Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27062398

2020. május 22.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Júlia, Rita napja van.
Holnap Dezső napja lesz.

Újabb hátrányba kerülnek a munkavállalók

Elvész a kedvezményes üdülés lehetősége, mert a vállalatok értékesítik az üdülőiket.

A kegyelemdöfést tavaly adta meg a kormány a céges üdülőknek, amikor 2019-től a béren kívüli juttatási csomag nagy részének, benne a saját dolgozó saját szálláson való üdültetésének lehetőségét is kivette a kedvezményesen adózó körből. A Magyar Könyvvizsgálói Kamara egyik elemzése szerint a munkaadót és a munkavállalót sújtó közterhek együtt már 81,95 százalékos elvonást jelentenek a vállalati üdülő igénybevételekor, ami sokak szerint egyet jelent ennek a lehetőségének a felszámolásával – írja a napi.hu.

Az Erzsébet-utalvány elődjét biztosító kafetéria-jegyek fogalmazását francia cégek végeztek. Ennek véget vetett az Orbán-kormány, valószínűleg igazából nem egyeztetve a francia cégekkel. Akik nemzetközi bíróságok előtt perelik Magyarországot. Eddig bizony már elég jelentős összeget kellett nekik kifizetni, de az ügynek még messze nincs vége. Egy tavalyi írásunk erről elérhető ITT !

Ráadásul állami milliárdokból, vagyis adóforintjainkból körbeépítik a Balatont.  Már évek óta szerette volna bővíteni az OTP Bank a balatonszemesi szállodáját, amit most végre az államtól kapott vissza nem térítendő félmilliárd forint támogatásból kezdhet el. Balatonfüreden pedig állami kitüntetést is kapott az a vállalkozó, aki adóforintokból építhet luxusszállodát.

Vége lehet annak, hogy a keményen dolgozó magyar kisember egyáltalán meg tudja közelíteni a Balatont, nemhogy kedvezményesen tudjon üdülni, és bizony egyre több fa esik áldozatul a Balaton körbeépítési a megalomániájának is. A rabszolgatörvény után ez is nagy arculcsapás. És az is, hogy a bérkövetelések és sztrájkok letörésére egyre több vendégmunkást hozat be Magyarországra a kormány főleg Ukrajna irányából, de jönnek már Szerbiából és esetenként ázsiai országokból is. Vajon ki fizeti a külföldieknek a munkahely-teremtési támogatását, szállásköltségeit, tolmácsok bérét? Csak nem a magyar adófizetők terhe lesz ez is, akiknek a fizetését már amúgy is 48 százalékos levonás terheli?

Békéscsaba, 2019. május 14.

F. I. 

Emlékeztető: „A legfontosabb a fizetés. A hirdetések között alig találtunk olyat, ahol havonta 140 ezer forint alatt ígértek volna, és előfordultak akár 300 ezer forintos fizetést is kínáló cégek. Fontos azonban, hogy ahol magasabb bért ajánlanak, ott sok esetben nem jár a napi egyszeri étkezés sem, vagy levonják a fizetésből a szállásköltséget. Az egyik ismert kereskedelmi multi Budapest külvárosában ad 850-1000 eurós (275-324 ezer forint) fizetést, a szalag melletti munkások azonban inkább 140-170 ezer körüli fizetésre számíthatnak. Ennek jelentős része meg is marad, hiszen szinte csak az étkezésre kell költenie a dolgozónak.” (Részlet a Megmutatjuk miért (mennyiért) jönnek hazánkba az ukrán vendégmunkások című cikkből)

Emlékeztető: