Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20713197

2019. március 21.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Benedek napja van.
Holnap Beáta napja lesz.

Önnek is tudnia kell: Orbán Viktor dzsihadista lett!!!

Az elmúlt néhány év szellemi ámokfutása után a jelenlegi hatalomnak tényleg nagyot kell durrantania ahhoz, hogy bárkit is meglephessenek. Október 9-én sikerült.

Középen a török elnök és felesége (Fotó: Turkish Presidency / Murat Cetin/Anadolu Agency)

Történt egy szép, verőfényes, vénasszonynyaras őszi napon a festői Rózsadomb tövében, hogy hazánk és Európa védelmezője, a muszlim hordák elleni kérlelhetetlen ellenállás vezére, a kereszténység élő bástyája egy dzsihadistát dicsért az egekbe.

Orbán Viktor és Recep Tayyip Erdogan duettje Gül baba türbéjénél ugyanis nem másról szólt, mint egy hazánk lerohanásában és Buda megszállásában tevékeny részt vállalt harcos muszlim szerzetes dicsőítéséről. 

Mindenekelőtt gyorsan szögezzük le: a 16. századi sírbolt nagyon szép és fontos műemlék, nem mellesleg egy világvallás zarándokhelye, felújítása tehát nagyon helyes volt.

Azzal a diplomáciai húzással sincs semmi gond, hogy az ünnepélyes átadást a török elnök látogatásának napjára időzítették. Az is nyilvánvaló, hogy épeszű politikus ilyenkor nem a két nép múltjának vérben és könnyekben gazdag háborús epizódjait emeli ki. Erről inkább hallgat, és a múlt harcait békévé oldó emlékezetről, meg rendezendő közös dolgainkról beszél. Orbán Viktor is tehetett volna így, és ezt senki nem is kifogásolhatná. 

Csakhogy a miniszterelnök a köteles udvariasságot messze meghaladó, ordas módon történelemhamisító ajnározást választotta. Szerinte a Rózsadomb neve „Gül Babának és híres rózsáinak állít emléket”, és „a szent életű dervis alakja ma is él a magyar nép emlékezetében”.

Nos, ezzel szemben a valóság az, hogy Kel Baba, vagyis Kopasz Atya soha nem nevelt rózsákat, legalábbis Budán biztosan nem. A fővárost aljas csellel megszálló oszmán hadsereggel érkezett Magyarországra 1541-ben.

„Szent élete” pedig javarészt arról szólt, hogy Bektasi dervis, vagyis harcos szerzetes volt, azoknak a janicsároknak a lelki vezetője, akik Izabella királynénak a szultán táborában tett látogatása alatt felszivárogtak a várba, majd elfoglalták azt.

Nem volt tehát egy virágültető típus, a „Rózsa Apó” jelentésű „Gül Baba” valószínűleg igazi nevének magyar félrehallásából eredt, rózsák pedig csak jóval a halála után kezdtek nőni a türbe környékén. Magyar földön pedig ideje sem volt, hogy hódoljon állítólagos hobbijának, néhány nappal Buda megszállása után ugyanis meghalt. 

Huszka Jenő 1905-ben írt egy, a történelmi tényekkel köszönőviszonyban is alig álló zenés művet „Gül baba” címmel, ám az azért több mint kérdéses, hogy ez az operett mennyire tekinthető „a magyar nép emlékezetének”, amelyben Orbán szerint oly elevenen élt Gül Baba emléke. 

S, ha azt hinnénk, hogy a magyar miniszterelnök ájult tisztelettel átitatott szavai után Erdogan visszafogott szerénységgel fogalmazott – hát, akkor jókorát tévedünk. A török államfő ugyanis arról beszélt, hogy „a törökök és a magyarok együttműködése Gül Baba eszmei árnyékában ver gyökeret”. Namármost, egy 16. századi bektasi dervis „eszmei árnyéka” aligha rajzolhat ki mást, mint a dzsihádot. 

Azt a dzsihádot, amelynek a kormánypropaganda primitív iszlámgyűlölő fröcsögése szerint „inváziós erejét” képezik a migránsok. Holott ép ésszel könnyen belátható, hogy a muszlim hitű népvándorló tömegek nagy többségét az európai életszínvonal, bérek és segélyek mozgatják, nem a hitetlenek elleni szent háború. Ellentétben a most közös török–magyar szentté avatott Kel Babával, aki amúgy a Buda elfoglalásáért tartott hálaadó ünnepen adta vissza lelkét Allahnak a dzsámivá átalakított Nagyboldogasszony templomban. 

A folytatás, illetve a teljes cikk fotókkal és további elérhetőségekkel ITT

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Orbán Viktornál – amint ahhoz sajnos kezdünk hozzászokni, pedig nem kellene! – a szavak és a tettek nincsenek köszönőviszonyban. Már hogy is lennének, amikor még sohasem találkoztak! Vona Gábor ellen a választási kampányban az egyik Fideszes potentát odáig vetemedett, hogy muszlim nőnek beöltözött károgó férfiakkal zavartatta meg a választási gyűlést.

Orbán Viktor és a veje szeret, nagyon szeret a törökökkel üzletelni. 2017-ben egy török milliárdossal a felcsúti stadion tetején sétált a miniszterelnök. A sétát természetesen magánemberként tették. Vele nézhette a napokban Londonban a Mol-Vidi meccsét. A törökökkel jobb lesz a kapcsolata, mint a magyar választókkal, vagyis az eltartóival?  

Az Andrássy úton – nem a Csabain, hanem a Budapestin – elég sok épület került már át a kezükbe, esetleg magyar társtulajdonossal. Most tehát nem a török szultán serege száll meg bennünket, hanem a török pénzemberek, akiknek valószínűleg már van kettős állampolgársága is, vagy esetleg magyar Letelepedési kötvénnyel megszerzett iratainkkal járják a nagyvilágot.

Mit szólna a miniszterelnök szavaihoz Dobó István egri várkapitány, vagy a nándorfehérvári hősök, Hunyadi János és Kapisztrán János? És mit szól ehhez a történelem iránt élénken érdeklődő átlag magyar állampolgár? Hulljanak le az egri csillagok, és szűnjön meg esetleg a déli harangszó is Miniszterelnök úr? Hogy Gül Baba türbéjének felújítása mennyi adóforintunkba került, azt jótékony homály fedi, de annyit már megtudhattunk, hogy a 700 milliós fenntartási költsége minket fog terhelni. És annak a régészeti ásatásnak a költsége is, amit az idős korban a szigetvári csata idején természetes halállal elhunyt szultán türbéjének felkutatására költ a kormány. A törökök és Habsburgok nagyon fontosak a kormánynak, de miért nem a valóságról beszélnek? Ausztria nem foglalkozik a Habsburgok emlékével, mi viszont arra is szórjuk a száz és százmilliókat. Az igaz szó is nagy hiánycikk lett, amit tetéznek még a milliárdos költségű nemzeti konzultációkkal is.

Békéscsaba, 2018. október 12.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: A kormány részéről a propaganda leállítására utaló jel nincs, pedig 2018 júniusában Orbán Viktor, több kormánytag és Matolcsy György jegybankelnök is arról beszélt, hogy nemzetközi gazdasági válság fenyeget, ezért Magyarországnak is fel kell készülnie a közelgő viharokra. Vajon úgy, hogy közben két kézzel szórják az adónkat immár a világ minden tájára? Jut belőle Vietnamba, Mongóliába, Kirgizisztánba, a Fülöp-szigetekre, Laoszba, Libanonba, Jordániába, elképesztő módon a Balkánra, ahol a választási kampányokba is szeret a kormány beavatkozni. A napokban 10–12 százalékkal nő az alapvető élelmiszerek fogyasztói ára, és megindult fölfelé az üzemanyag ára is, amelynek csaknem fele az adótartam! A Fidesz 2010 előtt még ellenzékben az adótartam csökkentését követelte, de erről az ígéretéről is megfeledkezett ugyanúgy, mint az elszámoltatással és felelősségre vonással kapcsolatos ígéretéről! (Részlet a Tíz évvel ezelőtt tört ki a nagy gazdasági világválság című cikkből)