Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 21633500

2019. május 20.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Bernát, Felícia napja van.
Holnap Konstantin napja lesz.

Újabb Dél-koreai multi cég jön Magyarországra

A dél-koreai tulajdonú, autóalkatrész-gyártó Hanon Systems Hungary Kft. összesen 36,7 milliárd forint új beruházást hoz Székesfehérvárra, Pécsre és Rétságra - ezt jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az MTI beszámolója szerint. A cég Pécsett és Rétságon új telephelyet létesít, az székesfehérvári gyárában pedig bővíti a kapacitásait, összesen 516 munkahelyet teremtve ezzel.  Mindezért pedig 7,5 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kap – írja az index.hu.

A másik dél-koreai óriás a Hankook. A Mercedes az E-osztályra Hankook gumikat szerel. Fotó: autopro.hu

Szijjártó Péter külügyminiszter szerint meg kellett küzdeni azért, hogy hozzánk jöjjenek. Persze, odamennek, ahol a legtöbb vissza nem térítendő és egyéb támogatási pénzeket kapják. A magyar állam nagyon lovagias, a magyar adófizetők zsebéből ki is szedi szorgalmasan a rávalót. A vízcsapból is az folyik, hogy munkaerő-hiány van már Magyarországon, ami miatt eddig 20 ezer ukrán és ötezer szerb munkavállalót hoztak már be. Ezek mellé nemcsak ukrán, hanem orosz és szerb tolmács is kell, és több százmillióért hirdeti tovább a kormány Ukrajna belső területein a nagy lehetőséget. Albérletben, vagy a később megépítendő vagy kialakítandó munkásszállásokon lesznek elszállásolva, tovább növelve a kiadásainkat.

A magyar munkavállalókat az alacsony jövedelemmel „sikerült” kiűzni az országból. A Családok évében arról nem igazán beszél a kormánymédia, hogy már minden hatodik magyar gyermek külföldön születik. A jövedelmük egy részét hazautalják, amin nagyot kaszál a jegybank, az állam és a számlavezető bank, valamennyi a címzettnek is marad. Néhány hétig volt a Gyere haza fiatal elnevezésű milliókat felemésztő program, de aránylag elég gyorsan leállították. Vagyis ne gyere haza fiatal?

A remény hal meg utoljára, mégis bízni kell abban, hogy mégiscsak sikerül elindulni felfelé, mert lent már (a magyar vidéken) eléggé fázunk…

Békéscsaba, 2018. november 30.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „A fél világnak juttatnak az adónkból, és egyre szegényedik a magyar vidék! Budapest még nem igazán, mert ott akkora vízfej halmozódott fel, hogy az egyszerű vidéki ember nem győz álmélkodni! Az egészségügy, az oktatás és a szociális ágazat helyzete katasztrófa felé közelít, és még mindig azon töri a kormány a fejét, hogy az afrikai vagy az ázsiai diktatúrákba, a szomszédos országokba és a Balkánra mennyi pénzünket juttassanak ki! Meddig lesz képes ez a leszegényített nép mindezt finanszírozni, és ekkora jövedelmű népes hatalmat eltartani? Egyik bank- és brókerbotránytól a másikig, egyik mutyitól a másikig tántorgunk, és egyelőre Budapestről nézve még megvan az ország... Vagy aki géppel száll fölénk, miközben meccsre repül, még úgy látja!” (Részlet a Miféle újjáépítés az ilyen? című cikkből)