Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27188431

2020. június 02.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Anita, Kármen napja van.
Holnap Klotild napja lesz.

Áder János újabb 9 évre Polt Pétert javasolja legfőbb ügyésznek

Polt Péter jelenlegi 9 éves mandátuma idén decemberben lejár. Ezt megelőzően már 2000–2006 között is betöltötte a pozíciót.

Magyarországon a rendszerváltás óta eddig három legfőbb ügyész volt. Györgyi Kálmán 1990-től tíz éven át látta el ezt a tisztséget. Polt Pétert Kovács Tamás váltotta 2006-ban. Ez azt is jelenti, hogy az elmúlt 29 év több mint felében 15 éven át volt Polt Péter legfőbb ügyész Magyarországon. Ha megválasztja újra a parlament, akkor újabb 9 évig töltheti be a pozíciót. Ez már összesen 24 évet jelentene. (eurónews.hu)

Polt Péter a kilencvenes években volt a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje is, de nem sikerült bejutnia. Igazi Fideszes pártkatona ő is. Sokan azt állítják, hogy miatta nem csatlakozik a magyar kormány az Európai Ügyészséghez, melynek nemcsak ellenőrzési, hanem eljárási jogköre is lesz a későbbiekben. Egy jegyzetíró szerint a Vatikán védőszentje Szent Péter, a magyar kormány korrupciós szokásainak védőszentje Polt Péter.

Érdekesség, hogy Polt felesége a jegybank havi ötmilliós állásából átkerült a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEH) elnökhelyettesi posztjára. A legfőbb ügyész és a felesége által betöltött új poszt nem összeférhetetlen? A Magyar Közlönyben jelent meg az erről szóló kormányrendelet, amit a 24.hu   vett észre. Polt-Palásthy Marianna szeptember elsejétől tölti be a posztot. A Fideszes káderek nem vesznek el, csak átkerülnek másik fontos állami pozícióba. Annyian vannak már, és olyan magas jövedelemmel, hogy a magyar adófizetők nem biztos, hogy képesek lesznek ennyit eltartani az egyéb járulékos költségeikkel (gépkocsik, irodaházak, titkárnők, stb.) együtt. Főleg úgy nem, hogy közben a kormány az adónk jelentős részét szétteríti FELESLEGESEN a nagyvilágba! Vajon erre kapott felhatalmazást a választóitól?

Amúgy meg Áder János is Fideszes pártkatona!

Békéscsaba, 2019. október 30.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: Pont abban a balatoni luxus apartmanházban vett üdülőt Rákosfalvy Zoltán, a győri polgármesterrel szexpartizó ügyvéd, ahol Polt Péter és a felesége is  ingatlantulajdonos lett, írja a tulajdoni lapok adatai alapján az Átlátszó. A főügyész és felesége 2016-ban vett apartmant a balatonfüredi apartmanházban, akárcsak a győri ügyvéd-kaszinótulajdonos.  Rákosfalvy volt az, aki hatalmasat szakított azzal, hogy elhappolta a győri önkormányzat elől azokat a szántókat, amiken később az Audi épített logisztikai központot. Közben persze Borkainak dolgozott, és az egyik általa kapott cég most is egymilliós fizetést biztosít a polgármester fiának.” (Részlet a Pont ugyanabban az apartmanházban van nyaralója Polt Péternek és Borkai ügyvédjének című cikkből)