Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15645340

2017. november 25.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Katalin napja van.
Holnap Virág napja lesz.

Ukrán nacionalisták letépték a magyar zászlót a beregszászi városházáról

Fotó: trubyna.org.ua

Eltávolították a magyar zászlót a Beregszászi Polgármesteri Hivatalról november 12-én a városban „békésen” tüntető ukrán nacionalisták – olvasható a trubyna.org.ua hírportálon és a Facebook közösségi oldalon megosztott beszámolókban. Ráadásul a lobogót el is akarták égetni, de ezt a rendőrök megakadályozták – értesült a pershij.com.ua hírportál. Az esemény a Szvoboda (Szabadság) párthoz köthető. A városháza előtti demonstrációban körülbelül ötven, főként más megyékből érkező aktivista vett részt.

A katonai egyenruhába és fekete maszkok mögé bújó, „Dicsőség Ukrajnának, dicsőség a hősöknek!”, „Ukrajna mindenek felett!”, és ehhez hasonló jelmondatokat skandáló demonstrálók a Karpatszka Szics szélsőjobboldali alakulat 1938-ban történt megalakulását ünnepelték a felvonulással. Ezt pedig összekötötték némi „magyar sovinizmus” elleni, „békés” tüntetéssel – és zászlótépéssel.

November 11-én hasonló felvonulás volt Ungváron is, ahol a Karpatszka Szics Magyarország Ungvári Főkonzulátusa előtt „Nem! – a magyar sovinizmusra, Igen! – az ukrán–magyar nemzeti testvériségre” feliratú plakátot helyezett el. A magukat „patriótáknak” valló szélsőségesek néhány kivételtől eltekintve ott is maszkok és fekete füstfelhő mögé bújva lengette lózungjait és fáklyáit. Az ungvári akcióhoz kapcsolódóan azonban semmilyen, a magyar nemzeti jelképeket gyalázó információról nincs tudomásunk. A Karpatszka Szics hivatalos Facebook-oldalán egyébként elzárkózik a beregszászi Szvoboda által szervezett eseményektől.

Forrás: Kárpátalja.ma

– ­­Elvárjuk Ukrajnától, hogy tartsa féken az olyan nacionalista csoportokat, mint amelynek tagjai a hét végén letépték a magyar zászlót a beregszászi polgármesteri hivatalról – reagált az eseményekre Szijjártó Péter külügyminiszter Brüsszelben, majd hozzátette: az üggyel kapcsolatban bekérették Ukrajna budapesti nagykövetét.

Emlékeztető: „Az USA hegemóniájának megőrzéséről: „A világot az uralja, aki Eurázsiát uralja. De aki Eurázsiát uralni akarja, annak Oroszországot kell uralnia. És aki uralni akarja Oroszországot, annak ki kell szakítania Ukrajnát az orosz érdekszférából.” (Részlet Zbigniew Brzezinski A nagy sakktábla című könyvéből)

Emlékeztető: „De honnét ez az elvakult hév, amely elevenbe vágva hasítaná le Ukrajnát, azt a részt is, ahol soha híre sem volt a régi Ukrajnának, mint amilyen például a nomád pásztorok „Vad Mezeje”, Novorosszija vagy a Krím, vagy a Donyec-medence, csaknem egészen a Kaszpi-tengerig?” (Alekszandr Szolzsenyicin Nobel-díjas orosz író: Hogyan mentsük meg Oroszországot? – 1990. július)