Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 21681815

2019. május 23.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Dezső napja van.
Holnap Eszter napja lesz.

Ötmilliárd forint uniós pénz a korrupció felderítésére

A tábla mögött, avagy: Köszönjük az Európai Unió támogatását

1.) Én tegnap vettem észre ezt az óriási tájékoztató táblát a Kerepesi úton, a Készenléti Rendőrség épületének a kerítésén. Magáról a cinikus projektről tudtam már korábban is, írtam erről egy bejegyzést is még tavaly. A képen látható tábla a „csak úgy bele a pofánkba” c. sorozat egy újabb remekműve.

Van úgy, hogy az ilyen típusú táblákat „elrejtetik” egy-egy uniós projekt helyszínén, mert annyira azért nem akarnak dicsekedni vele. Itt azonban egészen más a helyzet. Budapest egyik legforgalmasabb főútján, a Stadionok metróállomástól egy ugrásra díszeleg ez a förmedvény: ország-világ lássa, hogy a magyar kormány korrupcióellenes harcát – ami a kormányzati korrupció tekintetében valójában éppen az ellenkezőjét jelenti – még az Európai Unió is támogatja. (A támogatási arány itt 78 százalék!).

Mi, magyarok pontosan tudjuk, hogy honnan fúj a korrupció szele, s azt is, hogy azon csak az ügyészségi rendszer működésének totális újjáépítésével, a jogállam visszaállításával lehetne segíteni. Nem pedig kamuprojektekkel. S, hogy miért mondom ezt? Hát nézzünk csak bele egy kicsit a projektleírásba (csak erős idegzetűeknek):

„Az átláthatóság, illetve az értékalapú működés, az integritás erősítése... vezethet el a biztonsághoz és a kormányzattal szembeni közbizalom erősödéséhez.” „Változott a korrupció elleni fellépés működési filozófiája ... letisztult a felelősségi rendszer, szigorodtak a büntetőjogi következmények.” Megtudhatjuk, hogy a kormány – a maffiaállam lebontása helyett – életviteli ellenőrzésekkel, megbízhatósági vizsgálatokkal, továbbképzésekkel, szemléletformálással „küzd” 5 milliárd forintból a korrupció ellen. A cinizmus teteje, hogy a projektleírásban arra a nemzetközi „Nyílt Kormányzati Együttműködés programra és az abban tett vállalásaikra hivatkoznak, amiből 2016 végén egy kormányhatározattal léptek ki, mondván: „semmi értelme, hogy az ország fenntartsa tagságát”, mert túl gyakran bírálták a korrupció magyarországi helyzetét.

S még egy-két nagyon fontos momentum:Ebből a programból a legnagyobb szeletet eddig a T-Systems Magyarország Zrt. szakította ki, 1,3 mrd forintot meghaladó informatikai fejlesztésekkel. Ez a cég a KÖFOP-os informatikai fejlesztések messze legnagyobb kedvezményezettje, az egyik olyan német multi, amelyik üzleti érdekei miatt Weber úr és Merkel asszony annyira bársonyosan viszonyul az Orbán-rendszerhez és magához Orbán Viktorhoz.

A program keretében a Nemzeti Védelmi Szolgálat (kiket is védenek?). Csaknem 27 millió forintért szerez be hangelemző és egyéb pszichológiai szoftvereket – vajon kik ellen?A Perfektum PR Kft. (egy MSZP-s potentát PR cége) és a Har Meron Hungary Kft. (egy fideszes potentát PR cége) 115 millió forintért szervezi a tréningeket és a szakmai napokat.Nagyjából ez van a tábla mögött, amelyen büszkén díszeleg:„Köszönjük a magyar állam és az Európai Unió támogatását”

2.) Lehetett volna az ominózus táblát – persze ha nem kérkedni akarnának vele – nem a Kerepesi úti, hanem mondjuk az épületegyüttes Pongrác úti oldalára tenni. Ott azonban már egy másik tábla éktelenkedik, ami fennen hirdeti: a WHB Kft. és a Fejér B. Á. L. Zrt. építi a Készenléti Rendőrség bevetési osztályai elhelyezésére szolgáló új épületeket. (Bevetési osztályai!)A WHB Kft. vezetője az egyik legnagyobb építőipari NER-oligarcha, a Fejér B. Á. L. Zrt. pedig Mészáros gyerekeinek a cége (akik a WHB Kft. nélkül mozdulni sem bírnak). Pár méterrel arrébb pedig óriás tábla hirdeti Orbán korrupcióellenes látszattevékenységét az Unió finanszírozásával.

Hab a tortán, hogy a nyílt közbeszerzési adatbázisban – a nyílt átláthatatlanság jegyében – erről az építési projektről semmilyen adat nem található. Feltehetően azért, mert a Mészáros gyerekek cége többek között a WHB Kft.-vel együtt korábban már elnyert egy 40 milliárdos keret közbeszerzést, ami egy biankó felhatalmazás volt későbbi kormányzati megrendelések valódi verseny nélküli elnyerésére.

Forrás: Horváth András idővonala

sokkaljobb-kommentár: Eközben az Elios-ügyben megszűnt a nyomozás, a 13 milliárdos számlát nem küldik ki az unióba, hanem – hasonlóan sok más tételhez – ráterhelik a magyar adófizetőkre. Nagyon nagy ráterhelés volt az önkormányzati hitelek átvállalása (1400 milliárd forint körül), és évente a társasági adóból kiszervezett TAO-pénzek (csak az idén 125 milliárd forint), és hatalmas teher a jegybank teljes kiadásának az adófizetőkre terhelése, és összes nyereségének hat jegybanki alapítványba történő átterelése. Hogy ez hány milliárd, azt nem igazán lehet tudni. Az tény viszont, hogy a hat jegybanki alapítvány családi és rokoni mederben végzi tevékenységét, elképesztő költekezésekkel, százmillió feletti hitellel a rokonoknak a Növekedési Hitelbanktól. A bank az egyik alapítványon belül ténykedik, jelenleg felügyelet alatt áll. Tehát nemcsak az uniós pénzek vannak bajban, hanem bizony komoly bajban vannak a magyar adófizetői pénzek is, hiszen abból már a fél világot támogatja a kormány, miközben a magyar vidék szint ellehetetlenül!

Ezek a hatalmas táblák ott díszelegnek az uniós beruházásokon. Vajon hány milliárd forint felesleges kiadást jelentenek ezek is?

Békéscsaba, 2019. február 18.

F. I. – K. M:

Emlékeztető: „A lakosság részére biztosított uniós pénzből nem a családi házak és a társasházak lesznek, illetve már vannak szigetelve, hanem a középületek. Állítólag nagy nehezen rábólintott az unió, hogy Lázár János ezt is megtehesse. A lakosság is szigetelhet – hitelből. Erre a hitelre is könnyen ráfázhatnak az azt igénybevevők, úgy járhatnak, mint a devizahitelesek! A családok évéből is sikerül csalások évét kreálni. Itt már semmi nem az, aminek látszik. Főleg a magyar vidék rohamosan vágtat az ellehetetlenülés irányába. A budapesti vízfej meg nagyon jól elszórakozik, sokszor a minisztériumokban, sokszor a parlamentben.” (Részlet A kétharmados parlamenti többség mindent visz című cikkből) Most meg elvették tőlünk a lakástakarék-pénztárral kapcsolatos lehetőséget is, miközben a kiválasztott oligarchák (magyarországi adófizetést elkerülők) egyre gazdagodnak!  

Emlékeztető: „Noha tényleg sosem áramlott ennyi pénz a magyar sportba, azt is látni kell, hogy ezzel párhuzamosan elképesztő a túlárazási hullám a sportlétesítmények építésekor, vagyis a pénz egy része nem a sportban hasznosul, hanem a kivitelező milliárdos üzletemberek zsebébe vándorol. Nemrég Cser-Palkovics András írta egy Facebook-posztban, hogy elsősorban az építőiparban jellemző mindez, és emiatt elmaradt a városban a kórház új, belgyógyászati tömbjének fejlesztése.” (Részlet a Szűnni nem akaró túlárazások című cikkből)