Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22101424

2019. június 20.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Rafael napja van.
Holnap Alajos napja lesz.

Állampolgársági eskütétel Beregszászon (videóval)

Magyar állampolgársági eskütételről készült felvétel miatt utasítanák ki a beregszászi konzult az ukránok.

Nem zárta ki a beregszászi magyar főkonzul kiutasítását Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter, miután szerdán a Youtube videomegosztón egy rejtett kamerával készült felvétel jelent meg, amelyen ukrán állampolgárok magyar állampolgársági esküt tesznek Magyarország beregszászi konzulátusán.

Az Ukrinform ukrán hírügynökség által közzétett videofelvételre reagálva, Pavlo Klimkin a Facebook-oldalán közzétett videoüzenetében kijelentette, „jól tudtuk, mi zajlik a magyar konzulátuson, figyelmeztettük magyar kollégáinkat, de most erre bizonyítékunk van. Ezt a bizonyítékot nem lehet elhallgatni, reagálni kell rá” – tette hozzá.

„Számunkra két opció létezik. Az egyik a valós együttműködés, a másik – út a semmibe” – mondta az ukrán diplomácia vezetője, megjegyezve, hogy a két lehetőség közüli választás a magyar kollégák kezében van.

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter szerint a kijelentés a kárpátaljai magyarok megfélemlítésére szolgál. „Kifejezetten barátságtalan” lépésnek nevezte, hogy a beregszászi magyar főkonzulátuson rejtett kamerával készített felvételeket felhasználták az ukrán választási kampányban, a magyarellenességet szavazatszerzési célra használva. Hozzátette, hogy a felvételen látható állampolgársági eskütétel minden jogszabálynak megfelel, így csak belpolitikai okokkal, a közelgő választással magyarázható, hogy az ukrán külügyminiszter kifogásolta azt. 

Közölte azt is, hogy a kormány barátságtalan és kockázatos lépésnek tekintené, ha Ukrajna kiutasítaná a beregszászi konzult, amint arra a kijevi külügyminiszter utalt. Egy ilyen lépés – tette hozzá – „új dimenzióba helyezné” a két ország kapcsolatait és nem maradna válaszlépés nélkül, de a külügyminisztérium erre vonatkozó jelzést hivatalosan nem kapott a kijevi kormánytól.

Forrás: alfahir.hu

Egy hat évvel ezelőtti tájékoztató az egyre elképesztőbb méreteket öltő ukrán nyugdíjasokról, akikből magyar nyugdíjasokat kreálnak, elérhető ITT

sokkaljobb-kommentár: A magyarországi eskütételeken is elég sok ukrajnai állampolgár jelenik meg, és egyre több nyugdíjas ukrán állampolgár jelentkezik be magyar nyugdíjért. Vajon a Beregszászban esküt tett emberek közül hányan fognak nemsokára megjelenni magyar nyugdíjért? Elég sok munkabért is folyósítunk Ukrajnába, amit Ukrajna megadóztat! Erről sem beszélt az ukrán külügyminiszter. Nekik Magyarország nagy szolgálatot tesz, mert jelentős kiadás alól mentesülnek a magyar kormány jóvoltából! Meddig lesz képes Magyarország arra, hogy a fél világot támogassa, ráadásul a jövedelemhez alig jutók adójából? Mert nálunk az oligarchák, offshore lovagok, magas jövedelmű egyéb állampolgárok az adófizetést illetően nem jeleskednek, és az ideiglenesen itt állomásozó multik is nagy adókedvezményeket kapnak. A TAO és a jegybanki hat alapítvány meg már egy külön rémtörténet!

Békéscsaba, 2018. szeptember 21.

F. I. – K. M.  

Emlékeztető 1.: Egyre többen jönnek Ukrajnából magas potya magyar nyugdíjért úgy, hogy itt soha se adót, se járulékot nem fizettek! Mivel állandó lakosnak jelentkeznek be Magyarországon (általában szabolcsi falvakban, sok esetben már a ravatalozókba is…), ugyanolyan választójoguk van, mint a magyarországi járulék- és adófizetőknek. A nyugdíjuk viszont a szabolcsi nyugdíjasok juttatásának sokszor a többszöröse. Kijevben hamis jövedelmi adatokat adnak meg nekik, ahelyett, hogy a magyar hatóság az utolsó havi nyugdíjas szelvényük alapján forintosítaná a nyugdíjat, hitelt ad a hamis adatoknak, és a 25-30 ezer forintos nyugdíj helyett akár 300 ezer forintos(!) nyugdíjat is képes folyósítani. A betegellátás is ingyenes nekik. Le is szavaznak hálából a mindezt lehetővé tevő Fideszre.” (Részlet A fél világnak jut az adónkból című cikkből) Magyarországon tényleg ennyire minden rendben van??

Emlékeztető 2.: Egy 2017. decemberi videó arról, hogy hogyan is zajlik az ukrajnai nyugdíjasok élete nálunk? Tetemes adóforint áramlik ki, és azonos a választójoguk az itthoni járulék- és adófizető polgárokéval. Április 8-án szervezetten hordták át őket a Fideszre szavazni… Vajon a Beregszászon esküt tevők közül hányan jönnek néhány héten belül magyar nyugdíjért?

Forrás: hirtv.hu Célpont