP-s képviselőjelölttel egy esetleges visszalépésről. A Jobbik szerint viszont Farkas Gergely tavaly a választási kampányban egy kötetlen beszélgetés folyamán az LMP-s jelölt felvetésére kérdezett vissza a visszalépésről. Senki nem fizetett senkinek, bűncselekmény nem történt – állítják.

„A Jobbik sosem bújt a mentelmi jog mögé, nekünk és Farkas Gergelynek ugyanis nincsen takargatni valónk, bátran állunk az igazságszolgáltatás, de még a Fidesz irányítása alatt álló ügyészség eljárása elé is” – reagált a párt.

Hozzátették ugyanakkor, hogy „Orbán Viktor diktatúrájában mindennapossá váltak az ellenállás képviselőivel szemben alkalmazott karaktergyilkosságok, szervezett lejárató akciók, politikai leszámolások. Nem válogatnak az eszközökben, hamis vádakkal próbálják ellehetetleníteni ellenfeleiket, és mindent bevetnek az ellenzéki együttműködés megakadályozása érdekében.”

Mint a közlemény fogalmaz, arról már „álmodni sem mernek”, hogy a Polt Péter vezette politikai ügyészség

  • a tényleges bűncselekményeket elkövető kamupártokkal, 

  • a szavazás idejére tömegesen magyarországi lakcímekre bejelentett ukránokkal, 

  • vagy a tiltott pártfinanszírozást kimerítő, közpénz-milliárdokból zajló kormányzati gyűlöletkampánnyal foglalkozzon.

Ugyanilyen költői lenne szerintük az a kérdés is, hogy miért hagyják futni Orbán Viktor vejét az ELIOS sokmilliárdos csalása ellenére, és miért lophatják tonnaszámra zavartalanul az uniós közpénzeket a „Pénztáros Lőrinc féle oligarchák”.

Úgy látják, 2010 óta a felsőbb politikai parancs nem a korrupt gazemberek, hanem az ellenzékiek üldöztetéséről szól.

Forrás: alfahir.hu

„A választás rendje elleni bűntett miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként, Dr. Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél Farkas Gergely országgyűlési képviselő mentelmi jogának a felfüggesztésére tett indítványt – közölte szerdán a Legfőbb Ügyészség.

Az ügyben felmerült megalapozott gyanú lényege szerint Farkas Gergely a 2018. évi országgyűlési képviselő választáson a Jobbik jelölő szervezet Bács-Kiskun megye 5. számú országgyűlési egyéni választókerületében nyilvántartásba vett képviselőjelöltjeként 2018. február 17. és 2018. március 19. között – pontosan meg nem határozható időpontban – a Lehet Más a Politika színeiben induló képviselőjelölt-társának – a vele folytatott beszélgetés során – felajánlotta a kampányra addig fordított 600.000 forint összegű költsége kifizetését, amennyiben a választástól visszalép. Az ajánlatot a jelölttárs visszautasította. Farkas Gergely cselekménye a választás rendje elleni bűntett megállapítására alkalmas. Az országgyűlési képviselő gyanúsítottként történő kihallgatása ezért indokolt, amelyre mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség – írja közleményében a Legfőbb Ügyészség.

Farkas Gergely közösségi oldalán így reagált a közleményre: Állok elébe, tiszta a lelkiismeretem, tudom, hogy az valóban egy komolytalan felvetés volt részemről.”

Forrás: halasinfo.hu

Emlékeztető: „A választásokra szervezetten áthordják a magyar nyugdíjat is élvező Ukrajnában élő, de magyarországi állandó lakosnak bejelentkezőket, akiknek meg van mondva, hogy hová (a Fideszre) kell húzni az X-et. A nyugdíjukat úgy állapítják meg, hogy Kijevből hamis adatokat hoznak, miszerint sok közülük vezérigazgató, mérnök és egyéb magas jövedelmű valaki volt aktív korában. Ezért fordul az elő, hogy akár 300 ezer forint nyugdíja is lehet egy-egy itt soha járulékot és adót nem fizetőnek! Ha már nyugdíjat akarnak nekik fizetni, akkor miért nem azt teszik, hogy elkérik az utolsó ukrán nyugdíjszelvényüket, és azt forintosítják? Akkor 30 ezer forintnál magasabb nyugdíjuk nem igazán lenne. Az is ajándék lenne… (Részlet a Szabolcsot vissza kell venni Ukrajnától című cikkből)