Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15614009

2017. november 21.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Olivér napja van.
Holnap Cecília napja lesz.

Velünk élő ügynökeink

A megbízható Filozófus egykor a pártot szolgálta, ma kormányközeli figuraként húz hasznot a nemzetközi „migránssimogatók” tevékenységéből

Rendszerek változhatnak, de a hálózat örök. Legalábbis ezt a tételt támasztja alá az alább bemutatott életút. Ez az egyházon belüli megfigyelések sötét világától a segélyszervezetek pénzcsapjaiig rajzolja meg a szolgalelkű érdekember tipikus portréját.

Személyes történettel kezdem: kétezertizenhárom nyarán, az ötödik (és minden valószínűség szerint legutolsó) észak-koreai utam idején egy este a phenjani szállodánkban vacsoráztunk helyi kísérőnk (nevezzük csak Mr. C.-nek) társaságában. Mr. C. abban az időben tanult Magyarországon, amikor még „örök és megbonthatatlan barátság” kötötte össze a szovjet blokk országait. Kikérte a második üveg vodkát (az elsőt is főként ő itta meg), és a gödöllői egyetemi évek alatt felszedett válogatott káromkodások közepette azt mondta nekem: „Nagy kópé vagy te, Lukács, mindenfélét összeirkálsz. Most foshatsz, hogy kiengedünk-e az országból!”

Meghűlt bennem a vér. Mr. C. újra kiitta a poharát, majd előhúzott egy levelet. Nem olvashattam el, de megmutatta, ki írta alá. A levélben – állítása szerint – az volt, hogy az egyik magyar szeretetszolgálat visszaél a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság vendégszeretetével, mert segélymunkásnak álcázott újságírót csempész be oda, aki aztán csúnyákat ír a „szeretett vezetőről”.

Az iratok szerint a kádári állambiztonságnak dolgozott, Filozófus fedőnéven emlegették a hálózatban.

Megdöbbentem. Tisztában voltam, mi történhet azokkal a külföldiekkel, akiket túszul ejt az a rendszer: jó esetben kényszermunkatáborba kerülnek, netán egyszerűen kivégzik őket. Csend lett, Mr. C. magába döntött egy újabb adag italt, majd felröhögött, és azt mondta, szerencsém, hogy az ő külügyminisztériumi asztalán landolt a feljelentés, így ha megígérem, hogy nem írok hülyeségeket, nyugodtan hazamehetek.

Kijutottam az országból, és talán érthető, hogy többet nem megyek oda. De azóta érdekel, milyen ember lehet az, aki kis híján halálra ítélt a feljelentésével. Jó pár beszélgetés és az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában (ÁBTL) elolvasott több ezer oldal után most már tudom is a választ.

A folytatás, illetve a teljes cikk fotókkal, további információkkal elérhető ITT

Forrás: mno.hu

sokkaljobb-kommentár: Felfüggeszti igazgatói tevékenységét Lehel László – írja a Magyar Nemzet. A cikk elérhető ITT

A tanulságos történet rávilágít arra, hogy mennyire nem sikerült az úgynevezett rendszerváltás. 1989/90-ben azzal kellett volna nyitni, hogy nyilvánosságra kellett volna hozni az ügynöklistákat és a jelentéseiket. Ebben az a fránya Rózsadombi paktum lehet a hibás, ami állítólag nem is volt. A paktum elérhető ITT

Nagyon nagy erkölcsi károkat is okoz az, hogy az eddigi legnagyobb maffia-botrányt, az olajügyeket 2000-ben az első Orbán-kormány 85 évre titkosította. Amikor a „helyzet” úgy hozza, valamennyit kiszivárogtatnak belőle, mert kell a bíróságon a Portik-ügyben, aztán újra csönd lesz. A teljes nyilvánosság megismerhetné az ügyet, ha a titokgazda úgy döntene. Hogy jelenleg ki a titokgazda? Valószínűleg a belügyminiszter.

Békéscsaba, 2017. május 1.

F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: „Hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal, hazudtunk minden hullámhosszon!” (Örkény István író kritikáját 1956 októberében sokszor felolvasták a Szabad Kossuth Rádióban – újra aktuális!)

Emlékeztető 2.: „A hazai problémák, az egészségügy, az oktatás és a szociális ágazat sanyarú helyzete, a pácban hagyott devizahitelesek ellehetetlenülése nem éri el a nemzetinek mondott kormány ingerküszöbét… Be kell, hogy érje annyival a magyar társadalom, hogy sorozatban kapja a nemzeti konzultációkat, és állandóan ellepik az országot a bugyutánál bugyutább szövegű óriásplakátok iszonyatos milliárdokkal megterhelve a költségvetést. Volt egy érvénytelen népszavazás is, amelyet a piacon a kormány sikerként árult cirka 17 milliárdos összköltséggel. Ezek miatt a dolgok miatt azután egyre távolabbra kerül Magyarországon a szebb jövő. Egy szűk haveri réteg viszont hihetetlen mértékben gazdagodik.” (Részlet a Külföldre juttatott magyarországi támogatások című cikkből)