Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27194601

2020. június 03.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Klotild napja van.
Holnap Bulcsú napja lesz.

Államtanácsos lett a magyarellenes marosvásárhelyi exrendőrfőnök

Románia miniszterelnöke, Ludovic Orban államtanácsossá nevezte ki a magyarellenes megnyilvánulásairól elhíresült Valentin Bretfeleant, a marosvásárhelyi rendőrség volt igazgatóját írja az MTI.

A Románia Hivatalos Közlönyében hétfőn publikált miniszterelnöki rendelet nem téri ki arra, hogy Valentin Bretfelean milyen területért felel majd. A kormány honlapján közölt adatok szerint a miniszterelnökség keretében a hivatalt vezető miniszter és a kabinetfőnök mellett jelenleg hat államtanácsos és két államtitkár dolgozik.

Valentin Bretfelean tíz évig vezette a marosvásárhelyi helyi rendőrséget, ezalatt rendszeresen megbotránkoztatta a magyar közösséget a magyar nyelvi jogok és a gyülekezési jog érvényesítése ellen hozott intézkedéseivel. 2017 végén váltották le tisztségéről. A marosvásárhelyi polgármesteri hivatal akkori közlése szerint nem „szolgálati probléma”, hanem a helyi rendőrség átszervezése miatt

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel, fotókkal ITT !

Békéscsaba, 2019. december 25.

F. I.

Ami az egyik országnak nemzeti ünnep… című 2011-es írásunk Erdély elszakításáról elérhető ITT !

sokkaljobb-kommentár: „Bihar megye ősi román fészek Ménmaróttól kezdve, függetlenül attól, hogy kik nyomták el éppen a történelem folyamán az őshonos nemzetet – mondta beiktatási beszédében Dumitru Țiplea, Bihar megye új helytartója.

Nagy az Isten állatkertje és sajnos nem fáj a hülyeség, meg a tudatlanság, és persze a magyarellenesség és rosszindulat. Mindezt bizonyította az új dákóromán prefektus is. Történelmi eszmefuttatásában a liberális párti kötődésű Dumitru Țipleától megtudhattuk - persze sejtettük, hogy ez nem maradhat ki egy helytartói beiktatáson, hisz egy kot-ko-dáknak ez a napi mantrájához tartozik - hogy Bihar megye ősi román föld Ménmaróttól kezdve, függetlenül attól, hogy kik nyomták el éppen a történelem folyamán az őshonos nemzetet. Kifejtette azt is, hogy nagyobb figyelmet érdemel a Váradon, az Aurel Lazăr házában 1918. október 12-én aláírt román függetlenségi nyilatkozat is.

Az új ispántól megtudhattuk, hogy messze földön híres a bihari román népviselet (melyet nyugati divatikonok is csodálnak) és a kürtös hegedű. Fő prioritásként az az ígéret hangzott el a részéről, hogy törekedni fog arra, hogy a repülőtérre visszatérjenek a nemzetközi járatok, és fejlődjön a Nagyváradi Egyetem. (Erdon.ro nyomán Tinódi Lantos)

Jövőre lesz Trianon századik évfordulója, amikor is a magyar területekkel és a rajta lévő ingatlanokkal, egyéb vagyonokkal gazdagított szomszédjaink hatalmas népünnepélyeket fognak rendezni. Csak remélhetjük, hogy nem a mi adóforintjainkból fognak alázni bennünket! Elvégre a 130 milliárd adóforintunkból, amit a magyar kormány a határmenti pártok támogatására adott, bőségesen telni fog. Hogy itthon a kórházak adósságállományának rendezésére miért nem telik csak 50 százalék erejéig, az nem derült ki! A fél világot, már néhány afrikai országot is szinte örökbe fogadtatott velünk a kormány, ami miatt bizony akár már a közeljövőben nagy bajba fogunk kerülni. Hiszen nincs az a sok, ami egyszer el ne fogyjon. A TAO, a jegybanki alapítványok és az óriási létszámú és jövedelmű hatalom eltartása is jócskán hozzájárulnak ahhoz, hogy az államkassza kiürüljön!

Békéscsaba, 2019. december 25.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Semjén Zsolt kijelentette: azért támogatják a Magyarország határain túli magyar pártokat és szervezeteket, mert nem mindegy, hogy egy adott településen van-e magyar polgármester vagy nincs, nem mindegy, hogy egy megyében van-e magyar elnök vagy nincs, hogy a magyarság képviselete bent van-e a parlamentben, esetleg része-e a kormánykoalíciónak. „Névvel, címmel, telefonszámmal vállalom, még akkor is, ha ezért vádolnak egyes utódállamok: a magyar állam intézményes formában támogatja a magyar pártokat és magyar szervezeteket. Ez következik a természet rendjéből, a józan észből, és ez következik egyébként a magyar alkotmányból is” – tette hozzá Semjén Zsolt.” (Részlet A külhoni pártok és szervezetek támogatására 130 milliárd forint című cikkből) A hatalmas összegű adakozás az adónkból bejelentése az idei tusnádfürdői összejövetelen történt 30 ezermilliárdos államadósság idején!

Emlékeztető: „Általában ezek a magas jövedelműek már nem egészen fiatalok, és mivel nincs se járulék-, se nyugdíjplafon, a nyugdíjuk akár négy–ötmillió is lehet. 2018. december 31-én már 23 fő havi egymillió feletti, és 9 fő havi kétmillió feletti nyugdíjasunk volt. A 9 fő mostani nyugdíj-kiegészítése 200 ezer forint volt, az átlag nyugdíjasé 30 ezer körül… Ausztriában differenciáltan emelik a nyugdíjakat, a kis nyugdíjasokét jóval nagyobb mértékben, mint a magas nyugdíjat élvezőkét”. (Részlet a Megduplázzák Áder fizetését (is) című cikkből)