Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27045406

2020. május 20.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Bernát, Felícia napja van.
Holnap Konstantin napja lesz.

Öt év után felbukkant az Iszlám Állam halottnak hitt vezére

Az Independent azt írja: a terrorszervezet médiaszárnya tette közzé a videót, amelyen Abu al-Baghdadi fegyveresek társaságában beszél  területei elvesztéséről és a legutóbbi, Srí Lanka-i terrortámadásról, amit az Iszlám Állam magára vállalt.

A 47 éves terroristáról többször is elterjedt az évek folyamán, hogy megölték, de ezt nem tudták bizonyítani, az Iszlám Állam pedig csak hangfelvételeket közölt tőle. Egészen eddig. Hétfőn közzétett a vezér egy 18 perces felvételt, amelyen méltatja a húsvéti Srí Lanka-i támadást, és megígéri, hogy bosszút állnak a harcosaik meggyilkolásáért, vagy bebörtönzéséért.

2014-ben sokan azt hitték, hogy az iraki moszuli harcokban meghalt… Az Iszlám Állam alapítói Szaúd-arábiai börtönök halálsorairól lettek felfegyverzetten  rászabadítva a világra. A börtönablakokból elég sok lefejezést láthattak…

Budapesten is van egy fogva tartott, valószínűleg Iszlám Államos szír terrorista. „Újabb bizonyítékok érkeznek jövő héten a belga hatóságoktól az Iszlám Állam (ISIS) emírjének tartott Hasszán Farhud szíriai terrorista szerepvállalásáról. Ezekkel a bizonyítékokkal csütörtökön fogják szembesíteni a gyanúsítottat — tudta meg a Magyar Nemzet. A szír férfit közben hazugságvizsgálatnak vetették alá. Megerősödhetett az alapos gyanú, hogy Hasszán Farhud valóban ISIS-terrorista.” (Forrás: Magyar Nemzet) Remélhetőleg Abu al-Baghdadi bosszúja nem ér el idáig…

Békéscsaba, 2019. április 30.

Alapinformáció: alfahir.hu

F. I.  

Emlékeztető: „A migránsok között lehetnek külföldi harcosok, lehetnek terroristák is, akik megpróbálnak elbújni, elvegyülni közöttük.” (Jens Stoltenberg NATO főtitkár)

Emlékeztető: „Azt mondták, terroristák ellen harcolunk, de az igazi terrorista én voltam, és az igazi terrorizmus ez a megszállás maga! (Mike Prysner, Irakot megjárt amerikai katona 2011-ben)

Emlékeztető: „Az ISIS (Iszlám Állam) barátaink és szövetségeseink finanszírozása révén indult el.” (General Wesley Clark, volt NATO tábornok)