Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26274579

2020. április 02.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.

Öt évvel ezelőtt küldte el melegebb éghajlatra Simicska Lajos a miniszterelnököt

5 évvel ezelőtt tört ki kormányoldalon az a 'belháború', amelyben a két gyerekkori jóbarát, Simicska Lajos és Orbán Viktor egymás ellen fordult. Orbán harmadik miniszterelnöki ciklusát leginkább ez a „konfliktus” jellemezte, amelyre végül az újabb kétharmados győzelem tett pontot.

Illusztráció: alfahir.hu

Igazi gyerekkori barátság volt ez a javából, hiszen már 1970-es végén összehaverkodott egymással a miniszterelnök és Simicska Lajos. Mindketten a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium diákjai voltak. Barátságuk évtizedeken át töretlen volt. (Zalaegerszegen katonatársak voltak, és a Bibó Kollégiumban is kitartott a barátság – F. I.)

A 2010-es kormányváltás után Simicska Lajos cégei szinte minden közbeszerzést elnyertek. A rendszer szimbóluma ekkor még a Közgép volt, amelynek tulajdonosa maga Simicska volt. Egészen 2015-ig 276 alkalommal nyert el beruházást a cég, ezek közül legkiemelkedőbb év 2013 volt, ugyanis az uniós nagyprojektek felpörgetéséből a cég egyedül vagy konzorciumban 365 milliárd forintnyi megbízást nyert el, összesen (2007–2015 között) pedig 650 milliárdot. 2010 és 2015 között a tulajdonosok 28 milliárd forint osztalékot vettek ki a cégből.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel, fotókkal ITT !

Forrás: alfahir.hu

Emlékeztető: „Nem én neveztem az Országgyűlésben micisapkának a Szent Koronát, és persze az sem én voltam, aki néhány év múltán díszmenetben vittem a Parlamentbe. Nem gondolom, hogy akár a leghazafiasabb sláger is felérne a Himnusszal. Nem én kiabáltam az ország házában a KDN P-seknek, hogy „Térdre , csuhások!” És nem én tartom fügefalevélként magam elé őket, igyekezvén eltakarni az elvek és értékek nélküli hataloméhséget. Nem emlegetem szünet nélkül a keresztény kultúrát és hagyományokat, miközben gyűlöletet szítok, gátlástalanul harácsolok és luxuskurvákkal üzekedek. Nem én vagyok, aki korrumpálta, korrumpálja a nagy egyházakat, hogy mindezt ne tegyék szóvá. Nem én fosztottam meg egy csomó kisegyházat a jogaitól, és nem én tagadom meg a nemzetközi bíróságok által nekik megítélt jóvátétel kifizetését. Nem én ajánlottam az ország felének, hogy egy jó erős kötélre akassza fel magát. Nem én neveztem az ellenzéki szavazókat panelproliknak. Nem én mondtam, hogy akinek nincs semmije, az annyit is ér. Nem én ijedtem meg a népszavazástól, és vontam vissza az olimpiai pályázatot, és nem én építem meg ennek ellenére az olimpiai stadionokat.” (Részlet a Nem én voltam… című cikkből)