Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27231727

2020. június 05.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Fatime napja van.
Holnap Norbert napja lesz.

Újabb olajháború van készülőben?

Lehet, hogy valóban kifogyóban van a Szaúd-Arábiai olaj?

„Amerikai katonai konvoj érkezett a szír-török határon található Qahtaniyah településre. Bár Donald Trump amerikai elnök teljes szíriai csapatkivonást rendelt el, később meggondolta magát, és azt mondta, az olajmezők esetében kivételt tesz, oda visszamennek az amerikai katonák. Mint fogalmazott: „kell az olaj.”

Basár el-Aszad szír elnök szerint az amerikai elnök hatalmas szívességet tesz azzal, hogy kimondja, amit akar. Elődjei ugyanis rendre titkolták, hogy mire törekednek, Trump azonban nem kertel, mint fogalmazott: az amerikai elnökök sorában ő a legátláthatóbb.

A szír kormány megszállónak tekinti az amerikaiakat, és az oroszok szerint sincs jogalapja az USA katonai jelenlétnek az országban. Úgy érvelnek, hogy az olajmezők a törvényes damaszkuszi kormányt illetik meg, nem az Egyesült Államokat. (Részlet a Bevonultak a szíriai olajmezőkre az amerikai katonák című cikkből, 2019. november 1.)

Az olajmezők védelmében megy Szíriába Amerika! A Mol olajmezői az egykori Selyemút állomása, Palmira közelében van. Az olajmező az Iszlám Állam martaléka lett, onnan szállították az olajat a török „üzletembereknek” a szír–török határra. Emellett a csoda mellett volt, vagy az a bizonyos olajmező:

Az olaj miatt ment Amerika Irakba és Líbiába is… Legalább most őszinte, tojik arra, hány ezer civil áldozat van, hány ezer menekül a katonái elől, csak az olaj a fontos! Mikor lesz már elég neki és világnak is ebből az ocsmány játszmából? A hadserege elől menekülőket miért nem Amerikába viteti?

Szíriában a szír hadsereget segítik az oroszok. Jelen van a török hadsereg is, a kurdok elleni harc is fontos, de a szír olaj is! Irakot és Líbiát szinte végleg élhetetlenné tették az olaj miatt, de Szíria is az olaj miatt van nagy bajban. Az olajbányászat nagyon költséges, arra költsön más, Amerikának csak a késztermék kell, a költségeket viselje más! A török diktátor Trump amerikai elnöknél járt. Amerika és Törökország a NATO vezető tagjai. Csak nehogy a NAO nevében tegyék végképp élhetetlenné Szíriát!

Irán ostoba módon bejelentette, hogy új olajmezőt fedeztek fel. Hát akkor Iránt is meg kell támadni, de egyelőre figyelni kell, hogy mikor hozzák majd föl, és csak a késztermékért kell menni! Az iráni olajmező felfedezéséről bővebben ITT !

Később meg majd esetleg Venezuelát is meg kell támadni, elvégre ott van a világ legnagyobb olajtartaléka!

Békéscsaba, 2019. november 14.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „Általában hamis zászlós hadműveletet hajtanak végre. A hamis zászló alatti művelet (false-flag operation) azt jelenti, hogy valaki úgy hajt végre valamit, hogy közben bizonyítékokat gyárt és terít azért, hogy a felelősséget másra kenje. Ilyen kiemelkedő hadművelet volt az Irak ellen 2003-ban indított háború, valamint az Arab tavasz és az ukrajnai események.” (Részlet az Amerika háborúi által nekünk okozott károk című írásból)

Emlékeztető: „Az USA hegemóniájának megőrzéséről: „A világot az uralja, aki Eurázsiát uralja. De aki Eurázsiát uralni akarja, annak Oroszországot kell uralnia. És aki uralni akarja Oroszországot, annak ki kell szakítania Ukrajnát az orosz érdekszférából.” (Részlet Zbigniew Brzezinski A nagy sakktábla című könyvéből)

Emlékeztető: „Az USA ősi félelme, hogy a német tőke és technológia az orosz nyersanyagtartalékokkal és humánerőforrásokkal összekapcsolódnak. Ez az egyetlen kombináció, amitől az USA-nak már évszázadok óta pokoli félelme van, mert ha Németország és Oroszország érdekei összefonódnak, akkor ez lenne az egyedüli hatalom a világon, ami ránk (Amerikára) nézve veszélyt jelentene.” (George Friedman CEO of Stratfor)