Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25638013

2020. február 18.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Bernadett napja van.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.

Összeállítás Magyarország kifosztásáról

A magyar társadalom kifosztása az úgynevezett rendszerváltozás óta folyamatos! Hogy is fogalmazták meg már többen az 1990-es történetet? Kimentek a tankok, bejöttek a bankok!

A magyar offshore lovagok, például a Letelepedési kötvényen 160 milliárd forint haszonra szert tettek jócskán meggazdagodtak, miközben Magyarország eljutott oda, hogy az Európai Unió szegényháza lett. Utánunk már csak Bulgária van a korrupciót és a szegénységet illetően. Hihetetlennek tűnő történet az, ami Mészáros Lőrinccel és társaival történik! Egy gázszerelőből néhány év alatt az ország egyik leggazdagabb embere lett, de nincs oka panaszra Garancsi Istvánnak és több másik Orbán-kedvencnek, a saját vejének (Tiborcz Istvánnak) se.

A Letelepedési kötvények öt év után általában lejárnak, lejáratkor kamattal terhelten kell visszavásárolnia őket a magyar államnak! Tetszik ezt érteni? A hasznot a haverok zsebre vágták, a kárt a magyar adófizetők viselik. Szokás szerint – mondhatnánk! Hogy lehetne erről a hatalmat leszoktatni, amely a gazdaggá tett lovagjai mellé áll a keményen dolgozó kisemberek, vagyis az ELTARTÓI helyett! A visszavásárlás már az idén megkezdődött, és évente növekvő összeggel fogja terhelni a költségvetést.

A devizahitelesek számára viszont nincs megoldás! A többi ország megsegítette a bajba jutottakat, a magyar kormány azonban az út szélén hagyta őket. Közülük egyre többet elképesztő körülmények között kilakoltatnak az otthonából. Esélyük nincs az újrakezdésre, mert legalább annyi hitelt visznek tovább magukkal, amennyit felvettek – és még van pofájuk kamattal is megterhelni! Miközben a szerencsétlenek hosszú évekig fizették a részleteket… A devizahitel folyósítását az első Orbán-kormány a 88/2001. (VI. 15.) számú kormányrendeletével tette lehetővé, és 2015 februárjában Orbán Viktor állapodott meg a bankokkal arról, hogy nem fogja akadályozni a kilakoltatásokat. Ettől függetlenül arcátlanul elmúlt nyolc éveztek sokáig, miközben a háttérben dübörgött és dübörög a kormányzati korrupció. Minden beruházás, ami megvalósul, jóval többe kerül a magyar adófizetőknek a tényleges bekerülési költségnél. Hogy hová tűnik el a „haszon”, azzal el kell számolni, mert ha nem, abba bizony végképp belepusztul Magyarország!

Nagy offshore paradicsom például Szingapúr, az Egyesült Államok több szövetségi állama, a Kajmán-szigetek, Luxemburg, Panama, Svájc. Panamában voltak magyar lebukások, de hogy következménye lett volna, arról nem találtunk információt! Az offshore paradicsomú országok jócskán gazdagodnak a elszegényedő országokon! Ha pénzed van, annyi mindent megvehetsz – mondja az egyik magyar sláger, amit úgy lehetne átírni, hogy Ha pénzed van, annyi mindent megtehetsz! Elkerülheted a magyarországi adófizetési kötelezettséget, és ettől függetlenül nyerheted sorra az állami és uniós beruházásokat! Vagyis lakmározhatsz arról az asztalról, amelyikre nem tettél! Ide jutottunk hol nemzetinek, hol kereszténynek mondott kormány idején…

A kifosztásunkról egy évekkel ezelőtti összeállítás ITT !

Nincs megállás, a kifosztásunk azóta is folyamatos a külföldi és a magyar multik jóvoltából.

Az adóparadicsomok listájáról egy tanulságos összeállítás! Amerika már jócskán dobogós helyen van az offshore cégeket illetően is. Erről ITT !

Tévhitek a magyar államadósságról

Nagyon fontos, hogy tisztázzuk eladódásunk valós okait, hiszen az okok feltárása adhatja kezünkbe a helyes terápiát, ellenben a tévhitek mindig tévútra vezetnek bennünket. Miként jött létre a mai (2011. évi) 20 ezermilliárd forintnyi államadósság, kik ezért a felelősök, miként lehetne ezt az elviselhetőség szintjére csökkenteni? Gazdag László közgazdász korábbi írása az államadóssággal kapcsolatos tévhitekről ITT

Békéscsaba, 2018. december 27.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Lehet vidáman elmúlt nyolcévezni, gyurcsányozni, de arról is beszélni kell, hogy a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még „csak” 20,4 ezermilliárd forint volt az államadósság úgy, hogy akkor gazdasági világválság volt. Ilyen körülmények között indul el a paksi bővítés kedvezőtlen kamatozású orosz hitelből és a Budapest–Kelebia vasútvonal felújítása, amely beruházás Kínának lenne fontos. Kínai hitelből Magyarország állja a számlát, és az építkezésen sok kínai vendégmunkás lesz majd jelen. Szakértők szerint az utóbbi beruházás jó esetben 1200 év múlva megtérül…” (Részlet a 31 ezermilliárd forint felett az államadósság című cikkből) Nem mellesleg az államháztartási hiány is nagyon magas, az önkormányzatok nélkül számolt államháztartási hiány 1646,2 milliárd forintra emelkedett augusztus 31-ig. Ez az éves előirányzat 121 százaléka. Ennek egyik oka az, hogy tavaly előre kifizették az uniós pénzeket. Az előre kifizetésre azért került sor, mert nem voltak biztosak az újabb parlamenti kétharmadban, ami sajnos mégis összejött. Ha az unióból nem jön annyi pénz, amennyit kifizettek, akkor a készfizető kezes ebben az esetben is a magyar adófizető polgár. Amennyiben nincs változás az államháztartási hiányban, amiatt valószínűleg uniós eljárás fog következni.

Emlékeztető: „A Kommunista Ifjúsági Szövetségből indultak (1988/89), Soros György finanszírozta a Fidesz és a Szabad Demokraták Szövetségének indulását. Orbán Viktor és több Fidesz-alapító társa Soros ösztöndíjas volt. Schmidt Mária, a Terror Háza örökös főigazgatója és temérdek közalapítvány kasszakezelője, NER-lovagnő például három évig volt Soros György támogatottja. Ő nem mellesleg 2007-ben pártot szervezett a Fidesz ellen, de miután nem jött össze a dolog, visszatért és vissza is fogadták a húsosfazék mellé.” (Pálfordulások sora, avagy kifordítom, befordítom, mégis bunda a bunda című cikkből)