Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27184932

2020. június 02.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Anita, Kármen napja van.
Holnap Klotild napja lesz.

Ég a brazíliai őserdő

Bolsonaro elnök szerint Brazília belügyeibe való beavatkozás, ha valaki segíteni akar az esőerdőtzek eloltásában

„Nem jótékonyságból küldenek ide pénzt, hanem azzal a céllal, hogy megbolygassák szuverenitásunkat” – mondta Jair Bolsonaro a Facebook közösségi portálon közvetített beszédében.

Az MTI szerint nem sokkal korábban ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy Brazíliának nincs elegendő forrása az erdőtüzek visszaszorítására. „Amazónia nagyobb, mint Európa. Hogyan küzdenének ekkora területen a bűnös gyújtogatók ellen?” – tette fel a kérdést újságíróknak távozásakor az elnöki palotából.

Bolsonaro ezzel első ízben nyilatkozott úgy, hogy földművesek is okozhatják a tüzeket.

Szerdán még NGO-kat, nem kormányzati szervezeteket vádolt gyújtogatással – bizonyítékok nélkül.

Az idén 83 százalékkal több az erdőtűz Brazíliában, mint a tavalyi első nyolc hónapban. Bár a lángok rendszeresen felcsapnak ilyentájt, az év aszályos szakaszában, környezetvédők a tüzek ugrásszerű elszaporodása miatt parasztokat vádolnak, akik az erdők felégetésével próbálják növelni termőterületeiket.

A Reuters brit hírügynökség megjegyzi, hogy a gazdák legalább hallgatólagosan bátorítást kaphattak az év elején hivatalba lépett elnöktől, mivel Bolsonaro rendre úgy nyilatkozik:

Brazíliának meg kellene nyitnia Amazóniát az üzleti érdekek előtt, engedélyeznie kéne a bányászatot, a földművelést, a fakitermelést.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Korábban nagy volt az erdőirtás miatti tiltakozás. Soros György egyelőre nem került szóra az elnök részéről. Valamiért 2001. szeptember 11. jutott az eszünkbe! A brazíliai őserdő a világ tüdeje!! Ég sajnos a szibériai erdő is. Mi lesz a világgal tüdő nélkül??

Az illiberális brazil elnökről egy korábbi cikk elérhető ITT !

Békéscsaba, 2019. augusztus 23.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Elborzadva látjuk, hogy a kapitalizmus, amióta testvérét, a szocializmust halottnak nyilvánította, nagyravágyástól vezérelt és megkezdte megállíthatatlan tombolását.” (Günter Grass Nobel-díjas német író)