Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25733845

2020. február 25.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Géza napja van.
Holnap Edina napja lesz.

Újabb ügyekben nyomoz a rendőrség a Simonka-ügyben

Kisvonat, gázolaj, szállodai mulatozás – Újabb ügyekben nyomoz a rendőrség, amelyek Simonka György köreihez kötődnek

Három feljelentés nyomán egyesítették a vizsgálatot, amelyek ugyan nem kapcsolódnak a fideszes parlamenti képviselő elleni jelenlegi vádakhoz, viszont mind a kormánypárti vezetésű Orosházához köthetők.

Az önkormányzati választásokhoz közeledve a kormányzat érthetően igyekszik fenntartani a csendet a Fidesz Békés megyei országgyűlési képviselője, Simonka György ellen zajló nyomozás kapcsán, azonban az 1,4 milliárd forintos költségvetési csalási ügy mellett több újabb, Simonkához köthető ügy bukkant fel a látóhatáron. Ezek arányaikban, kárban kifejezve ugyan kisebb tételt képviselnek az uniós pénzek elcsalása mellett, de így jól illusztrálják a közpénzszivattyú működését a Simonka által uralt Békés megyében. A 168 Óra úgy értesült, három feljelentés ügyében egyesítették az eredetileg a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság által indított nyomozásokat, amit egy orosházi képviselő-testületi ülésen ismertek be a város részéről az MSZP-s Fetser János képviselő kérdései nyomán.

Az első ügy 2016 márciusára nyúlik vissza, amikor a fideszes vezetésű Orosháza képviselő-testülete a közbeszerzési terv módosításával felhatalmazta Dávid Zoltán polgármestert, hogy egy városnézésre használható, úgynevezett „Dottó-kisvonatot” szerezzen be a város számára. A polgármester a kisvonat közbeszerzésére négy céget, két budapestit, egy gyulait és negyedikként a Medgyesbodzás külterületén lévő Szerviz Bodzás Kft-t hívta meg. A beérkezett ajánlatokból kettőt érvénytelenített az ajánlatkérő nevében Dávid Zoltán, mivel csak öt napot adtak meg a teljesítésre.

A folytatás, illetve a teljes cikk elérhető ITT !

Forrás: 168ora.hu

Nemrégiben a kistérség kitüntetette Simonkát. Az erről szóló cikk elérhető ITT !

Emlékeztető 2017-ből: