Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23087630

2019. augusztus 22.
H K SZ CS P SZ V
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ma Menyhért napja van.
Holnap Bence napja lesz.

Újabb milliárdok a lakiteleki népfőiskolára (videóval)

A népfőiskola egy szelete. Fotó: Sióréti Gábor

Kiss-Rigó László egyházmegyéjének épül wellnessközpont állami milliárdokból

Látszólag Lezsák Sándor főiskolájának, de a valóságban az Orbán Viktorral baráti viszonyt ápoló Kiss-Rigó László püspökségének épül a lakitelki wellnessközpont – derül ki az e heti HVG-ből.

Egy december 23-i és egy 27-i kormányhatározatban összesen közel másfél milliárd forintot rendelt a kormány a Lakiteleki Népfőiskolának – írja az e heti HVG. Csakhogy az épülő wellnessközpont tulajdonosa a valóságban a látszat ellenére nem a Lezsák-féle népfőiskola, hanem a fociimádó Kiss-Rigó László püspök által vezetett szeged-csanádi püspökség lesz.

A fejlesztéseket a kormány három éve kiemelt beruházássá nyilvánította, az elmúlt két évben több mint 3 milliárd forinttal támogatta. Kiss-Rigó NB III.-as focicsapata  egyébként tavaly közel 10 milliárd forintot kapott a kormánytól. (hvg.hu)

Látszólag? Nem lesz ott változás, de a már felhalmozott veszteségeket így egyszerűbb lehet leírni, illetve az adófizetőkre átterhelni. A napokban 170 millió forint veszteségről szóltak a hírek. Hogy a prérin mikor termel majd bevételt ez az eddig cirka 30 milliárd adóforintot felemésztő létesítmény, arra vajon mikor lesz válasz? És miért kell ennyi pénzt beleölni? 4,5 milliárdért termálfürdő is épül, nemcsak wellness.

Békés megye is a Szeged-Csanádi egyházmegyéhez tartozik. Inkább az elszegényedő Kelet-Magyarország lakosságának lelkiállapotával kellene neki foglalkoznia, mint a kormány kiemelt beruházásaival! Esetleg a kormányt rá kellene vennie arra, hogy a magyar társadalomra fordítson végre figyelmet, és ne a giga beruházásokat szorgalmazza.

A szegedi stadion is borítékolható, hogy veszteséget fog termelni, mert nagyon gyenge focicsapatuk van. Még az is lehet, hogy lesz egyszer versenyképes focicsapat is.  

A lakiteleki beruházásról az átlátszó blogjáról egy összeállítás elérhető ITT

Az épülő lakiteleki népfőiskoláról:

Békéscsaba, 2019. január 17.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „Az egykulcsos adó és a magas jövedelműek egyre több adókedvezménye miatt kiesik már vagy 700 milliárd forint adóbevétel, amit a társadalom sanyargatásával igyekeznek kipótolni. Több mint ötven féle adó, és a világ legmagasabb, 27 százalékos áfája bizony nagyon kemény teher az átlag magyarra nézve. Az áfa minden szakvélemény szerint a kisember különadója. Az átlagbérből, amibe a nagyon magas és a nagyon alacsony fizetés egyaránt benne szerepel, a statisztika szerint több mint 100 ezer forint a levonás! A magáncégek alkalmazzák a magyar munkavállalók 75 százalékát. A fizetésemelések az érintetteknek nem túl sokat jelentenek, de a magyar állam bevétele minden egyes fizetésemeléssel jelentős. Azok a vállalkozások, amelyek nem tudják kitermelni a fizetésemeléseket, bezárják a kaput. Mindezek a problémák csak hab a tortára! Egy markáns vélemény szerint már nincs is torta, csak hab…” (Részlet A magas jövedelműek kormánya című cikkből)