Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 21680937

2019. május 23.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Dezső napja van.
Holnap Eszter napja lesz.

Újabb óriásplakát és hatalmas médiareklám milliárdokért

A legújabb, Magyarországot beborító óriásplakát az uniós választásra

A zsidó származású Soros György anyagilag is jócskán támogatta a rendszerváltozás hajnalán a Fideszt és a Szabad Demokraták Szövetségét. Elég sokuknak ösztöndíjat is biztosított. Soros-ösztöndíjjal kerülhetett ki Orbán Viktor Oxfordba, ahol kinn is volt a neve sokáig a dicsőségtáblán, de 2014-ben levették onnan. Akadnak a Fideszben és a kormányban olyanok is, akik a CEU-n végeztek, és a milliós tandíjukat a magyar adófizetőkkel fizettették ki.

Juncker az Európai Bizottság elnöke, a tulajdonképpeni első számú vezető. Ahhoz, hogy a posztot betölthesse, a megválasztása idején szüksége volt a Fidesz néppárti uniós képviselőinek és Orbán Viktornak a szavazatára is. Természetesen mindkettőt megkapta.

A jelenlegi kampányhadjárat tehát az egykori mentor és az egykori orbáni jóváhagyással megválasztott EB-elnök ellen megy. Tele van a város (Békéscsaba) is ezzel az óriásplakáttal. Két idős ember ellen meg tehát a még egyelőre nem tudni, hány milliárd adóforintunkba kerülő hadjárat. Junkers először kemény hangnemet ütött meg, mondván, hogy nincs helye Orbán Viktornak az európai néppártban (Orbán Viktor is, Junkers is az európai néppárt tagja), és olyat is mondott, hogy a hazugság ellen nehéz védekezni. Később megenyhült, és barátjának nevezte Orbán Viktort. Junkers mandátuma az unió élén az idén, május végén tartandó választás után lejárt. Vagyis még kb. négy hónapig lesz hatalmon.

A plakát ellen megszólalt Angela Merkel német kancellár is. „Teljes szolidaritásáról biztosította csütörtökön Angela Merkel német kancellár Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét a migrációval foglalkozó magyar kormányzati kampánnyal kapcsolatban”  (Infostart az MTI nyomán/napi.hu)

Rendkívüli frakcióülést kezdeményezett Gunnar Hökmark, a svéd Mérsékelt Párt politikusa Európai Néppártban (EPP) a magyar kormány Jean-Claude Junckert és Soros Györgyöt ábrázoló plakátkampánya miatt – értesült a Népszava. A frakcióülés valószínűleg nem jön létre, de márciusban valószínűleg kemény válasz érkezik majd a Soros–Junkers plakáttal kapcsolatban.  

Még egy név nélkül nyilatkozó fideszes képviselői is elismerte, hogy az új Soros–Juncker plakátokkal valószínűleg kiverte a biztosítékot az Európai Néppártban az Orbán-kormány. (napi.hu).

Az óriásplakát kiragasztása akkor történik, amikor már kiderült, hogy 2000 migránst befogadott már régebben a kormány, most pedig háromszáz fő körüli venezuelai migránst, vagy menekültet fogadtak be úgy, hogy a magyar adófizetők terhére repülőjegyet kaptak, és most tanulnak magyarul is angolul, később majd dolgozni is fognak. Venezuelában spanyolul beszélnek. Az idehozott venezuelaiak közül csak kevesen tudnak magyarul… Igaz, a kettős állampolgárságot kapottak között is akadhatnak magyarul nem tudok százával, de inkább ezrével. Mert nálunk pénzért minden kapható! Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nemrégiben köszöntötte az egymilliomodik kettős állampolgárunkat… A nemzetbiztonsági átvilágítás nélküli befogadások, főként a letelepedési kötvények vásárlói körében veszélyt jelenthetnek. Bár annyit meg kell jegyezni, hogy Orbán Viktor az első olyan miniszterelnök 1990 óta, aki nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon.

Békéscsaba, 2019. február 22.

Összeállította: F. I.  

Emlékeztető: „Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják.” (George Orwell)