Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20743082

2019. március 22.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Beáta napja van.
Holnap Emőke napja lesz.

„Újra kibújt a jobbikos szög a zsákból”

Ennyivel reagált Tállai András államtitkár arra, hogy a Jobbik figyelmeztetett, a lakástakarék-pénztárak felszámolásával az Orbán-kormány elvette az állami támogatást a magyar jövőtől.

Z. Kárpát Dániel napirend előtti felszólalásában beszélt arról, hogy nehéz szavakat találni arra, hogy a kormányzat 2 nap alatt megvont 70 milliárd forintnyi állami támogatást a magyar jövőtől, és több százezer embert zárt ki lakástámogatásokból. A csok-ot ugyanis a jelenlegi keretek között nem vehetik igénybe az egyedülállók, az egygyermekesek, az idősek, vagy épp a társasházak lakói. Pedig meglenne ennek a koncepciónak a költségvetési forrása - tette hozzá a jobbikos politikus.

A képviselő szerint a Rogán Antalhoz köthető lakáslottó (NOK) követelt magának piaci teret, azt pedig önmagában is viccesnek nevezte, hogy a fogyasztói csoportok korábbi vezetői térhetnek most vissza.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy így a társasházaknak 4-5 év múlva nem lesz elég pénzük a kötelező felújításokra, miközben az 2018-ra a lakástakarék-pénztárakra fordított állami támogatásainak kétszerese térült meg.

Ezzel azt üzenik, hogy külföldön tágasabb – fogalmazott Z. Kárpát Dániel, kiegészítve azzal is, hogy a lakásbővítések, felújítások elmaradása a gyermekvállalás elmaradásával is járhat.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Az államadósság az elmúlt nyolc év alatt több mint 10 ezermilliárd(!) forinttal nőtt, miközben azt mondták a tájékoztatókon, hogy a 3000 milliárd forint magán-nyugdíjpénztári pénzt az államadósság csökkentésére fordították. Most veszélyben van a lakástakarék-pénztárak 800 milliárd forint körüli tőkéje is!

Békéscsaba, 2018. október 30.

F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: „A lakosság részére biztosított uniós pénzből nem a családi házak és a társasházak lesznek, illetve már vannak szigetelve, hanem a középületek. Állítólag nagy nehezen rábólintott az unió, hogy Lázár János ezt is megtehesse. A lakosság is szigetelhet – hitelből. Erre a hitelre is könnyen ráfázhatnak az azt igénybevevők, úgy járhatnak, mint a devizahitelesek! A családok évéből is sikerül csalások évét kreálni. Itt már semmi nem az, aminek látszik. Főleg a magyar vidék rohamosan vágtat az ellehetetlenülés irányába. A budapesti vízfej meg nagyon jól elszórakozik, sokszor a minisztériumokban, sokszor a parlamentben.” (Részlet A kétharmados parlamenti többség mindent visz című cikkből) Most meg elvették tőlünk a lakástakarék-pénztárral kapcsolatos lehetőséget is, miközben a kiválasztott oligarchák (magyarországi adófizetést elkerülők) egyre gazdagodnak!  

Emlékeztető 2.: „Lehet vidáman elmúlt nyolcévezni, gyurcsányozni, de arról is beszélni kell, hogy a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még „csak” 20,4 ezermilliárd forint volt az államadósság úgy, hogy akkor gazdasági világválság volt. Ilyen körülmények között indul el a paksi bővítés kedvezőtlen kamatozású orosz hitelből és a Budapest–Kelebia vasútvonal felújítása, amely beruházás Kínának lenne fontos. Kínai hitelből Magyarország állja a számlát, és az építkezésen sok kínai vendégmunkás lesz majd jelen. Szakértők szerint az utóbbi beruházás jó esetben 1200 év múlva megtérül…” (Részlet a 31 ezermilliárd forint felett az államadósság című cikkből) Nem mellesleg az államháztartási hiány is nagyon magas, június 30-án 1646,2 milliárd forint, melynek egyik oka az, hogy tavaly előre kifizették az uniós pénzeket. Az előre kifizetésre azért került sor, mert nem voltak biztosak az újabb parlamenti kétharmadban, ami sajnos mégis összejött. Ha az unióból nem jön annyi pénz, amennyit kifizettek, akkor a készfizető kezes ebben az esetben is a magyar adófizető polgár.