Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 18668739

2018. október 19.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Nándor napja van.
Holnap Vendel napja lesz.

Ünnepi kérdés: Találja ki, milyen meglepetést rejt a közpénzből fenntartott ingyenes városi lap!

 

A megfejtés előtt íme egy idézet az Állami Számvevőszék december 21-ei állásfoglalásából: 

„2014. január 1-jével módosult a pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló törvény tiltott támogatásokra vonatkozó szabályozása. A módosítás következtében 2014. január 1-től tilos a jogi személyektől, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezettől, más államtól, külföldi szervezettől és nem magyar állampolgár természetes személyektől származó vagyoni hozzájárulás elfogadása. Tiltott vagyoni hozzájárulásnak minősül, ha egy párt a mindenki számára elérhető árnál lényegesen olcsóban vesz igénybe, vagy rendel meg szolgáltatásokat (például: plakátkihelyezés, ingatlanbérlet, könyvelési szolgáltatás, stb.) A törvény arról is rendelkezik, ha a párt részére a vagyoni hozzájárulást nem pénzben nyújtották, köteles annak értékeléséről (értékének meghatározásáról) gondoskodni. Ha a párt a vonatkozó rendelkezéseket megsértve tiltott, nem pénzbeli hozzájárulást fogadott el, annak értékét az Állami Számvevőszék állapítja meg.”

És akkor a megfejtésről:

Ebben segítségünkre lesz Kocziha Tünde, a Jobbik békéscsabai országgyűlési képviselőjelöltje, akinek Facebook-bejegyzése, illetve a teljes cikk elérhető ITT

Forrás: alfahir.hu

Emlékeztető 1.: „Félő, hogy a magyar választópolgár már felhagy minden reménnyel, és nem megy el szavazni! Ebből lesz aztán az újabb kétharmados Fidesz győzelem. Miután ez bekövetkezik, utána már nincs helye siránkozásnak! Hogy mi történne az újabb kétharmados Fidesz-győzelem után Magyarországon, arra egyre több vészjósló jel utal!  2014-ben 43 százalékkal lett meg a kétharmad, jelenleg ennél sokkal jobban állnak, és mégis ellehetetlenítik az ellenfeleket. A hatalmas médiaúthengerükkel szabályosan ellenséget csinálnak az ellenzékből. Főleg a Jobbikból… Ezek az akciók bizony nagyon sokba kerülnek, és nem a Fidesz állja a számlát, hanem a magyar adófizetők!  Amennyiben gépkocsit akarsz vezetni, ahhoz orvosi vizsgálat kell! Ha országot akarsz vezetni, ahhoz vajon miért nem kell??” (Részlet a Sorozatban tilt le jobbikosokat a Facebook című cikkből)

Emlékeztető 2.: „Orbán Viktor oligarchái – Egy új elit felemelkedése Magyarországon címmel jelent meg egy cikk a Financial Times nevű gazdasági lap Big Read rovatában – szúrta ki a 444. Az írásban szó esik egyebek mellett Mészáros Lőrinc, Tiborcz István és Garancsi István gazdagodásáról, valamint közbeszerzésekről, mígnem hirtelen megszólal benne Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora, egykori századvéges vezető, és egészen érdekes kijelentéseket tesz. A cikkben a Fidesz nem hivatalos ideológusaként megnevezett Lánczi azt mondja, hogy az említett személyek a magyar oligarchák, „de ez nyíltan vállalt politika, ez az, amit a kormány akar. (…) Bár Orbán soha nem mondta ezt ki, feltehetően bátorítja vagy engedi, hogy bizonyos magyar üzletemberek nagyon gazdagok legyenek, hogy ők alkossák a magyar középosztály csúcsát.” (Részlet a Lánczi András: Mészárosék Orbán Viktor engedélyével gazdagodhatnak című cikkből

Emlékeztető 3.: „Az Európai Unió statisztikai hivatala szerint a 28 tagállam közül a 25. helyen tanyázunk a szegénységi listán. Románia, Bulgária és Görögország van már csak mögöttünk. Az államadósságunk csak a kormánymédiában csökken, a valóságban jócskán növekszik! A szavazatvásárlási pénzek ettől függetlenül folyósításra kerülnek, amiből a választás után nagy baj lesz, vagyis hatalmas megszorítások jönnek, persze nem a gazdagok, hanem a már amúgy is leszegényítettek terhére.” (Részlet a 39 teakonyha 5,5 milliós darabáron című cikkből) A teakonyhák a felcsúti fociakadémián kerülnek kialakításra, ahonnan még épkézláb focista hat év óta nem került ki… Vajon mire tanítják őket, ha focizni nem?