Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15815658

2017. december 15.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Valér napja van.
Holnap Etelka napja lesz.

Ukrajnából egyre többen járnak át magyar nyugdíjért (videóval)

Ukrajnából egyre többen járnak át magyar nyugdíjért (videóval)

Egy 1963(!) évi Szovjetunió és a Magyar Népköztársaság által kötött szerződés alapján fizetünk Ukrajnába egyre több nyugdíjasnak nyugdíjat! Mi lesz, ha a nagyon kedvező lehetőséget a többi szovjet utódállam is megtudja? Azok az idős oroszok is magyar nyugdíjat kapnak, akik átköltöztek Hévízre és környékére, vagy esetleg más magyar településre. „Természetesen” a betegellátás is ingyenes. Egyre többen jönnek költségesebb műtétekre is.

A járulék- és adófizető belső magyar meg megy a levesbe, vagy ha úgy jobban tetszik, a lecsóba! Sok magyar adó- és járulékfizetőnek csökkentették, vagy megvonták az ellátását, és bizony siralmas a betegellátás és a szociális ágazat helyzete.

Az ukrán állam nagyon jól jár, mert egyre több embernek nem kell nyugdíjat fizetnie, és a tetemes magyar nyugdíjat Ukrajnában költik el, a magyar állam elesik a 27 százalékos áfától is. Sokan kapják bankszámlára a nyugdíjat, és bizony olyan is előfordul, hogy az elhalálozást nem jelenti be a család: tovább szedik a bankkártyával a magyar adófizetők pénzét. Egyre többen jönnek, és élnek a számukra kedvező lehetőséggel. Megkapják az Erzsébet-utalványt is, a soros emeléseket és a legutóbbi nyugdíjprémiumot is kiutalták nekik. Ingyen hozzá lehetne írni a nyugdíjhoz a 10 ezer forintot, de inkább választja a kormány az Erzsébet-utalványt, amelynek költsége akár 20 ezer forint is lehet. Az utalványt a haveri kör forgalmazza.

Az idősödő Fideszes hatalom eltörölte a járulékplafont. Példa: korábban 500 ezer forintig kellett járulékolni a jövedelemből, az afölötti rész után nem. Ma már a teljes jövedelem – az általában veszteséges állami cégek vezérei esetében például ötmillió forint – járulékalap. Mivel jutalom, prémium és miegyéb is jár nekik, a nyugdíjuk könnyen lehet akár ötmillió forint is! Ez és az ukrajnai nyugdíjasok jócskán besegítenek abba, hogy a magyar nyugdíjrendszer beboruljon! A Magyarországra állandó lakosként bejelentkezők bizony választójoggal is rendelkeznek nálunk! Van olyan határmenti magyarországi ház, ahová akár hatvanan is be vannak jelentkezve, ami a hatóságoknak fel kellett, hogy tűnjön. Ez a „buli” a kormány tudtával történik!

Korábban készítettünk egy összeállítást erről a helyzetről, a benne kékkel írt sorokra kattintva további elérhetőségek érhetők el ITT

Amikor Románia belépett az Európai Unióba, akkoriban derült ki (2007), hogy Romániába is folyósítunk nyugdíjat. Akkor az unióban nem értették, hogy miért, és azt mondták, hogy amennyiben mégis  folyósítjuk, akkor ki kell számlázni Románia felé. Vajon kiszámlázzák a magyar hatóságok? És vajon Románia átutalja? Egyre többször jelennek meg olyan információk, hogy a magyar járulék- és adófizetők ellátását csökkentik, sőt megvonják! Meddig képes elviselni ezt a magyar társadalom? Ez az 1963(!) évi szerződés vajon miért van még mindig hatályban, és miért csak a magyar államot terhelik az abban foglalt kötelezettségek? Megkötése idején elég sok magyar tanult vagy dolgozott a Szovjetunióban, akkor lehetett értelme, de napjainkban már nincs! Az ÖTVEN ÉVVEL EZELŐTTI szerződés elérhető ITT

A több tízezer külföldi nyugdíjast fizet a magyar állam című cikk elérhető ITT !  

A Hír tv legutóbbi Célpont című műsora a magyar-ukrán határ magyar oldalán forgatott erről az elképesztő helyzetről. A hozzászólások a videónál nincsenek letiltva, és bizony sok hozzászóló kételkedik a történet valódiságában. Pedig a helyzet még annál is tragikusabb, mint amennyiről a riport szólt. A teljes riport az ismétlések miatt egyelőre még nincs fönt az interneten, azt utólag közölni fogjuk. Egy rövid részlete viszont elérhető:

 

Békéscsaba, 2017. december 2.

Összeállította: Forgó Irén

 Emlékeztető: „Két módon tehetnek bolonddá. Az egyik, hogy elhitetik veled a hazugságot. A másik, hogy visszautasítod az igazságot.” (Sören Kierkegaard dán filozófus és teológus)