Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27173858

2020. június 01.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Tünde napja van.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.

Óriási segítség készül a NER rejtőzködő milliárdosainak

A kormányközeli oligarchák kedvenc játékszere az úgynevezett magántőkealap.

Emlékezhetünk erre az anonim kollektív formára, amely mögött elbújhattak korábban az MKB Bank vevői, szállodák, ingatlanok, energetikai cégek befektetői. Ha a honatyák elfogadják a vonatkozó törvényjavaslatot, ők a jövőben nagyon jól járnak, felügyeleti kontroll nélkül és olcsóbban bujkálhatnak. Az index.hu cikke a témában elérhető ITT !

A törvények fazonra igazítása

A 2010-es fülkeforradalmi győzelem után (az első parlamenti kétharmad), amelyet annak köszönhetően nyertek meg nagy arányban, hogy megígérték az elszámoltatást és a felelősségre vonást. Később kiderült, hogy Orbán Viktornak nem a szavait kell figyelni, hanem a tetteit. Azóta is figyeljük, de vajon meddig még?

A győzelem után azonnal megkezdték kiforgatni az országot a sarkaiból, még az ország nevét is megváltoztatták Magyar Köztársaságról Magyarországra! Alkotmányoztak is, amelyből a magyar társadalom négy alaptételét kihagyták! Nem helyezték alkotmányos védelem alá a termőföldet, a vízbázist, az egészségügyet és a nyugdíjat! Levédték viszont a gyalázatos egykulcsos adót, és adókötelessé tették az addig adómente minimálbért. Most már emiatt aztán a minimálbéres és az egyre szaporodó egymillió feletti (sőt már elég sok a havi ötmilliós jövedelmű általában veszteséges állami cég vezetősége!) jövedelmű ember egyaránt 15 százalékkal adózik. Magyarországon kell fizetni a világ legmagasabb, 27 százalékos áfáját, és nálunk a legmagasabbak a bankköltségek. A betétekre nincs kamat, de a hitelekre jócskán van!

Az egymillió körüli minimálbéres amiatt is nagy hátrányban van, mert megalkották a munkavállaló ellenes munkatörvénykönyvet! Ezt aztán később kiegészítették a rabszolgatörvénnyel.

A választójogi törvényt is saját fazonjukra szabták, még a választókerületeket is átalakították a Kubatov-lista alapján. Az egyszerűsített honosítással egyre több a választójoggal rendelkező kettős állampolgár, akik a Fideszre szavaznak. Az ellenzék végre megértette az összefogás fontosságát, hogy egy Fideszes jelölt ellen egy ellenzéki induljon, és október 13-án elég sok településen megnyerte az önkormányzati választást. Hogy erre mi lesz a Fidesz válasza, arra utaló jelek sajnos már vannak. És az átadás-átvételek során egyre csak potyognak kifelé a csontvázak. Sok ellenzékivé lett településen jelentős lehet a hitelállomány és a kifizetetlen számla. Emiatt vajon mi fog következni? Ráfogják az ellenzékre a hiányt?

Nem lehet finomabban megfogalmazni: törvényesítik a lopást…

Eddig is nagyon erős volt a korrupció, 700 milliárd forint körüli csak az uniós pénzek lenyúlása miatti kára az adófizetőknek! A társadalom egyre szegényedik, a hatalom és egyre népesebb holdudvara dőzsöl. Az oligarchák nem itthon adóznak, hanem adóparadicsomokba. A hatalmas hasznot termelő kaszinókat érthetetlen módon nem kell bekötni online pénztárgépekkel az adóhatósághoz. A munkabéreket hatalmas adók terhelik, ami miatt a keményen dolgozó kisemberek ellehetetlenülnek!

Magyarország jobban teljesít?

Megjelentek az újabb nagy kék óriásplakátok az utcákon, újságokban, közmédiában, hogy mennyire jó az ország helyzete, például a rendszerváltás óta 800 ezerrel többen dolgoznak. Hogy ebből hány az ukrán, a török, a mongol, az indiai, az persze nem kerül plakátra. Arról, hogy mennyire jól teljesítünk, az Eurostat adatai: 

„Az Eurostat által kiadott statisztika szerint Magyarország államadóssága a tavalyi év végén több mint 29 951 milliárd forint volt, ami a GDP 70,2 százalékának felelt meg. Az előző évben, 2017-ben a bruttó hazai termékhez viszonyított mérték még 72,9 százalékot tett ki. Az államháztartási hiány a tavalyi év végén több mint 976,52 milliárd forint volt, ami a GDP 2,3 százalékát tette ki. Az előző évben 2,4 százalékra rúgott a deficit.” (hvg.hu, 2019. október 21.)

Az államadósság 2010 óta tízezer milliárd forinttal nőtt!

Békéscsaba, 2019. november 15.

Anton

Emlékeztető: „Elképesztő módon az egyre nagyobb létszámú hatalom közeliek adóparadicsomokba viszik ki a vállalkozásaikat, elkerülvén a magyarországi adófizetési kötelezettséget. Legutóbb Panamában kétszer is kitört ilyen botrány, a nevek, az ott elhelyezett pénzek adatai megvannak, és a magyar hatóság nem tesz semmit. Ezeket az adóelcsalókat szokás offshore lovagoknak is nevezni. Hát ha ezek lovagok… Az állami cégek vezéreinek fizetését (akár veszteséges is lehet az a bizonyos állami cég!) ötmillió forintra (plusz prémium és jutalom) emelték.  Az általában idősödő potentátok egy része nemsokára nyugdíjba megy, akiknek négy millió forint körül lesz a nyugdíja.” (Részlet A fél világnak jut már az adóforintjainkból című cikkből)