Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25773516

2020. február 28.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Elemér napja van.
Holnap napja lesz.

Átrepülő magyar milliárdok a határaink felett

Amennyiben itthon minden rendben lenne, nem nőne folyamatosan a visszafizethetetlen mértékű államadósság (jelenleg 31 ezermilliárd forint!), más lenne a helyzet. Úgy viszont, hogy például az egészségügy, az oktatás és a szociális ágazat egyre nagyobb bajban van, és egyre több honfitársunkat lakoltatnak ki, akkor már nem igazán! Az átrepülő milliárdok itthon bizony már nagyon hiányoznak. Néhány átrepülő milliárdot igyekeztünk egy kicsit körbejárni.

Az aracsi romtemplom. Fotó: sonline.hu

A Vajdaságban egy romos templomot (az aracsi pusztatemplomot) építünk újjá. Egy milliárd forint értékben igénylőnként ötmillió forintot kaptak házvásárlásra az ott élők közül sokan. Egy igénylő elmondta, hogy mivel olcsók náluk a házak, még a bútort is meg tudták vásárolni ebből a pénzből. Az itteni devizahitelesek nem kaptak semmilyen lehetőséget, őket kilakoltatják. A szabadkai szecessziós épületek megújultak az adónkból, a magyarországiak még nem. A Vajdaságba kijuttatott  támogatásokról bővebben ITT !

Egy erdélyi, magyarlakta kis települést (Bözödújfalut) víztározóvá alakítottak át a románok a Kárpátok géniusza idején. A falu lakói elköltöztek, nagy részük ma már Magyarországon, főleg a Dunántúlon él. A víztározó miatt összedőlt templomot a magyar kormány újjáépíti. Egyelőre nem tudni, mennyiért.

A kolozsvári Szent Mihály templom szintén az adónkból felújításra kerül. Aki volt már ott, az sejti, hány milliárdba kerül. Félő, hogy a felújítást követően ráteszi a kezét a román ortodox egyház, hiszen elég régen zavarja őket, hogy még mindig nem az övéké. A csíksomlyói pápalátogatás (2019. június 1.) költségeit is bevállalta a kormányfő, amikor itt járt a budai pompás Karmelita kolostorban a gyulafehérvári érsek.

A nagyváradi püspöki palota felújítására biztosított két milliárd forintunk kevés lesz, de felújítanak sok másik templomot és a szatmárnémeti zsinagógát is.

Ukrajnába magyar nyugdíj áramlik ki úgy, hogy soha egyetlen percet itt nem dolgoztak az érintettek, mindössze egy állandó magyarországi lakcím kell a folyósításhoz egy 1963-ban a Szovjetunió és a Magyar Népköztársaság között létrejött egyezmény alapján. De hol van már a Szovjetunió és hol van már a Magyar Népköztársaság? Miféle egyezmény az, amelyik csak az egyik szerződő félre ró kötelezettséget? Vagy magyarok is járnak át Ukrajnába nyugdíjért? Vagy ingyenes betegellátásra? Rengeteg vetőmagot adtunk ki oda ingyen, és mennek kifelé a segélyek is. Fizetünk ki oda úgy munkabéreket, hogy az ukrán hatóság megadóztatja!

Kiterjesztették a határon túlra is a születésenkénti 65 ezer forintos anyasági támogatást, és alapítványokon keresztül mennek ki beiskolázási és egyéb segélyek is. Elég sok alapítványt hoztak létre a folyósításokra.

Nemcsak a határ mentén újulnak meg az adónkból a templomok és épülnek a stadionok, jégcsarnokok fenntartási költségekkel megspékelve, de már Mexikóban is felújítunk két templomot kétmilliárd forintért. A szíriai keresztényeket is segítjük, és iraki falvakat építünk újjá. Hogy mennyi magyar támogatás került ki az egyiptomi kopt keresztényekhez is, azt csak az Isten tudja. Nehéz már számon tartani ennyi milliárdunk repülőútját.

Ami szintén jelentős kiadást jelent, az a Mol Észak-Iraki olajmezőinek a magyar zsoldosokkal történő megvédése, kiegészülve kurd harcosokkal (pesmergákkal). A számlát miért a magyar adófizetők állják? Vajon mennyi adót fizethet be a magyar államkasszába ez a nagy multi? Hogy a történet még szebb legyen, az olajmezők közelében lévő Erbil városában is árulták a magyar letelepedési kötvényeket. Vajon ki árulta, kinek adott el kötvényeket, és nem jelent-e ez is biztonsági kockázatot? Amikor ez történt, nem is oly messze járt Erbiltől az Iszlám Állam hordája. A szíriai Palmirában lévő Mol olajmezőket nem sokkal a beüzemelés után az Iszlám Állam „elrendezte”. Hogy amikor a háború véget ér az országban, sikerül-e visszaszerezni az olajmezőket, és milyen állapotban, az jelenleg még nem tudható. A magyar zsoldosok Észak-Iraki jelenlétéről videóval ITT !

Békéscsaba, 2019. április 11.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „Egy Fideszes szavazó azt írta a Facebookon, hogy azért szavaz a Fideszre, mert visszafizette az államadósságot! Hát az nagyon jó lenne, csak nem igaz! 2010 óta több mint 10 ezermilliárd forinttal(!) nőtt az államadósságunk, és már 31 ezermilliárd forint körül jár! Ismét állampapír kibocsátására került sor, mellyel kapcsolatban az Államadósság Kezelő Központ vezetője, Barcza György elmondta, hogy amennyiben ezt az ötezer milliárd forintnyi állampapírt felvásárolják a magyar állampolgárok, akkor 2025-re visszafizetik a devizában felvett állami hiteleket! Na bumm! Nemcsak a lakosság adósodott el devizában, hanem az állam is. Akkora az államadósság most már, hogy minden lakosra 3,2 millió forint fizetni való jutna, ha kiszámláznák a terhünkre. Ezekről az adatokról nem igazán értesül a Kossuth Rádió és a köztévé kedves közönsége, főleg sok vidéki választópolgár!” (Részlet Az államadósságról és az államháztartási hiányról című cikkből) Ilyen belső körülmények között külföldre kiröptetni az egyre szegényedő magyaroktól elvont adókat, az már el kellene, hogy érje a magyar társadalom ingerküszöbét.