Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22572732

2019. július 20.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Illés napja van.
Holnap Dániel napja lesz.

Óriástüntetést tartották Prágában Babiš lemondását követelve

Korábban háromszáz településen tüntettek a lemondását követelve. A rendőrség szerint Andrej Babis visszaélhetett az uniós pénzekkel.

Újabb nagy tüntetést hirdettek meg vasárnapra Prágába, amin Andrej Babiš cseh miniszterelnök, Marie Benešova igazságügyi miniszter lemondását, és a cseh ügyészség függetlenségének megőrzését követelték. (Úgy látszik, ott sem lép a legfőbb ügyész).

A szervezők szerint ez volt a legnagyobb tüntetés az 1989-es rendszerváltás óta.

A Reuters azt írta, hogy a szervezők szerint 250 ezren is részt vehettek a vasárnapi tüntetésen. Ezt a számot nem erősítették meg egyelőre hivatalosan, de az ország több pontjáról is rengetegen érkeztek.

A Letná téren a helyszínen lévő kollégáink szerint már egy órával a tüntetés kezdete előtt is sokan voltak a parkban, és folyamatosan gyűltek az emberek, tízezrek érkeztek. Nagyon sok zászlót és transzparenst lehetett látni.

Többen is „Mondjon le”, „Elegünk van” feliratú táblákat tartottak a magasba. Sokan gyerekekkel érkeztek a tüntetésre, ami a korábbi hetek demonstrációihoz hasonlóan békésen zajlott. Politikusokat nem hívtak meg felszólalónak. – írja az index.hu.

„Mint arról mi is beszámoltunk, a csütörtöki EU-csúcson az eredeti tervek szerint írásba foglalták volna, hogy 2050-re csak annyi szén-dioxidot bocsátanak ki az európai uniós országok, amennyit ki tudnak egyenlíteni, ám Magyarország, Csehország és Lengyelország is megakadályozta végül ezt. Ez azért volt némileg meglepő, mert Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hétfőn még arról beszélt, hogy Magyarország egyik klímapolitikai célja, hogy Magyarország 2050-re „lehetősége legyen” az általa felhasznált energia karbonsemleges előállítására. (mérleg.hu) Itt tehát egy gyékényen árult a három V4-es miniszterelnök, a szlovák miniszterelnök nem állt közéjük.

Nálunk ezzel Mészáros Lőrinc megnyugodhat, Orbán Viktor megvédte a Mátrai Hőerőművet… Hát inkább mint a magyar lakosságot…

Békéscsaba, 2019. június 24.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: A 2018-as évre járó uniós pénzt kiszámolták tavaly (2017) év végén, és az államháztartás terhére ki is fizették! Amennyiben ezek a jelentős milliárdok nem érkeznek be az unióból, a teher a magyar költségvetést fogja terhelni. Miért történt meg tavaly az előre kifizetés? Azért, mert nem voltak biztosak az újabb kétharmados parlamenti többségben, ami sajnos összejött! Lázár János az előre kifizetések során közreműködőknek jelentős jutalmakat is kifizettetett az uniós pénz terhére. Azok a milliárdok is a magyar adófizetők nyakába szakadnak? Az Európai Unió által a családi házak, társasházak szigetelésére és felújítására adott támogatási pénzt a középületekre használják fel. Szigetelhet a lakosság is – hitelből. Csak nehogy olyan következményekkel járjon majd, mint a devizahitel! (Részlet a Nem jön a pénz az Európai Unióból? című cikkből)