Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15116581

2017. október 23.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Gyöngyi napja van.
Holnap Salamon napja lesz.

Szlovákiában épít 1,8 milliárdért stadiont az Orbán-kormány

A pénzügyi válságban lévő révkomáromi stadiont annyiért újítják fel, amit minden szlovák klub megirigyelne.

– Mit szólna ahhoz, ha Fico maguknál építtetne stadiont? – foglalta össze egy nyugdíjas magyar szurkoló a Komáromi Football Club (KFC) lelátóján a helyiek furcsa viszonyát Robert Fico szlovák kormányfő magyar kollégája, Orbán Viktor legújabb határon túli ajándékához.

Egy július 25-i kormányhatározat szerint a magyar kormány 5,9 millió eurót – azaz 1,8 milliárd forintot – nyújt a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) közvetítésével stadionfejlesztésre a szlovákiai KFC-nek, Révkomárom (Komárno) – a szlovák másodosztályba története során idén először feljutó – csapatának. Az összeg nagyságára itthon manapság már fel sem kapnánk a fejünket (Seszták Miklós fejlesztési miniszter szűkebb pátriájában, Kisvárdán például 1,5 milliárdért épül stadion), ám északi szomszédunknál ez kimagasló összegnek számít. Az Új Szó arról írt, a szlovák kormány és a Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) 2013-ban kezdődött tízéves stadionrekonstrukciós programjában a második és harmadik ligás együttesek összesen 750 ezer eurós támogatást kaptak, de a KFC semmit.

A folytatás, illetve a teljes cikk elérhető ITT

sokkaljobb-kommentár: A dunaszerdahelyi stadion is magyar pénzből épült át, az avatón megjelent az Orbán-kormány nagy kedvence, a Csíki sörös is. Egyik stadion, fűthető focipálya a másik után épül nemcsak itthon, hanem határainkon kívül is köröskörül. A magyar egészségügy egyre süllyed, az oktatás és a szociális ágazat is szinte lenullázva, de stadionból épül dögivel. Úgy, hogy se foci, se néző! A már megépült stadionok veszteségesek, a fenntartási költségeket szintén rátolják a magyar adófizetőkre. Vajon a külföldi stadionokat is mi fogjuk fenntartani? Amire senki nem igazán kapta föl a fejét, a vizes vébé idején megígérte pártunk és kormányunk, hogy Afrikában uszodákat építünk…

A magyar választópolgár Kedves választópolgár lesz néhány hétig, és a választások után óriási megszorításokat kap a nyakába! Mert ekkora költekezést képtelen a versenyképességben jócskán lecsúszott Magyarország elviselni másképp. Hogy a magyar társadalom elviseli-e, az nem igazán érdekli a sorosozással nagy népszerűséget elért pártunkat és kormányunkat!

Békéscsaba, 2017. augusztus 7.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Az Orbán-kormányok mindig megígérték az államadósság csökkentését, de hát ez úgy nem sikerül, hogy közben dübörög a kormányzati korrupció! Az államháztartási hiány 2017. első félévében 911,2 milliárd forint. Az államadósságunk 26 770 dollár, a Visegrádi 4-ek közül a legmagasabb. Az államadósság 22 milliárd dollár volt 1990-ben, miután a nemzeti vagyonunk is odalett, „sikerült” megsokszorozni úgy, hogy közben az állampolgárokat terhelő megszorítások egymást érték! Jelenleg az egy főre jutó államadósság összege csecsemőtől az aggastyánig 7,1 millió forint. Az idős magyarok sérelmére elkövetett bűncselekményeket átnevezték öregezésnek, a korrupciót alkotmányos költségnek, ettől azonban a tények nem változnak. A korrupcióval kapcsolatban egyre többször jut eszünkbe a Keresztapa című film, vagy a Polip című 10 évadból álló olasz televíziós sorozat. Néhány film és sok filmsorozat is elkészülhetne már a magyarországi cselekedetekből. A korrupció leállítása helyett folyamatosan riogatja a kormány azokat, akiket kifoszt! (Részlet a Megtalálták a kiskaput Rogánék című cikkből) Ennyi államadósság és államháztartási hiány idején külföldön beruházni, ez gyalázat! Meddig lehet a magyar társadalmat agyon adóztatni és hülyének nézni?