Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26275010

2020. április 02.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.

Ébredő Fidesz vagy politikai haszonszerzés?

Az elmúlt hetek propaganda zuhataga két meghatározó panellel bővült. Az eddigi sorosozás, migráns áradattal rémisztgetés mellé felsorakozott az iskolai erőszak és az úgynevezett „börtönbiznisz” témája.

Félreértés ne essék, nem mondom azt, hogy ezek nem valós problémák, sőt, éppen a Jobbik volt az egyetlen párt, amelyik ezekkel a problémákkal foglalkozott és éppen a Fidesz volt az, amelyik pártnak, mint kormányzónak, lehetősége lett volna lépéseket tenni ezekben az ügyekben, de ehelyett nemcsak lesöpörte az asztalról az egészet, de a baloldali pártokkal versenyezve rasszistázott és nácizott le minden Jobbikos politikus! És ugyebár ehhez képest most…mi is zajlik most? A Fidesz hirtelen „megvilágosodott”. Most már világosan látják azt, amit eddig nem, és mindent meg is fognak oldani! Létezik? Persze! A mesében.

Mi is a történet apropója, ami miatt mindezt pont most leírom? Nagyon egyszerű: a mai nap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlésben, Lipők Sándor, a Fidesz frakcióvezetője, napirend utáni felszólalásában felháborodástól remegő hangon fejtegette, mennyire tarthatatlan az állapot, és mennyire tenni kellene már valamit bizonyos fiatalok csoportjának iskolai viselkedése és a pedagógusok fenyegetése, bántalmazása és hasonló dolgok ellen. Beszédében természetesen kínosan kerülte a „roma”, „szegregáció” és hasonló szavak használatát ás amikor Gyöngyöspata neve kicsúszott a száján, villámgyorsan elnézést kért.

Nem tehettem meg, hogy nem válaszolok a felszólalására! Válaszomban felhívtam az ő és párttársai figyelmét mindarra, amit az írásom elején leírtam és kértem, hogy mind ők, mind a Fidesz teljes vezetősége gyakoroljon önkritikát és lássa be múltbéli tévedéseit, mindemellett természetesen hangot adtam annak a véleményemnek is, hogy ez részükről most sem valódi megoldáskeresés, hanem egyszerű politikai haszonlesés! Nos (egyáltalán nem meglepő módon), az önkritika elmaradt, sőt „fel lettem világosítva”, miszerint ők soha nem nácizták le a Jobbikot, azt csakis és kizárólag a baloldali pártok tették!

Ezek szerint az Origó, Lokál és hasonló szutyokorgánumok újságírónak titulált tollnokai nem is a fidesznek dolgoznak! Mármint szerintük! Hogy mi ebből a tanulság? Soha ne szembesíts fideszeseket a múltbéli cselekedeteikkel, mert úgy sincs semmi értelme! Mindenesetre azóta is a régi székely vicc csattanója jár az eszembe: „Édesapámnak van már csuda pofája: ha akarja meleget fúj, ha akarja hideget fúj!”

Forrás: Tóth Viktor idővonala