Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22583585

2019. július 21.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Dániel napja van.
Holnap Magdolna napja lesz.

Árok is van, gödör is van…

Csabai lakótelepi kis színes

Ilyen kukaházak épültek a városban. Fotó: V. K.

Hol végezzék el a szükségleteiket a hajléktalanok?

Nem igazán kerül szóba, pedig bizony nagyon is beszélni kellene róla! Nekik is vannak szükségleteik, és mosakodni is kellene, de hol? Békéscsabán valaki néhány évvel ezelőtt kitalálta az úgynevezett kukaházakat, ami minden társasháznak okozott több mint egymilliós kiadást. Bizony nagyon sok esetben megtörténik, hogy WC-nek használják a kukázók, akik közül sok nem hajléktalan!

A napokban az egyik szomszédasszony amint levitte a szemetet, telibe kapott egy asszonyságot, aki éppen erőlködött a bugyogó felhúzásával. Vagyis klozetnek nézte a mi drága és takaríttatott kukaházunkat! Amikor ezek a kukaházak épültek, azt hazudták nekünk, hogy mindenütt van, vagy lesz ilyen. Aztán kiderült, hogy sehol, még Nyugaton sincs. A mi kukaházainkat Kanada állam arculata, a juharlevél díszíti. Vajon mit szólnának hozzá a kanadaiak, ha tudnák? Vajon hol üzemelnek közfürdők, ahol a hajléktalanok tisztálkodhatnak?

Árok is van, gödör is van!

Talán egy hónapja is van már annak, hogy Békéscsabán, a Kazinczy lakótelepen a nemzeti áramszolgáltató kiásott néhány gödröt a műszaki probléma elhárítása érdekében. Az egyik ilyen gödör elfoglalja a közlekedési útvonal egy részét is, a gyalogosoknak kerülgetni kell, le kell lépni az akadály miatt a kövesútra. A nemzeti cég tegnap közölte, hogy legyünk türelemmel, a műszaki probléma elhárítása után, várhatóan november 30-áig betemetik a gödröket. Mindegy, türelemmel leszünk, hiszen mást úgysem tehetünk. Addig letérünk a nem igazán akadálymentes járdáról a közútra. A fiatalabbaknak még könnyen megy, de az idősebbeknek már nehezebben. És hát sajnos vannak tolókocsisok is, szerencsére babakocsi is akad hála az Égnek. Ők nehezebb helyzetben vannak, mint az átlag közlekedők.

Hiányoljuk az úttakarító gépkocsi megjelenését

A falevelet is összeszedő úttakarító gépkocsi nem tisztel meg bennünket, pedig itt jár el tőlünk néhány méterre! Forgalom előttünk is van bőséggel az átmenő forgalommal is megáldott útszakaszon, és az itt lakók közül is soknak van autója. Állítólag a sok itt parkoló gépkocsi az akadály. Valószínűleg ez igaz is a késő esti órákra, amikor már minden gépkocsi tulajdonos leparkol a tömbházak előtt. Régebben nem okozott gondot az előttünk történő úttakarítás, mostanában azonban már igen. Van egy kisebb teljesítményű takarítógép is, azt egyszer volt szerencsénk látni…

Néhány kamera erre a lakótelepre is ráférne, főleg az üzletsoron!  

Békéscsaba, 2018. október 24.

Forgó Irén

Emlékeztető: „A lakosság részére biztosított uniós pénzből nem a családi házak és a társasházak lesznek, illetve már vannak szigetelve, hanem a középületek. Állítólag nagy nehezen rábólintott az unió, hogy Lázár János ezt is megtehesse. A lakosság is szigetelhet – hitelből. Erre a hitelre is könnyen ráfázhatnak az azt igénybevevők, úgy járhatnak, mint a devizahitelesek! A családok évéből is sikerül csalások évét kreálni. Itt már semmi nem az, aminek látszik. Főleg a magyar vidék rohamosan vágtat az ellehetetlenülés irányába. A budapesti vízfej meg nagyon jól elszórakozik, sokszor a minisztériumokban, sokszor a parlamentben.” (Részlet A kétharmados parlamenti többség mindent visz című cikkből) Most meg elvették tőlünk a lakástakarék-pénztárral kapcsolatos lehetőséget is, közben a kiválasztott oligarchák (magyarországi adófizetést elkerülők) egyre gazdagodnak!