Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26323141

2020. április 05.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Vince napja van.
Holnap Vilmos, Bíborka napja lesz.

Útban voltak, lesöpörte a harmadikról a molnárfecske fiókákat egy redőnyszerelő

Elpusztult hat molnárfecske fióka Túrkevén, miután egy redőnyöket szerelő férfi lényegében ledobta őket a harmadik emeletről. A rendőrség közleménye szerint az ügy vizsgálatát befejezték, innentől az ügyészség dönt a kegyetlen férfi sorsáról.

A hatósági beszámoló szerint egy túrkevei kerékpáros vette észre még június 29-én délután az útra hullott madárfiókákat, akik közül hat már akkor elpusztult.

A Mezőtúri Rendőrkapitányság egy feljelentést követően természetkárosítás bűntett elkövetése miatt indított nyomozást az ügyben, majd kiderült az is, hogy egy debreceni férfi megalapozottan gyanúsítható az értelmetlen, de annál betegebb bűncselekmény elkövetésével.

Az 56 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták, és elmondta, hogy aznap délelőtt egy túrkevei társasháznál redőnyöket szerelt fel egy harmadik emeleti lakás ablakira és teraszajtójára. Munka közben a redőnytokok felrakása miatt az ablakpárkány felső részén lévő fecskefészkeket levette, abból a molnárfecske fiókák kiestek, amelyeket egyszerűen lesöpört az erkélyről.

Az esetről a Hortobágyi Nemzeti Park már pár nappal ezelőtt beszámolt, ebből kiderült az is, hogy összesen 12 molnárfecske fiókát dobáltak szét Túrkeve főterén, hat elpusztult, a fenti lakás homlokzatán pedig látni lehetett, hogy több fészket, legalább hármat levertek. A Természetvédelmi Őrszolgálat az eset miatt állatkínzás és természetkárosítás miatt tett feljelentést a rendőrségen.

A hat élő fiókát a Természetvédelmi Őrszolgálat vette gondozásba, néhány napos táplálás és megfigyelés után pedig a közelben olyan molnárfecske fészkekbe adoptálta őket, ahol hasonló korú fiókák voltak.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Valamikor népes fecskerajok lepték el nyaranta főleg a magyar vidéket. Az emberek védték őket, és főleg az istállók környékén teljesítettek hatalmas szolgálatot. Mostanában nem engedik meg nekik ezt az emberek, hogy felfalják a szúnyogokat, inkább lemérgeztetik magukat a szúnyogirtásokkal. Pedig a fecskék rengeteg szúnyogot kiirtanának. Mostanában bejött egy kártékony szúnyogfaj, amely akár maláriát is terjeszthet. Ezt azonban egyes emberek nem veszik tudomásul, irtják, ellehetetlenítik őket.

Libanonban szinte minden embernél fegyver van. Van egy olyan unatkozó réteg, akik azzal „szórakoznak”, hogy a felettük Afrikába vagy Afrikából átvonuló gólyák közé sorozatot eresztenek, és ezt élvezik.

Idejutott az emberiség?

A veszélyesebbek lettek a szúnyogok? című cikk elérhető ITT !

Békéscsaba, 2019. július 16.

F. I. – K. M.