Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Tanfolyam indul kéthetente
Info: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező
30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 15815663

2017. december 15.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Valér napja van.
Holnap Etelka napja lesz.

Szijjártó két kisvasútnyi pénzért adta el a nemzet becsületét (videóval)

Szijjártó Péter tegnap átruccant a zord budapesti november elől a kellemes délkelet-ázsiai örök nyárba. És, ha már ott volt, akciós áron eladta a nemzet becsületét. 

Mianmar aránylag ritkán kerül be a hírekbe. Az ország neve eredetileg Burma volt, 1989-ben változtatta meg a harmadik világbeli mértékkel is különösen véreskezű katonai junta, ám az emberek döntő többsége a mai napig a hagyományos módon nevezi hazáját. A világon a legtöbben valószínűleg akkor hallottak róla először, amikor a juntával szembeni ellenállás vezetője, Aun Szan Szu Csi asszony 1991-ben Nobel-békedíjat kapott. Tavaly óta ő az ország miniszterelnöke (hivatalos nevén államtanácsosa).

És Nobel-békedíjasként az ő kormányzása idején megy végbe az ország történetének legborzalmasabb népirtása a muszlim vallású rohingyák ellen.

A szerencsétlen sorsú nép folyamatos vegzálása és elnyomása már évtizedek óta tart. A mostani vérontás akkor vette kezdetét, amikor augusztus végén rohingya gerillák rátámadtak a kormányerőkre, akik válaszként a buddhista milíciával közösen tisztogatásba kezdtek.

A méltányosság kedvéért tegyük hozzá: az országban a mai napig lényegében a hadsereg az úr, ők vezénylik a genocídiumot is, amelyet a kormányfő akkor sem állíthatna le, ha akarná. De egyelőre úgy néz ki, nem akarja. Egy parlamenti felszólalásában ugyan elítélte a szép, kerek eufemizmussal „jogsértésnek” nevezett vérengzést, máskor azonban arról beszélt, hogy „forrásaink nem olyan teljesek és megfelelőek”, hogy el lehessen dönteni, mi is történik az ország északnyugati részében. 

Holott meglehetősen „teljes és megfelelő” források garmadája áll rendelkezésre. Sajtóértesülések felgyújtott falvakról, máglyára vetett hullákról, lefejezett gyerekekről szólnak, az Amnesty International friss jelentése szisztematikus „apartheid-politikáról”, és emberiesség elleni bűncselekményről beszél. 

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel, fotókkal ITT

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Már a sivatagban is kereskedőházakat nyit jól fizetett állásokat biztosítva a haveroknak munka- és felelősségmentesen. Támogattatja a kormány magyar adófizetőkkel Egyiptomot, Nigériát, Vietnamot, Laoszt, és a jó ég tudja még hány túlnépesedett szegény országot, mit sem törődve azzal, hogy egyre több itthon is a szegény ember.

Az, amit most Mianmarban elkövetett, az túlmegy minden határon, szembemegy a világgal. A leszegényített Magyarországgal támogattatja a népirtás elkövetőit, és nem az áldozatok pártján áll. A Washington büntetéssel fenyegeti Mianmart a népirtás miatt című cikk elérhető ITT

Békéscsaba, 2017. november 24.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: Magyarország szégyene. A világ jobbik fele az üldözötteket, Magyarország az üldözőket támogatja – anyagilag is! Egy korábbi videó arról, kiket is támogattat velünk?