Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27243028

2020. június 05.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Fatime napja van.
Holnap Norbert napja lesz.

Ömlik a pénz a felcsúti futballra

A 24.hu  kérdéseire kapott válaszokból kiderült, hogy a hat kedvezményezett sportszövetség és az egyesületek kilenc év alatt 790,3 milliárd forintot gyűjtöttek a nyereséges cégek társasági adójából. A labdarúgás járt a legjobban a taóból érkező 320,7 milliárddal, a második a kézilabda 179,6 milliárddal.

Klubszinten az elsőszámú kedvezményezett a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, a községbe kilenc év alatt 32,2 milliárd forint érkezett. Tavaly a fehérvári klub járt a legjobban 1,6 milliárddal, de a lehívások ütemétől függően még visszaelőzheti a Felcsút, amelynek eddig „csak” 1 milliárd 175 millió forint jutott.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A felcsúti stadion akkora, ha minden felcsútit köteleznének a meccsen való részvételre, három ülőhelyen tudna helyet foglalni. Van egy 12,5 milliárdért épült hatalmas sportcsarnok is már. A társasági adó egy részét, vagy már nagy részét nem  költségvetésbe fizetik be a cégek, hanem a tao-kasszába kell átutalniuk. Erre mondta azt Orbán Viktor a stadion átadásakor, hogy kommunista a kérdésfelvetés, nem közpénzből épült. Aztán kiderült, hogy mégis… Mert hát ez is közpénz, mint ahogy a jegybank nyereségének a költségvetés hat jegybanki alapítványba történő átpakolása. Ezek az alapítványok bizony szinte már családi alapítványokként működnek. Van még egy ilyen nemzeti bank a világon, amelyik ilyet tehet? A forint gyengítésén, az uniós pénzek forintosításán, a jegybanki alapkamat alacsonyan tartásán, a devizahiteleseken, a külföldön dolgozó magyarok pénzhazautalásain óriási nyereség képződik. A jegybank összes kiadása viszont a magyar adófizetőket terheli. Így aztán egész könnyű gazdálkodni, és szokott is elképesztő okosságokat mondani a jegybank elnöke. Most például azt, hogy milyen szép eredményt fogunk év végére elérni. Miközben minden szakértő nagy visszaesésről beszél…

Ömlik az adónk a stadionokra, a sportra Mezőkövesdre, Kisvárdára és már Nyíregyházára is. Balmazújvároson ellenzéki önkormányzat van, nem tudták befejezni az uszodát, ezért 500 millió forintot vissza kell fizetniük. A félkész uszoda ott marad torzónak. Az ellenzéki önkormányzatok ellehetetlenítése már dübörög.

A tao-kasszába és a jegybanki alapítványokba kiömlő adómilliárdjainkról egy tavalyi cikk  elérhető ITT !

Békéscsaba, 2020. május 11.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „A kormány nem vállalkozást ösztönöz, baráti oligarchahálózatot épít ki. Ezt bizonyítja, hogy amikor összeveszett a miniszterelnök Simicska Lajossal, akkor minden pozíciójából elkezdték kiszorítani és az új csókosokat próbálják helyzetbe hozni. És Mészáros Lőrincet vagy Garancsi Istvánt sem azért támogatja, mert ezzel egy-egy szektort ösztönöz, hanem azért, hogy a politikai hatalmát megtámasztja néhány nagyvállalkozó, ráadásul mivel egy koncentrált-centralizált szféráról van szó, csak pár szereplővel kell kiegyeznie – és ezek az oligarchák gazdasági oldalról biztosítják a hatalmat.” (Részlet a Meller Tamással készült Csak az első éjszaka joga hiányzik című interjúból) 

Emlékeztető: „A jegybank tavalyi (2019) nyereségéről: A monetáris politikai fordulatnak köszönhetően 2013 óta nyereségesen működő Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2019-ben kiemelkedő, 254,7 milliárd forint nyereséget ért el. (Forrás: MNB, 2020. április 2.) A jegybank összes kiadása (a több mint ezer magas jövedelmű alkalmazott jövedelme és jutalmai, épületek, üdülők, gépkocsik, számítógépes hálózatok fenntartása, stb.) a magyar adófizetőket terheli. A nyereséget viszont kiviszi hat jegybanki alapítványba, ahol aztán elképesztő költekezések zajlanak, és haveri kifizetőhelyekként is működnek.” (Részlet A jegybanknak hatalmas nyeresége lehet az uniós pénzeink forintosításán (is)!