Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25631236

2020. február 17.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Donát napja van.
Holnap Bernadett napja lesz.

Össze kell(ene) hírni a nemzetbiztonsági bizottságot!

A nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke szerint itt az ideje meghallgatni Szijjártó Pétert és Benkő Tibort az iraki helyzet miatt.

Stummer János, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke levélben fordult Kósa Lajoshoz, a Honvédelmi bizottság elnökéhez a magyar katonák szolgálati helyéül is szolgáló erbili támaszpontot ért rakétatámadás után. Ahogy arról beszámoltunk, Szijjártó Péter külügyér tájékoztatása szerint az Irakban szolgáló magyar katonák jól vannak a támadás után.

A lapunkhoz is eljuttatott levélben Stummer János egyébként azt javasolja Kósa Lajosnak, hogy a két bizottság „a lehető leghamarabb közösen üljön össze és kérjen minden fontos részletre kiterjedő tájékoztatást az illetékes állami vezetőktől és szolgálatoktól”.

A jobbikos képviselő hangsúlyozza, a nemzet biztonsága az első, az országgyűlési képviselőknek pedig minden pártpolitikai és egyéb megfontoláson túl a magyar állampolgárok testi épsége a legfontosabb.

"Bár a rendelkezésre álló információk alapján jelenleg nincs közvetlen veszélyhelyzet, de arra kérem, előzzük meg a bajt, gondolkodjunk előre, hogy ez a konfliktus ne kerüljön magyar életekbe. Ne adjunk teret annak a lehetőségnek, hogy csak az események után kullogva tudjunk segítő kezet nyújtani” – fogalmazott Stummer.

Reményét fejezte ki, hogy Kósa Lajos szerint is időszerű meghallgatni Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, valamint dr. Benkő Tibor honvédelmi minisztert, továbbá a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat és az Információs Hivatal munkatársait.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT !

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Az észak-iraki Erbil mellett vannak a Mol olajkútjai. Hogy hány magyar zsoldos katona van ott azért, hogy a mol kútjait őrizze pesmerga (kurd) harcosok bevonásával, nem lehet tudni. Annyit igen, hogy 200 magyar zsoldos katona van kint sok milliárdos éves költséggel Észak-Irakban. A kurdokra harap az iraki vezetés is, és a török diktátor is. A 2017. októberi cikk a témában ITT !

A szíriai Palmira melletti Mol olajmezőket az Iszlám Állam valószínűleg tönkretette. Háborús övezetekben olajra vadászni az Álmoskönyv szerint nem biztos, hogy szerencsés.

„Az Egyesült Államok megerősíti szíriai jelenlétét az olajmezők védelme érdekében – jelentette ki Mark Esper amerikai védelmi miniszter hétfőn a Mark Milleyvel, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetőjével közösen tartott washingtoni sajtótájékoztatón hétfőn.” (2019. október). Biztos, hogy ez jót jelent a magyar olajmezőknek?

Békéscsaba, 2020. január 8.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: 2011-ben történt…