Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 24622294

2019. december 07.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Ambrus napja van.
Holnap Mária napja lesz.

Áder János aláírta az MTA-törvényt

A köztársasági elnök ma (2019. július 12-én) aláírta a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézeteinek elvételéről szóló törvénymódosítást.

„A kutatás, fejlesztés és innovációs rendszer intézményrendszerének és finanszírozásának átalakításához szükséges egyes törvények módosításáról” című törvénymódosítást 131 igen szavazattal, 53 nem ellenében és három tartózkodás mellett fogadta el az Országgyűlés. Mint kés a vajban, úgy nyomul tovább a Fidesz.

Megcsinálták: miután a kutatók szembefordultak Palkoviccsal, a politika erőből elvette a kutatóintézeteket az Akadémiától – írja az index.hu. Hiába volt minden tiltakozás, hadakozás.

Vajon a létrejövő új felügyeleti szervnek, vagy minek nevezett valamiben hány Fideszes potentát fog jól fizető felesleges álláshoz jutni?

Áder János amennyiben visszaküldte volna a parlamentnek, színleg újratárgyalták volna, és azt követően már alá kellett volna írnia. Az Alkotmánybíróság is Fideszes „cég”. Ekkora harapófogóba Magyarország még talán soha nem volt, mint az utóbbi 9 évben! Mondhatnánk, hogy nem ezt ígérték, de hát a 2010-es nagy fülkeforradalmi győzelem óta a teljes hatalomátvételen dolgoznak, mindent maguk alá gyűrnek!

Erről szól az általuk megalkotott és csak általuk megszavazott választójogi törvény, az alaptörvény, a gyalázatos munkavállaló ellenes munkatörvénykönyv, amelynek rabszolgatörvénnyel történt kiegészítését voltak szívesek elképesztő parlamenti körülmények között keresztülverni a parlamenten!

Mi lesz veled Magyarország?

Békéscsaba, 2019. július 12.

F. I.

Emlékeztető: „Minek nevezzük azt az országot, amelyik Ukrajnából és Szerbiából hajt át voksturistákat? Amelyik készenléti rendőröket küld a keleti határra, azt állítva, csak gyakorlatoznak, miközben az NVI elnöke épp a választás gördülékeny levezetésének fontosságáról beszél velük kapcsolatban! Milyen ország az, ahol az igazságügyi miniszter ügyvédi irodája bankokat képvisel állampolgárokkal szemben, ahol egy köztörvényes bűnöző (gy. k.: Farkas Flórián) évekig miniszterelnöki biztos lehet, ahol egy miniszter nem bukik bele a csengeri öröklési történetbe, ahol 50 milliárdot költenek egy vadászati világkiállításra, mert az Semjénnek (is) jó?” (Részlet a Magyar banán című cikkből)

Emlékeztető: „A magyar társadalom számára fontos tételeket „kifelejtették” az alaptörvényből! Vagyis továbbra sincs alkotmányos védelem alatt a termőföld (azé az ország, akié a föld), a vízbázis (víz nélkül nincs élet), a társadalombiztosítás (vagyis az egészségünk) és a nyugdíj (vagyis az idős korunk)! Levédték viszont a gyalázatos egykulcsos adót, ami nagyon jót tett a magas jövedelműeknek, benne a hatalomnak, és rosszat a keményen dolgozó kisembereknek! A járulékokat már adóként szedik be, és szabad felhasználású pénz lesz abból is. Ez is okozhatja azt a hatalmas problémát, amellyel az egészségügy, a kórházak küszködnek! Ezek miatt is alaptörvény-módosítás kell, nemcsak az Európai Ügyészséghez való csatlakozás érdekében! (Részlet a Az alkotmány tiltja az Európai Ügyészséghez történő csatlakozást? című cikkből)