Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22180950

2019. június 25.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Vilmos napja van.
Holnap János napja lesz.

Óriási balhé a parlamentben…

…ordibálás, árulózás, kitiltások a rabszolgatörvény miatt

Fotó: Béli Balázs/alfahir.hu

Nem volt egyszerű dolga a Fidesz–KDNP képviselőinek hétfőn az Országgyűlésben, ugyanis a szombati, rabszolgatörvény elleni tüntetés  lendülete az ellenzéki képviselőket is felpörgette: Kövér László kizárással fenyegette, elnémította, vagy csak megalázóan beszélt az ellenzéki képviselőkkel. Egy szocialistát végül kizárt, másoknak későbbi büntetést ígért, majd arra kérték, küldje el a bejárattól a parlamenti őrséget, mert félelmet keltenek az ellenzéki képviselőkben.

A hétfői napirend előtti felszólalásokat Dr. Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető kezdte: a nyugodt kezdést jelentő beszéd arról szólt, hogy a szombati szakszervezeti tüntetés az urizáló fideszes elit hatalmának üzent megálljt, mert az embereknek elegük van abból, hogy kiszolgáltatják őket a multiknak. Hivatkozott arra, hogy a munkaképes lakosság 83 százaléka utasítja el a törvénymódosítást, ami alapján 250-ről 400 órára emelnék a túlórakeretet anélkül, hogy erről megkérdeznék őket.

A túlórát elrendelni szokták, nem önként vállalni – mutatott rá, és ez visszatérő elem volt, mert az ellenzék legfontosabb kritikája pont arra irányult, hogy az önkéntesség csak illúzió, valójában egy egyszerű munkavállaló nem mer ellentmondani a főnökének, ha az be akarja hívni „önkéntes alapon” dolgozni. Tóth Bertalan elmondta, hogy 2925 módosító javaslatot nyújtottak be, ez 150 órányi munkát jelent a parlamentnek – ha ezt nem veszik figyelembe, az szabálytalan.

Dömötör Csaba államtitkár válaszában azzal akarta menteni a helyzetet, hogy a javaslat azoknak akar több munkalehetőséget biztosítani, akik többet akarnak keresni, szó sincs kötelezettségről. Erre az egész ellenzék felhördült, hiszen szerintük ezt nem lehet önkéntességre hagyni, ha az emberek az állásukat féltik.

A folytatás, illetve a teljes cikk videóval, további elérhetőségekkel ITT

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A házőrség létszáma már több mint ahány képviselő van az Országgyűlésben. Kövér László díszegyenruhába öltöztetett embereinek éves költségvetése is tetemes lehet, de tavaly még ráadásul fel is fegyverezték őket. Hogy mennyire, arról bővebben ITT

Ma csatasorba állt az őrség, bevetésre készen! Egyelőre nem vetették be őket, mert az ellenzék elhagyta az üléstermet.

Békéscsaba, 2018. december 10.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „2012. január 1-jén lépett hatályba nálunk a csak a Fidesz által megszavazott, és csak a Fidesznek kedvező új választójogi törvény. Már akkor lépnie kellett volna az ellenzéknek ellene, nem kicsit, nagyon! Először a 2014-es országgyűlési választáson alkalmazták, és már akkor bebizonyosodott, hogy mennyire csak a Fidesznek van győzelmi esélye miatta. A választás korábban kétfordulós volt, és a két forduló között volt lehetőség az egyeztetésre. Most már egyfordulós, és felforgatták a Kubatov-lista (minden választópolgárról tudják, hová szokott szavazni!) alapján a választókerületeket. A szalámi-taktika, a pártok leszeletelése is sikeresen működik, a Fidesz ebben is profi. Persze a sikerhez az is kell, hogy mindig megtalálják az árulókat. Abból pedig nálunk általában túlkínálat van.” (Részlet a Németországban 28 órás lett a munkahét című cikkből)