Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27072807

2020. május 23.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Dezső napja van.
Holnap Eszter napja lesz.

Összeállítás a Győrben kialakult helyzetről

A közmédia egyelőre igyekszik elhallgatni a győri tényeket, hiszen az október 13-ai önkormányzati választáson Borkai Zsolt jelenlegi polgármester a polgármester-jelöltjük.

Borkai Zsolt és Orbán Viktor. Fotó: alfahir.hu

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei főügyészségnél feljelenti a botrányba keveredett fideszes győri polgármestert, Borkai Zsoltot. Sajtótájékoztatóján részletesebben beszélt a Győrben történtekről. Az erről szóló cikk és videó elérhető ITT !

Gyöngyösi Márton idővonaláról:

„Ma Magyarországon egy fojtogató rendszer épül, amely minden eszközt bevet, hogy hatalmát fenntartsa. Zsarol, fenyegetőzik, és akit lehet, azt megpróbálja korrumpálni. A héten Borkai Zsolt győri polgármesterről kikerült felvételek kendőzetlen pőreségében mutatták meg a NER velejéig rothadt világát. Ez a rendszer nem jobb-, vagy baloldali, hanem hazug, igazságtalan és erkölcstelen. Éppen ezért most, 2019 októberében nem mint jobb- vagy baloldali politikusok, hanem, mint jóérzésű, Magyarországért tenni akaró emberek kell, hogy szembe szálljunk vele és a vasárnapi választásokon megállítsuk a Fidesz pusztítását. Ezért tettük félre a pártlogókat, ezért tettük félre a világnézeti különbségeket és ezért állítottunk közös jelölteket a többi ellenzéki párttal.”

Jakab Péter idővonaláról:

„Üzenet a győrieknek!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom határozottan elítéli, hogy 4 tagja visszalépett a közös ellenzéki képviselőjelöltségtől Győrben. Az országos elnökség ma reggeli döntése alapján a győri alapszervezet működése felfüggesztésre került, a négy visszalépő képviselőjelölt összes párton belüli tisztségéből visszahívásra került, és etikai eljárás indult velük szemben.

Azokon a településeken, ahol a jobbikos tagság az ellenzéki együttműködésben való indulás mellett döntött, a Jobbik továbbra is tartja magát a megállapodásokhoz, így Győrben is arra kéri szimpatizánsait, hogy az ellenzéki együttműködés jelöltjeit támogassák az október 13-ai választáson.

Jobbik Magyarországért Mozgalom”

Megint négy áruló van a Jobbikban, mint a Jobbik kongresszusa után! F. I.

Lakatos Pál nyugdíjas újságíró idővonaláról:

„A Borkai ügy kapcsán előkerült a győri Audi gyár bővítése, 17 hektár szántóterület sorsát taglalva. 2012-ben ekkora szántót minősítettek át, szinte azonnal, ipari területté.3-4 milliárd forintos haszonról beszélnek a jól értesültek. Magánzsebekről van szó.

Ez juttatta az eszembe, hogy Debrecenben meg a BMW építkezik. 400 hektár 40-45 aranykoronás, nagyon jó minőségű szántót vásároltak, amit persze ipari területté kellett nagyon sürgősen átminősíteni. S újabb földterületek megvételéről van még szó.Valaki megnézte itt is már a pénz útját.

Kecskeméten 2008-ban kezdték meg a Mercedes gyár építését, amit 2012-ben adtak át.441 hektár szántóterületet vásárolt meg akkor a Mercedes.Itt bizony százmilliárdokról lehet szó, földvételi összegként.Ez a pénz vajon hová került?Most szó van a bővítésről, amit idén májusban felfüggesztettek, de vélhetően, újbóli számolások után, erre is sor kerül, belátható időn belül. Szántóterületre lesz hozzá szükség.A pénz ott is elindul majd vándorútra.Odafigyelnek erre az illetékesek?”

Eddig minden egyes nagyobb multi beruházásánál megjelent a termőföld-mutyi!

Részlet a Borkai és a győri polip többi tagja – 10 év 10 milliárd forint című cikkből (Hadházy Ákos a Klub Rádióban)

„Borkai egy évben nagyjából 1 milliárd forintot lop ki a városból, és visz ki külföldre. Bő 10 éve vidáman működtetik a pénzszivattyút, csak mert senki nem gátolja meg őket ebben” – áll az írásban, amely bemutatja ennek a „bulinak” a szereplőit.

Rákosfalvy Zoltánról, a „kollégáról,  a jogi csavarok tudójáról, aki Borkai fiának minden hónapban utalja az 1 millió forintos zsebpénzt” nem nagyon ír többet „egyelőre”.

Szabó Ervin: „a Borkai lányának „barátságból” átadott éttermen túl az ő érdeme az is, hogy körön kívülinek Győr belvárosban gyakorlatilag nem lehet éttermet nyitnia 2006 óta. Ezért is nagyon hálás Borkainak, azért meg főleg, mert négyszeres áron nyerte meg a diákok étkeztetését. A szexorgiák gyakori résztvevője”.

Somogyi János:  „az az agy találta ki, hogy Borkai legyen a polgármester. Csak azért, hogy a környezetében lévő gazdag és gazdagodni akaró vállalkozóknak legyen egy buta, így jól irányítható polgármestere. Somogyi adta Borkai mellé Rákosfalvyt”.

Bolla Péter: őrá Borkai mestereként tekint, tőle sajátította el azokat a módszereket, hogyan kell polgármesterként adott helyzetben úgy eljárnia, vagy döntenie, hogy a szűk környezetében lévők hozzáférjenek a közpénzhez. És azt is, hogy ebből a közpénzből mennyit kell visszakérnie. Bolla kabinetfőnökként felügyelte az önkormányzati hivatalon belül a polip érdekét szolgáló ügyek végrehajtását, míg kegyvesztetté nem vált.

Neumann Zoltán: a Kultúrmérnök Kft. vezetője és tulajdonosa, a győri útépítési munkák nagyobb részének nyertese. Ő is rendszeres részvevője a minden évben megrendezett háromhetes Maldív-szigeteki kiruccanásoknak, sokat tudna arról mesélni arról, hogyan jutott ki a sok készpénz külföldre.

Gasztonyi László: a győri közbeszerzések másik fő nyertese, a munkák jó részének fő- vagy alvállalkozója, néha ő is kiruccan Borkaival a Maldív-szigetekre.

dr. Csörgits Lajos: , a város aljegyzője, a hűséges végrehajtó az önkormányzati hivatalban, aki az összes korrupciós ügyben tettestárs. Többször mondta már Borkainak, ha bajba kerül miatta, akkor minden borítani fog.

Ackermann István: a Strabag győri vezetője, aki a Győr és Győr környéki közbeszerzési munkák nagy nyertese. Sokat tudna mesélni arról, mennyit kell visszaosztania.”

A győri polipról az alfahir.hu cikke elérhető ITT !

Borkai Zsolttól egyszer már meg akart szabadulni a Fidesz, amikor leváltották a Magyar Olimpiai Bizottság éléről. A Quaestor-botrány szálai is elvezetnek Győrbe, mert Tarsoly Csaba, a Quaestor vezére volt a tulajdonosa a győri ETO-nak, ami aztán a brókerbotrány után szinte ki is múlt.

Nem mellesleg Szijjártó Péter és Tarsoly Csaba a győri képviselő-testület padsoraiban egymás mellett ült. Kiderült a botrány során, hogy a külkereskedelmi és külügyminisztérium előszeretettel fektette be az állami pénzt a Quaestor-ba. Az utolsó pillanatban Tarsoly haver a külügynek kiadta a milliárdokat. Elszámoltatás és felelősségre vonás nélkül. Nagyon sokat buktak és buknak a magyar adófizetők az úgynevezett keleti nyitással is. Magyarország nem az uniós tagállamokkal ápol jó kapcsolatokat, hanem ázsiai kommunista országokkal és ázsiai diktátorokkal.

Károsultja volt nagyon sok honfitársunk a Quaestor, a BudaChass, és sok más banki és brókerbotránynak. Egy idő után minél nagyobb az érintetti kör, minél több a károsult, annál nagyobb lesz a csend!

Békéscsaba, 2019. október 9.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „A Kommunista Ifjúsági Szövetségből indultak (1988/89), Soros György finanszírozta a Fidesz és a Szabad Demokraták Szövetségének indulását. Orbán Viktor és több Fidesz-alapító társa Soros ösztöndíjas volt. Schmidt Mária, a Terror Háza örökös főigazgatója és temérdek közalapítvány kasszakezelője, NER-lovagnő például három évig volt Soros György támogatottja. Ő nem mellesleg 2007-ben pártot szervezett a Fidesz ellen, de miután nem jött össze a dolog, visszatért és vissza is fogadták a húsosfazék mellé.” (Pálfordulások sora, avagy kifordítom, befordítom, mégis bunda a bunda című cikkből)

Emlékeztető: „Atyai jóbarátom, Torgyán József mondta mindig a Fidesz politikája kapcsán, hogy Orbánék azt a stratégiát követik, miszerint „rágalmazd meg ellenfeledet, és bár ő fogja megnyerni a pert, tied lesz a mandátum”. Ha van olyan módszer, amelyet a „keresztény” és „nemzeti” Fidesz bulldogkövetkezetességgel valósított meg az elmúlt évtizedekben mind szövetségeseivel, mind ellenfeleivel szemben, az a fenti princípium. Meglehetősen idegennek kellene lennie egy jogászdoktortól a fenti attitűdnek, ám azt maga Orbán Viktor is figyelmébe ajánlotta híveinek még 2006-ban, amikor választási csalás elkövetésére biztatta őket. „Majd engem elmarasztal az Országos Választási Bizottság, a jogászok meg megvédenek, oszt jónapot” – mondta ekkor a későbbi miniszterelnök.” (Részlet az Oszt jónapot! című cikkből)

Az eldurvult kampány közreműködői figyelmébe: a 10 parancsolat 7. parancsolata így szól: Ne lopj! 8. parancsolata pedig így: Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!